Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66%

Fahrenheit 9/11 (2004)

Fahrenheit 9/11
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
Videók
 
HETEDIK   2019. 04. 04.

legújabb vélemény

Kendőzetlenül a Bush kormányzásról. Ez a féreg szándékosan robbantott ki háborút a megrendezett ikertornyos katasztrófával, ma már hálisten kevesen hiszik el, hogy az Osama műve volt... hogy aztán sz*rrá bombázhasson egy amúgy is szegény országot, ha... több»

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Ez mi volt? De komolyan... Túl sokat vártam tőle talán ez lehetett a baj. Nem ad egy hihetetlen nagy szórakozást és a jelenetek is elég laposak, erőltetettek. Talán egyszer megnézhető és kész.


 
nándi99   2015. 10. 26.

Nagyon tetszett a film, nem csak a tartalma miatt, én általában is szeretem Michael Moore stílusát, szerintem baromi eredeti dokumentumfilm rendező, és mindig élvezetes, úgy értem, filmként is élvezetes nézni az alkotásait. Most függetlenül az aktuál... több»

 
juliS   2015. 02. 21.

Nekem az nem tetszett, hogy ezt a film is most úgy csinál, mintha feltárta volna a nagy igazságokat, pedig nyilvánvaló, hogy az igazán kényelmetlen, igazán durva nagy igazságoknak a közelébe se engedték, nem úgy van az, hogy mi itt tényleg utánajárha... több»

A film összbevétele 222 446 320 dollár volt (imdb.com).

 

Több orszàgban is betiltottàk a filmet. Többek között példàul Kuvaitban.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmből szàrmazó bevételek elérték a 119 millió dollàrt, a filmtörténet egyik legsikeresebb dokumentumfilmjeként tartjàk szàmon.

(Bogi87)
 

6 millió dollárból valósult meg a film.

(Bogi87)
 

"Michael Moore Fahrenheit 9/11 című filmjének címe Ray Bradbury klasszikus science fiction regénye, a Fahrenheit 451 címének a paródiája." - így fogalmazott Kurt Vonnegut a Hazátlan ember c. regényében.

(Bogi87)
 

A film bemutatója után a Cannes-i Filmfesztiválon a leghosszabb álló ovációt kapta a fesztivál történetében.

(kázsé)
 

A film korhatáros besorolást kapott, bár Michael Moore és mások is küzdöttek azért, hogy fiatalabb közönség is megnézhesse a filmet.

(kázsé)
 

2003-ban a Disney, ami a Miramax, a film forgalmazójának tulajdonosa, megtiltotta a Miramaxnak, hogy forgalmazza a filmet, egyesek szerint azért, mert a film miatt veszélybe kerülhetett volna a Disney vidámparkok adókedvezménye.

(kázsé)
 

Ez az első dokumentumfilm, amelynek nézettsége lekörözte a vele együtt játszott játékfilmekét.

(kázsé)
 

Michael Moore interjút készített egy amerikai vállalkozóval, akit később elraboltak és megöltek Irakban, így az interjú végül kegyeleti okokból nem került be a filmbe.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.