Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
66

Fahrenheit 9/11 (2004)

Fahrenheit 9/11
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
Videók
 
HETEDIK   2019. 04. 04.

legújabb vélemény

Kendőzetlenül a Bush kormányzásról. Ez a féreg szándékosan robbantott ki háborút a megrendezett ikertornyos katasztrófával, ma már hálisten kevesen hiszik el, hogy az Osama műve volt... hogy aztán sz*rrá bombázhasson egy amúgy is szegény országot, hasznot húzva az emberi nyomorúságból. Kétségtelen, Bush beleillik a legundorítóbb és legvisszataszítóbb amerikai elnökök sorába, Michael Moore pedig sosem félt elmondani véleményét erről a "csodálatos" emberről. Vannak a filmben ultrabrutális jelenetek a bombázások után, megrázó volt látni. Látlelet a modern Amerika egyik legsötétebb időszakából.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Ez mi volt? De komolyan... Túl sokat vártam tőle talán ez lehetett a baj. Nem ad egy hihetetlen nagy szórakozást és a jelenetek is elég laposak, erőltetettek. Talán egyszer megnézhető és kész.


 
nándi99   2015. 10. 26.

Nagyon tetszett a film, nem csak a tartalma miatt, én általában is szeretem Michael Moore stílusát, szerintem baromi eredeti dokumentumfilm rendező, és mindig élvezetes, úgy értem, filmként is élvezetes nézni az alkotásait. Most függetlenül az aktuálpolitikai vonzatoktól, szerintem érdemes megnézni ezt a filmet, tágítja az ember perspektíváját.

 
juliS   2015. 02. 21.

Nekem az nem tetszett, hogy ezt a film is most úgy csinál, mintha feltárta volna a nagy igazságokat, pedig nyilvánvaló, hogy az igazán kényelmetlen, igazán durva nagy igazságoknak a közelébe se engedték, nem úgy van az, hogy mi itt tényleg utánajárhatunk, hogy milyen szálak húzódnak meg a háttérben, ezeket a titkokat gondosan őrzik. Az ilyen filmek legfeljebb az illúzióját adhatják meg, hogy mi jól belelátunk most már a dolgokba, közben pedig ugyanúgy manipulálnak minket, ahogy akarnak.

A film összbevétele 222 446 320 dollár volt (imdb.com).

 

Több orszàgban is betiltottàk a filmet. Többek között példàul Kuvaitban.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A filmből szàrmazó bevételek elérték a 119 millió dollàrt, a filmtörténet egyik legsikeresebb dokumentumfilmjeként tartjàk szàmon.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.