Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Lincoln
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
indingo   2019. 02. 26.

legújabb vélemény

Az amerikai polgárháború idején játszódó film legfőbb mondanivalója hogyan lehet képviselőket rábírni egy törvény, konkrétan a rabszolgaság eltörlésének a megszavazására. Kit meggyőzéssel és a többséget megvesztegetéssel. A polgárháború véres jelenetei csak hatásvadászatnak tűnnek. Lincoln politikai erényei és mint hétköznapi ember azért kirajzolódik, de nagyon vontatott és túl hosszúra sikeredett a film.

 
Edii   2015. 04. 22.

Profi rendezés, kiváló színészekkel, korhű látvánnyal, de az egész film unalmas, száraz, tömény...az tény, hogy történelmi film, de ez már túlságosan is az. Egyszer azért megéri megnézni!


 
TribeBubu   2016. 11. 15.

Rossznak nem mondanám, mert szép és szakmailag jól összerakott film. Viszont szerintem iszonyú unalmas. A két és fél óra alatt nem sok jelenet volt, amire azt mondom, hogy lekötött. Bár lehet, hogy az is rátesz egy lapáttal, hogy sok részéhez hozzá sem tudtam szagolni, mert sosem érdekelt különösebben a politika és a politológiai ismereteim is hiányosak finoman fogalmazva. Azonban Daniel Day-Lewis kiválóan eljátszotta ezt a szimpatikus karaktert. Eddig őt csak ellenszenves főszereplőként vagy gazemberként láttam, ezért meglepődtem, amikor láttam, mekkora átéléssel képes alakítani egy minden porcikájában jóra törekedő embert. A többiek is jól játszották szerepüket, de Day-Lewis kiemelkedő volt.

 
erahurka   2018. 08. 17.

Kicsit bő lére eresztett de amúgy korrekt és jó közt lavírozó filmecske Lincolnról egy zseniálisan alakító Daniel Day-Lewis-szal.

 
Dracule   2015. 08. 21.

Nem mondhatnám, hogy túl maradandó élményt adott eme alkotás. Sajnos nem mondhatom, hogy eldobtam magam, nem lett bűn rossz szóval azt se lehet ráakasztani, hogy ez vétek az emberiség ellen, de ha egy kellemes akarok nézni nem ez fog első alkalommal eszembe jutni.

A film összbevétele 275 293 450 dollár volt (imdb.com).

 

Steven Spielberg eredetileg Liam Neeson-t szerette volna Lincoln szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A Lincolt megszemélyesítő színész, Daniel Day-Lewis egy korábbi filmben, a New York bandái című drámában pont Lincoln politikai ellenfelét játszotta.

(SódóGA)
 

A több mint 3 hónapos forgatás során Steven Spielberg minden színészt a karakterének nevén szólított.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.