Meghalt a Toni Erdmann sztárja, Peter Simonischek

76 éves korában elhunyt Peter Simonischek színész.

Halálának hírét az osztrák közszolgálati televízió, az ORF és a DPA német hírügynökség közölte a nyilvánossággal, annak okait azonban egyelőre nem részletezték. 

Egyik legismertebb alakítás a Toni Erdmannban látható, mindemellett olyan ismert produkciókban szerepelt, mint a Kurszk, a Crescendo, a Rubinvörös és a Derrick. Rendszeresen fellépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, ahol a Jedermann (Mindenki) című darab címszerepéről volt ismert. 

Az Oscar-díjra jelölt Toni Erdmannban nyújtott alakításáért elnyerte a Német Filmdíjat, illetve a Lola című filmben a legjobb színésznek járó Európai Filmdíjat. Többek között a London Critics Circle Film Awards, valamint a Torontói Filmkritikusok Szövetségének díjára is jelölték.

“Ade maga is különösen ügyesen játszik, ahogy Simonischek és Hüller bonyolultan rétegzett alakításai segítségével manipulálja a közönség szimpátiáját ezekkel az eleinte irritáló, talán még roppant ellenszenves karakterekkel” - írta korábban Leslie Felperin a Toni Erdmannról a THR magazinban megjelent kritikában.

Nyugodjon békében!