Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
HETEDIK   2019. 04. 01.

legújabb vélemény

Amerikai valóság

Miközben ezen sorokat írom, a nyílt utcán épp agyonlőttek egy fekete rappert Amerikában egy lövöldözésben... aláírom, vannak benne csúsztatások és ferdítések, de aki azt állítja, nincs valóságalapja a filmnek, az hazudik. Michael Moore kendőzetlenül adja vissza az amcsi valóságot, hogy a világ legerősebb gazdaságának kikiáltott országban milyen hatalmas gondok vannak számos téren, hogy az a világverő gazdaság közel sem annyira stabil és az amerikai emberek elképesztő fegyvermániáját. Felnőtt ember töltött fegyverrel alszik nyugodtan a párnája alatt? 6 éves lő agyon 6 évest? Élelmiszerboltban árulják a lőszert? Heston kijelentése a fegyverekről? Milyen beteg társadalom ez? Moore az okokat ke... több»

 
dailyfilmsan   2018. 09. 09.

Letaglózott ez a dokumentum film. Amerikának ez egy nagy pofon lehetett. Nagyon élesen és szemrehányóan teríti az ember szeme elé a lényegretörő problémát. Miért lehetséges az hogy gyerek lőjön le gyereket az iskolában? Ki a felelős? Mi a megoldás? ezekre keresi a választ Michael Moor a film készítője.


 
harnas1207   2018. 12. 07.

A filmet konkrétan a Manson féle riport miatt néztem végig. Érdekelt ez a téma, láttam több filmet is ami az iskolai lövöldözések témáját dolgozza fel. Nem csalódtam , sok megdöbbentő tény volt benne.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Nekem nagyon kavarodott volt az egész, őszintén szólva nem tudom, hogy mennyi a film valóságtartalma, mert nagyon összezavart és nem tudtam elhinni úgy ahogy volt az egészet.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Nagyon jó dokumentumfilm, remélem minden amerikaihoz elért, mert nagyon sok igazság van benne. Ez a film maga egy nagy társadalomkritika, mindenkinek ajánlom!

Michael Moore

A film összbevétele 35 564 473 dollár volt (imdb.com).

 

Világszerte 58 millió dolláros bevételt eredményezett.

(Bogi87)
 

4 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Mikor Michael Moore interjút készít Heston-nal, Heston otthonában, látható egy bekeretezett La Soif du mal poszter, ami a francia verziója A gonosz érintése (1958) c. filmnek.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.