Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Vélemények: Kóla, puska, sültkrumpli (2002)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
dailyfilmsan   2018. 09. 09.

Letaglózott ez a dokumentum film. Amerikának ez egy nagy pofon lehetett. Nagyon élesen és szemrehányóan teríti az ember szeme elé a lényegretörő problémát. Miért lehetséges az hogy gyerek lőjön le gyereket az iskolában? Ki a felelős? Mi a megoldás? ezekre keresi a választ Michael Moor a film készítője.

 
HETEDIK   2019. 04. 01.
Amerikai valóság

Miközben ezen sorokat írom, a nyílt utcán épp agyonlőttek egy fekete rappert Amerikában egy lövöldözésben... aláírom, vannak benne csúsztatások és ferdítések, de aki azt állítja, nincs valóságalapja a filmnek, az hazudik. Michael Moore kendőzetlenül adja vissza az amcsi valóságot, hogy a világ legerősebb gazdaságának kikiáltott országban milyen hatalmas gondok vannak számos téren, hogy az a világverő gazdaság közel sem annyira stabil és az amerikai emberek elképesztő fegyvermániáját. Felnőtt ember töltött fegyverrel alszik nyugodtan a párnája alatt? 6 éves lő agyon 6 évest? Élelmiszerboltban árulják a lőszert? Heston kijelentése a fegyverekről? Milyen beteg társadalom ez? Moore az okokat ke... több»


 
harnas1207   2018. 12. 07.

A filmet konkrétan a Manson féle riport miatt néztem végig. Érdekelt ez a téma, láttam több filmet is ami az iskolai lövöldözések témáját dolgozza fel. Nem csalódtam , sok megdöbbentő tény volt benne.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Nekem nagyon kavarodott volt az egész, őszintén szólva nem tudom, hogy mennyi a film valóságtartalma, mert nagyon összezavart és nem tudtam elhinni úgy ahogy volt az egészet.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Nagyon jó dokumentumfilm, remélem minden amerikaihoz elért, mert nagyon sok igazság van benne. Ez a film maga egy nagy társadalomkritika, mindenkinek ajánlom!

 
vyctoria79   2019. 02. 07.

Érdekes és mellbevágó film Amerikáról. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg (csak úgy, mint Oliver Stone: "Amerika elhallgatott történelme" című sorozatot) - mert bár úgy tűnik, hogy minket nem érint, - mégis csak elgondolkodtató, hogy milyen szemléletűek ott az emberek: hiszen ne feledjük, hogy Amerika "kezei" bárhova elérnek. Én nem szeretném ha egy ilyen társadalom bármiféle hatást is kifejtene a miénkre.

 
DrPepper11111   2016. 04. 21.

Nem vagyok nagy dokumentumfilm rajongó, de ezt kötelezővé tenném. A film egyszerre szórakoztató és félelmetes. Komoly témákat boncolgat és parádésan tárja elénk

 
petrad1   2015. 03. 05.

Michael Moore vicces, néha tragikus társadalomkritikája. Kötelező darab! Ezt a dokumentumfilmet mindenkivel megnézetném.

 
demonkiller45   2016. 05. 26.

Ez a film méltán híres, és a mai napig aktuális. Kissé néhol hatásvadász módon mutat rá a lényegre, de az üzenet átjön. A dokumentumfilmek nem tartoznak a kedvenceim közé, de ha van, amit érdemes megnézni, akkor az a Kóla, puska, sültkrumpli. Michael Moore beszól a kormánynak, a politikusoknak, a kispolgároknak és a gazdagoknak egyaránt.

 
Gwen   2015. 01. 29.

Ez a film alapvetően amerikaiknak készült Amerikáról amerikaiaktól. Olyan is. Nem mondom, hogy nem lehet megnézni, vagy hogy nincs mondanivalója. Ez nem igaz, a film több mint nézhető, tart is valami felé, érthető is és értelmes is, de nem a mi világunkról szól, úgyhogy én csak szörnyülködve és rosszallva néztem. A tanulságot nem nekem, vagy nekünk kell levonni. Egyébként meg rettenetesen hatásvadász, akárcsak a rendező többi filmje.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.