Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
71

Lincoln

(Lincoln)
 
Edii  2015. 04. 22.

Profi rendezés, kiváló színészekkel, korhű látvánnyal, de az egész film unalmas, száraz, tömény...az tény, hogy történelmi film, de ez már túlságosan is az. Egyszer azért megéri megnézni!

 
TribeBubu  2016. 11. 15.

Rossznak nem mondanám, mert szép és szakmailag jól összerakott film. Viszont szerintem iszonyú unalmas. A két és fél óra alatt nem sok jelenet volt, amire azt mondom, hogy lekötött. Bár lehet, hogy az is rátesz egy lapáttal, hogy sok részéhez hozzá sem tudtam szagolni, mert sosem érdekelt különösebben a politika és a politológiai ismereteim is hiányosak finoman fogalmazva.
Azonban Daniel Day-Lewis kiválóan eljátszotta ezt a szimpatikus karaktert. Eddig őt csak ellenszenves főszereplőként vagy gazemberként láttam, ezért meglepődtem, amikor láttam, mekkora átéléssel képes alakítani egy minden porcikájában jóra törekedő embert. A többiek is jól játszották szerepüket, de Day-Lewis kiemelkedő volt.

 
Dracule  2015. 08. 21.

Nem mondhatnám, hogy túl maradandó élményt adott eme alkotás. Sajnos nem mondhatom, hogy eldobtam magam, nem lett bűn rossz szóval azt se lehet ráakasztani, hogy ez vétek az emberiség ellen, de ha egy kellemes akarok nézni nem ez fog első alkalommal eszembe jutni.

 
sullerb1022  2015. 04. 24.

Nekem nem jött be annyira, hogy akár egy négyest is adjak rá, mert nagyon unalmas, dialógus, dialógus hátán, pörögnek a párbeszédek, hirtelen azt sem tudom ki kicsoda, mire észhez kapok, aztán vége…

 
nagynesze  2015. 08. 29.

Erős dráma, nehéz film, úgymond meg kell rá érni. A címből már sejthetjük, hogy politikáról, történelemről és ezek drámai vonásairól fog szólni. Spielberg uraság ugyan nem alkotott világraszóló művet, de ebből is jó mozit csinált, őrizze meg jó szokását.

 

Steven Spielberg eredetileg Liam Neeson-t szerette volna Lincoln szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A Lincolt megszemélyesítő színész, Daniel Day-Lewis egy korábbi filmben, a New York bandái című drámában pont Lincoln politikai ellenfelét játszotta.

(SódóGA)
 

A több mint 3 hónapos forgatás során Steven Spielberg minden színészt a karakterének nevén szólított.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.