Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Toni Erdmann (2016)

Toni Erdmann
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Toni Erdmann
 
lauralaura   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

0

Talán az egyik legfurább film, amit valaha láttam és hossza ellenére meglehetősen szórakoztató volt!!

 
Deku   2017. 10. 16.

0

Nagyon nem bírom a német filmeket és épp ezért volt olyan elképesztő, hogy mégis bejött. Elképesztő, hogy mennyire nagyon a toppon működött ez a film. Minden téren nagyon remekül teljesített elvártakat hozza és szórakoztató nagyon kellemesen. Nagyon megérte. Ajánlom.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

0

Majdnem kitéptem a hajam mire a végére értem. Hülyeség. Ne nézd meg!!! NA jó komolyra fordítva a szót értem én hogy a magányt és az elszigetelődést meg kell filmesíteni mert megkeserítik az életet és a drámák ebből nyerik az erejüket de azt lehet ... több»

 
Berto49   2017. 06. 28.

0

Többnyire nem értek egyet az agyondicsért filmek kritikáival. Lehet, hogy velem van a baj, de nem törődöm vele. Már a film első perceinél is azon gondolkoztam, hogy „na jó, ennyi volt”, ahogy a postás áll az ajtó előtt, aztán végre megjelenik a vén t... több»

 
Dorkateo   2017. 08. 06.

0

Hahó, a vágó szabadságra ment? Benn felejtette legalább a film felét. Feleslegesen.

 
Ercsi   2016. 11. 29.

0

Erős dramedy, amit érdemes megnézni. A film színészei egytől egyik tehetségesek, még a legkisebb mellékszereplők ereiben is igazi színészi vér csörgedezik. Számomraegy nagyon pozitív csalódás volt ez a film.

 
Sztyúi   2016. 10. 09.

0

A film lassan kezdődik, de nagyonis érdemes volt kivárni a végét. Habár a 162 perces játékidő hosszúnak tűnhet, főleg egy vígjátékhoz, de ez nem pusztán csak egy komédia, hanem egy rendkívül komplex tragédia is fontos mondanivalóval.

Galéria (16)

Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek

Videók (2)

A film összbevétele 1 390 172 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 023 020 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 135 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 2016 decemberében megnyerte az öt legfontosabb kategóriát a 29. Európai Filmdíjak gáláján (színész, színésznő, forgatókönyv, rendezés, film), s ezzel Maren Ade lett az első női rendező, aki Európai Filmdíjat vihetett haza.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Winfried Conradi karakterét részben Maren Ade édesapja ihlette, aki szintén szereti megtréfálni az embereket műfogsorával.

(ps)
 

Maren Ade, a rendező öt hónapot töltött el a film vágásával. A munkálatoknak egy hónappal az után látott neki, hogy világra hozta második gyermekét.

(ps)
 
Cannes-ban idén szenzációként ünnepelte a sajtó, aztán a zsűri figyelemre se méltatta a Toni Erdmannt. Nagy mozi, de nem adja könnyen magát. több»
 
Lássuk be: így is lehet élni, és az élet túl rövid ahhoz, hogy a múlton rágódva, vagy mások bábjaként rángatva elpazaroljuk az értékes időnket. Ilyen európai filmes ÉLMÉNYEKRE lenne szükség. 9/10 több»
 
A munkahelyen az előre lépésért, de inkább a túlélésért küzdő középkorú gyermek és a ráérős nyugdíjas szülő problémás viszonyrendszere kimeríthetetlen téma. 95/100 több»