Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A csendes amerikai (2002)

The Quiet American
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Sziszi   2016. 07. 22.

Igazán dicséretes az amerikaiaktól, hogy készítettek egy filmet arról, hogy jobban jártak volna az egyes érintett országok a velük való kommunikáció nélkül. Mármint politikai színtéren. Amúgy nem egy háborús film, annál inkább sem, mivel egy erős szerelmi szálon vezetik végig a történetet,sajnos. Ez kicsit uncsi. De még így is nagyon jó.

 
Domino   2015. 01. 07.

Igazán tiszteletre méltó történet, kiváló rendezés, kiegyensúlyozottság jellemzi. Talán túlságosan is. Túl csendes, és túl érzelemmentes.

A film összbevétele 27 674 124 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Caine csak abban az esetben volt hajlandó játszani a filmben, ha Craig Armstrong lesz a zeneszerző. Sikerült elérnie, amit akart.

(rbernadett)
 

A rendező, Phillip Noyce azt szerette volna ha Heath Ledger játssza el azt a szerepet, amit végül Brendan Fraser kapott, ennek ellenére utólag nagyon elégedett volt Fraser munkájával.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.