Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Kurszk
 
MMcFly2015   2019. 01. 26.
Tökéletes dráma, egy tragédiáról

Sokszor láttam már -igaz történet alapján készült- drámát, évről évre egyre több készül, mégis ez teljesen elérte bennem azt a hatást, amit egy ilyen filmtől elvárni lehet. Különösen azért érdekes ez a Kursk mozi, mert nem amerikai cselekményt dolgoz fel, és nem is amerikai színészekkel. Nem tudom mennyi köze van hozzá, de részben nálam ez is hitelesebbé tette a nagy átlagnál. Bevezetésképpen elénk tárják a kötelező (de most jól működő) klisékkel a csapat már-már családias összetartását egy esküvőn keresztül. Érdekes húzás volt a rendezőtől a képaránnyal való játszadozás, mert ami ezután jön hadgyakorlat akkor váltunk széles vászonra. A tragédia látványosan lett megcsinálva, maga a robbanás ... több»

 
bbozsi   2019. 05. 10.

Az alkotók alapján többet vártam tőle, de azért egy érzelmeket kiváltó, izgalmas film, csak épp nem akkora telitalálat, mint lehetne.


 
Hondati   2019. 05. 18.
Középszerű dráma

Az alkotók igazából kihoztak mindent a sztoriból .Se jót se rosszat nem lehet elmondani a filmről.Nem okoz maradandó élményeket,semmi katarzis élmény.Pusztán egyszer nézhető jelzővel illetném.Sajnálom az áldozatokat és elgondolkodtató a politikai nemtörődömség. Igazából egyestés tv-film kategória...

 
miki   2019. 01. 18.

Azok alapján, amit utánaolvastam, a Kurszk elég hitelesen adja vissza a megtörtént esetet, és eddig ezzel nincs is hiba, a gond számomra elsősroban a karakterek felépítésével, a klisékkel és a gyenge párbeszédekkel volt. Ha egészében nézem, akkor az arányok végül egyik irányba sem billennek el, aminek az eredménye egy közepes, simán kihagyható film lett a részemről. Leszámítva, hogy úgy alakult, hogy a párommal már megnéztük. :)

 
ollggaalek   2019. 01. 17.

Őszintén szólva abszolút kellemes meglepetésben volt részem. Lehet, hogy én maradtam le róla, de viszonylag gyenge marketing kampányt kaphatott a film, mert alig lehetett róla hallani, pedig többet is érdemelt volna, ugyanis a minőség, a kivitelezés, a színészi játék terén egy abszolút kompetens és érdekes alkotásról van szó, amit bátran merek ajánlani. Nálam ez kérdés nélkül 4 csillagot ér.

Léa Seydoux
Léa Seydoux
August Diehl
Matthias Schoenaerts
Michael Nyqvist
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Colin Firth
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
 
A dán Thomas Vinterberg angol nyelvű filmje a 2000 augusztusában elsüllyedt orosz atomtengeralattjáró tragédiáját meséli el, amelynek során 118 ember vesztette el az életét. Bármily furcsa is, de a film beillik a rendező életművébe. több»
 
A tengeralattjárós filmek tematikus csoportjának egy kiemelkedő darabja lett a Kurszk, ami nem áll meg a víz alatti legénység drámájánál, hanem a víz fölé emelkedik és kiszélesíti a spektrumot. A négy cselekményszál nem kusza, pontosan érthetőek az események és még az izgalom sem hiányzik belőlük. több»
 
Sokakat kielégíthet a feszes és tényleg izgalmas történetvezetés és a „nagy nevek” dömpingje (élen Colin Firth-szel). Utálni szívből nem tudom a filmet, de remélem, hogy készül majd még egy másik, teljesen más jellegű alkotása a Kurszkról. több»
 

A Kurszk Thomas Vinterberg rendező és Matthias Schoenaerts második közös munkája (Távol a világ zajától - 2015).

(hp)
 

A Kursk Michael Nyqvist utolsó filmje. A színész 2017. júniusában, egy hónappal a forgatás befejezése előtt halt meg tüdőrákban. A The Guardian értesülései szerint a színész addigra már az összes jelenetét leforgatta.

(hp)
 

A film forgatókönyve Robert Moore 'A Time to Die' című könyve alapján készült.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.