Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Kurszk (2018)

Kursk
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Léa Seydoux
Léa Seydoux
August Diehl
Matthias Schoenaerts
Michael Nyqvist
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Colin Firth
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts

Videók (3)

 
Fortress   2020. 08. 06.

legújabb vélemény

5
Hiteles akciódráma a Kurszk katasztrófájáról

Belga–luxemburgi filmként került a mozikba tavaly év elején a Kurszk című akció-dráma, és tény, hogy előtte sokan óriási várakozással számoltuk a napokat a bemutatóig. Nemrégiben újra megnéztem (másfél év után), és meglepetésemre ugyanúgy tetszett Th... teljes kritika»

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.

a nap véleménye

0
Tökéletes dráma, egy tragédiáról

Sokszor láttam már -igaz történet alapján készült- drámát, évről évre egyre több készül, mégis ez teljesen elérte bennem azt a hatást, amit egy ilyen filmtől elvárni lehet. Különösen azért érdekes ez a Kursk mozi, mert nem amerikai cselekményt dolgoz... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 22.

0

Amit olvastam a szerencsétlenségről, az alapján elég pontosan adja vissza a film a sajnálatos balesetet, még arra is figyelmet szentelnek, amikor a sajtótájékoztatón az egyik tengerész édesanyja kemény szavakkal bírálja a hivatalos szerveket. Kemény ... több»

 
MP170506   2020. 06. 24.

0

Nagyon jól feldolgozták a történtetek. Végig feszült, izgalommal, várakozással teli a film. Hosszú, de mégis leköti a néző figyelmét. Jól játszanak a színészek. Nagyon szörnyű tragédia, amit a politika idézett elő.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 27.

0

Nagyon megható és mozgalmas valós történeten alapuló film. Szinte úgy érzi a néző mintha ő is ott lenne a mélyben. Végig nyomorgörcsben nézzük a filmet hiszen a végkimenetelét sajnos tudjuk a történetnek, úgyhogy a nézőnek sok reménye nincs, hogy kedvenc karaktere túléli.

 
MidoD7   2019. 07. 05.

0

LEhet, hogy igaz történet meg minden de ez valahogy nem jött át. A színészi játék egyedül ami értékelhető benne. Hát sajnos nem volt túl nagy meglepetés amit végül a film okozott nekem.

 
L.Regina   2020. 03. 23.

0
Tragikus merülés

A film a Kurszk atom-tengeralattjáró igaz történetét mutatja be, és bár nem találja fel a spanyolviaszt, így is nagyon érdekesen meséli el a legénység és családjaik kálváriáját. Bár a játékideje nem rövid, végig leköti a nézőt, és egészen a film végé... teljes kritika»

 

A Kurszk Thomas Vinterberg rendező és Matthias Schoenaerts második közös munkája (Távol a világ zajától - 2015).

(hp)
 

A Kursk Michael Nyqvist utolsó filmje. A színész 2017. júniusában, egy hónappal a forgatás befejezése előtt halt meg tüdőrákban. A The Guardian értesülései szerint a színész addigra már az összes jelenetét leforgatta.

(hp)
 

A film forgatókönyve Robert Moore 'A Time to Die' című könyve alapján készült.

(hp)
 

A film valós eseményeken alapszik. A K-141 Kursk tengeralattjárón 118 orosz tengerész vesztette az életét 2000-ben.

(hp)
 

A film forgatása eredetileg 2016. szeptemberében kezdődött volna meg, azonban a munkálatokat el kellett halasztani, mivel az orosz védelmi minisztérium végül nem adta meg az engedélyt a stábnak, hogy az országban forgasson. A The Hollywood Reporter értesülései szerint a minisztérium korábban ígéretet tett az alkotóknak arra, hogy a kiválasztott helyszíneken dolgozzanak. A forgatás végül csak 2017. április 26-án kezdődött meg egy franciaországi haditengerészeti bázison, Toulonban.

(hp)
 
A Kurszk lehet, hogy európai gyártásban és Thomas Vinterberg révén az egyik legnagyobb dán rendező vezényletével készült el, de ebből nem sokat lehet érzékelni a vásznon. több»
 
Sokakat kielégíthet a feszes és tényleg izgalmas történetvezetés és a „nagy nevek” dömpingje (élen Colin Firth-szel). Utálni szívből nem tudom a filmet, de remélem, hogy készül majd még egy másik, teljesen más jellegű alkotása a Kurszkról. több»
 
A dán Thomas Vinterberg angol nyelvű filmje a 2000 augusztusában elsüllyedt orosz atomtengeralattjáró tragédiáját meséli el, amelynek során 118 ember vesztette el az életét. Bármily furcsa is, de a film beillik a rendező életművébe. több»