Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
HETEDIK   2019. 04. 01.

legújabb vélemény

Amerikai valóság

Miközben ezen sorokat írom, a nyílt utcán épp agyonlőttek egy fekete rappert Amerikában egy lövöldözésben... aláírom, vannak benne csúsztatások és ferdítések, de aki azt állítja, nincs valóságalapja a filmnek, az hazudik. Michael Moore kendőzetlenül ... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 09. 09.

Letaglózott ez a dokumentum film. Amerikának ez egy nagy pofon lehetett. Nagyon élesen és szemrehányóan teríti az ember szeme elé a lényegretörő problémát. Miért lehetséges az hogy gyerek lőjön le gyereket az iskolában? Ki a felelős? Mi a megoldás? ezekre keresi a választ Michael Moor a film készítője.


 
harnas1207   2018. 12. 07.

A filmet konkrétan a Manson féle riport miatt néztem végig. Érdekelt ez a téma, láttam több filmet is ami az iskolai lövöldözések témáját dolgozza fel. Nem csalódtam , sok megdöbbentő tény volt benne.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Nekem nagyon kavarodott volt az egész, őszintén szólva nem tudom, hogy mennyi a film valóságtartalma, mert nagyon összezavart és nem tudtam elhinni úgy ahogy volt az egészet.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Nagyon jó dokumentumfilm, remélem minden amerikaihoz elért, mert nagyon sok igazság van benne. Ez a film maga egy nagy társadalomkritika, mindenkinek ajánlom!

 
vyctoria79   2019. 02. 07.

Érdekes és mellbevágó film Amerikáról. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg (csak úgy, mint Oliver Stone: "Amerika elhallgatott történelme" című sorozatot) - mert bár úgy tűnik, hogy minket nem érint, - mégis csak elgondolkodtató, ho... több»

 
DrPepper11111   2016. 04. 21.

Nem vagyok nagy dokumentumfilm rajongó, de ezt kötelezővé tenném. A film egyszerre szórakoztató és félelmetes. Komoly témákat boncolgat és parádésan tárja elénk

Michael Moore

A film összbevétele 35 564 473 dollár volt (imdb.com).

 

Világszerte 58 millió dolláros bevételt eredményezett.

(Bogi87)
 

4 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Mikor Michael Moore interjút készít Heston-nal, Heston otthonában, látható egy bekeretezett La Soif du mal poszter, ami a francia verziója A gonosz érintése (1958) c. filmnek.

(Bogi87)
 

A Charlton Hestonnal készített interjú botrányosan végződött. A stáb és a rendező pedig nem tudták elhagyni az épületet, ugyanis a kapu nem nyílt ki. Michael Moore attól félt, hogy Charlton Heston emberei el fogják venni tőlük a felvételeket, ezért az utcán odaadták a kazettát egy rakodómunkásnak, hogy valahogy kimenekítsék az értékes anyagot. Végül probléma nélkül sikerült kijutniuk a szorult helyzetből.

(ps)
 

Ez volt minden idők legnagyobb bevételt produkáló dokumentumfilmje, míg Michael Moore meg nem döntötte saját rekordját a Fahrenheit 9/11 (2004) című filmjével.

(ps)
 

A Cannes-i Filmfesztiválon a film hatalmas sikert aratott, 13 perces álló tapssal jutalmazták a nézők a produkciót.

(ps)
 

Amikor a rendező átvette a legjobb dokumentumfilmért járó Oscar-díjat, köszönőbeszédében nagyon keményen bírálta az akkor hatalmon lévő Bush kormányt.

(ps)
 

A film a Cannes-i Filmfesztiválon egyik kategóriába sem illett igazán, ezért a zsűri a filmet a fesztivál különdíjával jutalmazta.

(ps)
 

Az első nyers vágást követően a film hat órás volt.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.