Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Miska bácsi   2019. 02. 03.

legújabb vélemény

Jócskán az elvárások alatt

Magas pontszámok, ajnározás több filmes szakértő által, csak fantasztikus lehet. Valószínűleg csak éppen én nem voltam szerelemre hangolva a film iránt, de engem nem tudott lekötni. A bevezető jelenetből és a film utolsó 30-40%-ból nem tudnék egy cselekménybeli dolgot sem felidézni, pedig tegnap láttam. Teljességgel eseménytelen, mondom ezt úgy, hogy több nagyon lassú filmet láttam már, és meg tudtak érinteni. Nekem az sem esett le, hogy a távoli házastársak egymás szeretői, csak a tartalomban olvastam. A korszakválasztást nem éreztem eleinte indokoltnak, maximum amiatt, hogy egy kis pluszt ad a filmhez, és a látványvilágot is feldobja a korabeli frizura, divat használata. Utólag rájöttem, hogy a telekommunikációs eszközök hiánya fontos lehetett a történet szempontjából. A történet első felében a két ismeretlen szomszéd pár megismerkedése nyújtott némi szórakozást. Egy szépen kibontakozó szerelemre számítottam, de ahogy már írtam, borzalmas unalomba fulladt. Nem zárkózom el, hogy még egyszer megnézzem évek múlva, de addig is tartom, hogy ez egy nagyon unalmas, vontatott film.

 
Bizsu82   2019. 01. 17.

Nagyon színvonalas, magával ragadó film. Gyönyörködtet és elgondolkoztat. Érzelmileg megfogó. A színészek alakítása valóban karakteres és meggyőző. Színvonalas film.


 
batukán   2015. 12. 31.

Elég egyedi keleti hangulatba ágyazott szerelmes film. Rettentően unalmas. Ennyire cselekménytelen filmet nem tudom, hogy hoztak össze.

 
Filmzabáló   2015. 08. 07.

Annak ellenére, hogy a Szerelemre hangolva csupán másfél órás, a tartózkodás erotikájának művészi filmje rendkívül vontatott. A film nagy hibája, hogy úgy az első háromnegyedóra után megáll a cselekmény. Addig is lassan csordogál, de az úgy rendben v... több»

 
De Matt   2018. 12. 05.

Gyöngyszem

Ez az egyik legcsodálatosabb szerelmi történet, a filmalkotás egyik csúcsa. Ezt a filmet épp a sokak által bírált „eseménytelenség” emeli a magasba. Igen, lassú, vontatott, de közben elgondolkodhatunk egy férfi és nő ritkaság -számba menő kapcsolatán. A zene megválasztása szintén telitalálat. Ezt a filmet ajánlom mindenkinek, aki hisz az értékes emberi kapcsolatokban. Csemege annak, aki szereti a csendes filmeket. Művészi értéke páratlan!

Maggie Cheung
Maggie Cheung

A film összbevétele 2 734 044 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel a forgatás elhúzódott és hosszabbra nyúlt a tervezettnél, ezért Christopher Doyle operatőr egyéb elfoglaltsága miatt nem tudta folytatni a munkát, Mark Lee Ping Bin fejezte be helyette a filmet.

(Mavil)
 

Ez volt a 6. film, mellyen Christopher Doyle operatőr együtt dolgozott Wong Kar-Wai-val.

(Mavil)
 

A film nagy részét Hong Kong-ban vették fel, ám bizonyos jeleneteket (pl. szálloda) többek között Bangkok-ban, Thaiföldön forgattak le.

(Mavil)
 

2015-ben a Busan Nemzetközi Filmfesztivál a 3. helyre rangsorolta a filmet a "100 ázsiai film" gyűjteményben.

(Mavil)
 

A "They Shoot Pictures, Don't They?"szerint a Szerelemre hangolva minden idők (világszerte) 55. legelismertebb filmes alkotása.

(Mavil)
 

2009 novemberében a Time Out New York magazin a Szerelemre hangolva című filmről azt írta, hogy az évtized 5. legjobb filmje, amely beteljesít egy beteljesületlen szerelmet az új évezredben.

(Mavil)
 

Az Entertainment Weekly amerikai magazin összeállított egy listát, amely a 100 legjobb filmet tartalmazza, melyek 1983 és 2008 között keletkeztek. Ezen a listán a film a 95. helyen szerepel.

(Mavil)
 

2000-ben az Empire nevű brit filmmagazin elkészítette a "The 100 Best Films Of World Cinema" c. listáját, mely gyűjteményben a Szerelemre hangolva a 42. helyet foglalja el.

(Mavil)
 

A "Hua Yang De Nian Hua" c. szám, ami ihletül szolgált az eredeti kínai címhez a híres énekesnő, Zhou Xuan dala. Az 1946-os dal egy hálaének a boldog múlthoz, és ferde metaforája a sötét időknek, mikor a japának megszállták Shanghai-t.

(Mavil)
 

A film egy trilógia 2. része. Az első rész a Days of Being Wild (1991) volt, míg a befejező rész a 2046 c. film 2004-ből.

(Mavil)
 
Miért kötelező megnézni? Wong Kar-wai igazi mesterműve a Szerelemre hangolva, egy olyan szerelmi dráma, amilyet nagyon ritkán látni. Egyedülálló alkotás, minden percét élmény nézni. több»