Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
30
Képek
13
Videók
Holdfény
Mahershala Ali
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 25.

legújabb vélemény

Fontos film szeretne lenni

Ha mellőzzük az Oscar-gálán lezajlott hercehurcát (hogy abban a bizonyos borítékban mi szerepelt, s hogy melyik film kapta meg az aranyszobrocskát), akkor is elmondhatjuk, hogy a Holdfény egy fontos film. Illetve pontosítsunk: fontos film szeretne lenni. Ehhez pedig olyan témát (fekete, meleg, nyomorban felcseperedő ember identitáskeresése) és olyan történetvezetést (coming-of-age story) alkalmaz, amelyre joggal mondhatjuk: minden adott benne, hogy díjakkal és elismerésekkel árasszák el… és itt jön a de. Az tény, hogy Barry Jenkins egy jól összerakott filmet hozott össze: jól megírt, jól megrendezett, ügyesen eljátszott darab a Holdfény, és nem nagyon tudnék olyan részt kiemelni, amellyel bá... több»

 
dulkap   2017. 02. 28.

A filmnek a legnagyobb hibája, hogy túl sokat akar markolni és ettől elveszti az erejét. A színészi játékok egytől-egyig kiválóak, nem harsányak, de mégis hitelesek. Sajnos az egész film olyan, mintha három rövidfilmet raktak volna egymás után, de igazából egyiket sem fejezték volna be kellően. Mikor végre kezdene kialakulni a történet, akkor félbe vágják. Ráadásul az életszakaszok egyre gyengébbek is. Ha lehet így fogalmazni én az első fejezetből néztem volna meg egy teljes filmet. A második is érdekes volt a maga kérdéseivel, ám ott már elkezdett billegni a sztori. A harmadik meg totál semmilyen, csak jó zenék vannak benne és jó alakítások.


 
GedyPapa   2017. 09. 04.

Sose gondoltam volna a megnézése előtt, hogy én ezt fogom mondani erről az alkotásról, de szerintem kiváló volt. A homoszexualitás kérdéskörének taglalása nálam mindig szenzitív téma, azonban itt olyan nüanszokat is sikerült a színészeknek megjelenítenie, amitől igazán megfogó lett a film.

 
Lonka   2017. 07. 31.

Azt nem tudom, hogy megérdemelte-e az Oscar-díjat nem az én tisztem eldönteni. A történet egy kicsit átlagos, de a színészi alakítások nagyon hitelesek.

 
BéBé   2017. 02. 12.

Társadalmi problémákkal szembesít

Vegyes érzésekkel ültem be a moziban, hiszen a csapból is az folyik milyen sikereket ért el a Golden Globe- on és hogy hány Oscar jelölést kapott, természetesen az egyik legnagyobb várományos. Nem mondok sok újat avval, hogy van egy jó kis recept arra, hogyan szerezzünk Oscart. Tartottam tőle, hogy ez a film semmivel nem lesz több, csupán jól elkészített étel. Szerencsére tévedtem, igaz tartalmaz minden jegyet, elemet, amit az Oscar zsűrije elvár, mégis képes volt a rendező új színt, és elemeket belevinni. Egy gettóban született afroamerikai életét mutatja be gyerekkortól, nem kímélve a nézőt nehezebb témákról, mint a drogfüggő anya, az iskolai zaklatás, vagy a homoszexualitás kérdése egy i... több»

 
Az Oscar átadó nagy esélyese került most a hazai mozikba, amit nem érdemes kihagyni, mert kellően igényes és érzékeny darab, amely sokat adhat mindenkinek, aki megnézi. 9/10 több»
 
A Holdfény lehetett volna egy művészkedős, díjszezonra specializált ömlengés, de az alkotókban volt annyi törekvés, hogy ezen túlmutassanak, és letegyenek az asztalra egy nagyon megkapó, zsigeri élményt nyújtó, profi filmet. Mindenképpen pozitív meglepetés, kihagyhatatlan!

9/10 több»
 
A kezdeti remek iram a fináléra kissé megfeneklik, és az emlékezetes zenével vegyített képsorok is elmaradnak, ám lehet, erre volt szükség ahhoz, hogy fénnyel telítődjön az alagút vége. Szavak nélkül is sokat mond tehát az életről, az énkeresésről és a felcseperedésről Barry Jenkins alkotása, amely megmutatja, hogy a környezeti tényezők bármennyire is próbálják eltiporni, az élet utat tör magának. 85/100 több»

A film összbevétele 55 561 162 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 546 343 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 399 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Alex R. Hibbert filmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

A filmet több, mint 25 napig forgatták 2015 őszén, Dél-Floridában.

(dulkap)
 

Naomie Harris 3 nap alatt forgatta le az összes jelenetét, miközben éppen a Spectre (2015) című film promóciós körútján járt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.