Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Toni Erdmann (2016)

Toni Erdmann
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Toni Erdmann

Galéria (16)

Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Peter Simonischek
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Sandra Hüller
Peter Simonischek

Videók (2)

 
De Matt   2022. 01. 25.

legújabb vélemény

0
Elgondolkodtató

Jó film, kitűnő alakításokkal fűszerezve. Komoly mondanivalója van, de azért hagyott bennem hiányérzetet is. Túl hosszúra sikeredett, és volt benne egy-két erőltetett poén, ami nem feltétlenül vált javára. A szakmai kiteljesedésért, az Európában ma annyit hangoztatott önmegvalósításért gyakran magas árat kell fizetni, és jó, ha az ember már az elején megérti, hogy jobb, ha mérlegre teszi a szakmai élet és a magánélet örömeit. Ha elszigetelődünk, az nem csak a társadalom hibája, hanem inkább a sajátunk!

 
Berto49   2017. 06. 28.

1

Többnyire nem értek egyet az agyondicsért filmek kritikáival. Lehet, hogy velem van a baj, de nem törődöm vele. Már a film első perceinél is azon gondolkoztam, hogy „na jó, ennyi volt”, ahogy a postás áll az ajtó előtt, aztán végre megjelenik a vén t... több»

 
Deku   2017. 10. 16.

0

Nagyon nem bírom a német filmeket és épp ezért volt olyan elképesztő, hogy mégis bejött. Elképesztő, hogy mennyire nagyon a toppon működött ez a film. Minden téren nagyon remekül teljesített elvártakat hozza és szórakoztató nagyon kellemesen. Nagyon megérte. Ajánlom.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

0

Majdnem kitéptem a hajam mire a végére értem. Hülyeség. Ne nézd meg!!! NA jó komolyra fordítva a szót értem én hogy a magányt és az elszigetelődést meg kell filmesíteni mert megkeserítik az életet és a drámák ebből nyerik az erejüket de azt lehet ... több»

 
Dorkateo   2017. 08. 06.

0

Hahó, a vágó szabadságra ment? Benn felejtette legalább a film felét. Feleslegesen.

 
lauralaura   2019. 01. 28.

0

Talán az egyik legfurább film, amit valaha láttam és hossza ellenére meglehetősen szórakoztató volt!!

 
Ercsi   2016. 11. 29.

0

Erős dramedy, amit érdemes megnézni. A film színészei egytől egyik tehetségesek, még a legkisebb mellékszereplők ereiben is igazi színészi vér csörgedezik. Számomraegy nagyon pozitív csalódás volt ez a film.

A film összbevétele 1 390 172 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 023 020 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 135 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 2016 decemberében megnyerte az öt legfontosabb kategóriát a 29. Európai Filmdíjak gáláján (színész, színésznő, forgatókönyv, rendezés, film), s ezzel Maren Ade lett az első női rendező, aki Európai Filmdíjat vihetett haza.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Winfried Conradi karakterét részben Maren Ade édesapja ihlette, aki szintén szereti megtréfálni az embereket műfogsorával.

(ps)
 

Maren Ade, a rendező öt hónapot töltött el a film vágásával. A munkálatoknak egy hónappal az után látott neki, hogy világra hozta második gyermekét.

(ps)
 
Egy farsangi műfogsor, egy vicces paróka meg egy hatalmas bolgár szelleműző jelmez – nem éppen egy nyugdíjas apa tipikus kellékei. A szerepekhez kötődő attitűdök átértelmezéséről szól a fesztivál első igazi szenzációja, a legtöbben pedig egy német rendezőnő nevét tanulgatják. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Cannes-ban idén szenzációként ünnepelte a sajtó, aztán a zsűri figyelemre se méltatta a Toni Erdmannt. Nagy mozi, de nem adja könnyen magát. több»
 
A munkahelyen az előre lépésért, de inkább a túlélésért küzdő középkorú gyermek és a ráérős nyugdíjas szülő problémás viszonyrendszere kimeríthetetlen téma. 95/100 több»