Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

Holdfény (2016)

Moonlight
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
30
Képek
13
Videók
 
csd   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

0
A kultikussá válás elején

Jó ideje halasztottam már, hogy megnézzem a Holdfényt, nem csupán a téma izgat, ami szerintem az elmúlt években egyre fajsúlyosabbá vált, hanem az előzetest látva egyszerűen "eye candy" számomra a képi világa. A 2016-os év egyébként is nagyon jó filmes felhozatalban bővelkedett, ebből pedig egyértelműen kimagasló a Holdfény. Szerencsés módon nem az a "tipikus" Oscar-gyanús film, amit egyszer megnézünk, utána pedig el is felejtünk. Számomra biztos helye van a filmtáramban.

 
dulkap   2017. 02. 28.

2

A filmnek a legnagyobb hibája, hogy túl sokat akar markolni és ettől elveszti az erejét. A színészi játékok egytől-egyig kiválóak, nem harsányak, de mégis hitelesek. Sajnos az egész film olyan, mintha három rövidfilmet raktak volna egymás után, de ig... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 25.

0
Fontos film szeretne lenni

Ha mellőzzük az Oscar-gálán lezajlott hercehurcát (hogy abban a bizonyos borítékban mi szerepelt, s hogy melyik film kapta meg az aranyszobrocskát), akkor is elmondhatjuk, hogy a Holdfény egy fontos film. Illetve pontosítsunk: fontos film szeretne le... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 09. 04.

0

Sose gondoltam volna a megnézése előtt, hogy én ezt fogom mondani erről az alkotásról, de szerintem kiváló volt. A homoszexualitás kérdéskörének taglalása nálam mindig szenzitív téma, azonban itt olyan nüanszokat is sikerült a színészeknek megjelenítenie, amitől igazán megfogó lett a film.

 
Lonka   2017. 07. 31.

0

Azt nem tudom, hogy megérdemelte-e az Oscar-díjat nem az én tisztem eldönteni. A történet egy kicsit átlagos, de a színészi alakítások nagyon hitelesek.

 
Milanman   2017. 02. 09.

0

Egyszerű, manír- és hatásvadászatmentes film, a fiatalkori énkeresésről, a fokozottan hátrányos helyzet elleni küzdelemről, a felnőtté válás embert próbáló nehézségeiről. Fantasztikus színészi alakítások, kevés eszközzel, de sokat mondó forgatókönyv ... több»

 
BéBé   2017. 02. 12.

0
Társadalmi problémákkal szembesít

Vegyes érzésekkel ültem be a moziban, hiszen a csapból is az folyik milyen sikereket ért el a Golden Globe- on és hogy hány Oscar jelölést kapott, természetesen az egyik legnagyobb várományos. Nem mondok sok újat avval, hogy van egy jó kis recept arr... teljes kritika»

Galéria (30)

Mahershala Ali

Videók (13)

A film összbevétele 55 561 162 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 546 343 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 399 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Alex R. Hibbert filmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

A filmet több, mint 25 napig forgatták 2015 őszén, Dél-Floridában.

(dulkap)
 

Naomie Harris 3 nap alatt forgatta le az összes jelenetét, miközben éppen a Spectre (2015) című film promóciós körútján járt.

(dulkap)
 

Mikor a filmben Juan úszni tanítja Little-t, Mahershala Ali valóban tanította úszni Alex R. Hibbert, aki a produkció kezdetekor valóban nem tudott úszni.

(dulkap)
 
Az Oscar átadó nagy esélyese került most a hazai mozikba, amit nem érdemes kihagyni, mert kellően igényes és érzékeny darab, amely sokat adhat mindenkinek, aki megnézi. 9/10 több»
 
A Holdfény lehetett volna egy művészkedős, díjszezonra specializált ömlengés, de az alkotókban volt annyi törekvés, hogy ezen túlmutassanak, és letegyenek az asztalra egy nagyon megkapó, zsigeri élményt nyújtó, profi filmet. Mindenképpen pozitív meglepetés, kihagyhatatlan!

9/10 több»
 
A kezdeti remek iram a fináléra kissé megfeneklik, és az emlékezetes zenével vegyített képsorok is elmaradnak, ám lehet, erre volt szükség ahhoz, hogy fénnyel telítődjön az alagút vége. Szavak nélkül is sokat mond tehát az életről, az énkeresésről és a felcseperedésről Barry Jenkins alkotása, amely megmutatja, hogy a környezeti tényezők bármennyire is próbálják eltiporni, az élet utat tör magának. 85/100 több»