Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
1
Videók
 
MMcFly2015   2019. 01. 26.
Tökéletes dráma, egy tragédiáról

Sokszor láttam már -igaz történet alapján készült- drámát, évről évre egyre több készül, mégis ez teljesen elérte bennem azt a hatást, amit egy ilyen filmtől elvárni lehet. Különösen azért érdekes ez a Kursk mozi, mert nem amerikai cselekményt dolgoz fel, és nem is amerikai színészekkel. Nem tudom mennyi köze van hozzá, de részben nálam ez is hitelesebbé tette a nagy átlagnál. Bevezetésképpen elénk tárják a kötelező (de most jól működő) klisékkel a csapat már-már családias összetartását egy esküvőn keresztül. Érdekes húzás volt a rendezőtől a képaránnyal való játszadozás, mert ami ezután jön hadgyakorlat akkor váltunk széles vászonra. A tragédia látványosan lett megcsinálva, maga a robbanás ... több»

 
miki   2019. 01. 18.

Azok alapján, amit utánaolvastam, a Kurszk elég hitelesen adja vissza a megtörtént esetet, és eddig ezzel nincs is hiba, a gond számomra elsősroban a karakterek felépítésével, a klisékkel és a gyenge párbeszédekkel volt. Ha egészében nézem, akkor az arányok végül egyik irányba sem billennek el, aminek az eredménye egy közepes, simán kihagyható film lett a részemről. Leszámítva, hogy úgy alakult, hogy a párommal már megnéztük. :)


 
ollggaalek   2019. 01. 17.

Őszintén szólva abszolút kellemes meglepetésben volt részem. Lehet, hogy én maradtam le róla, de viszonylag gyenge marketing kampányt kaphatott a film, mert alig lehetett róla hallani, pedig többet is érdemelt volna, ugyanis a minőség, a kivitelezés, a színészi játék terén egy abszolút kompetens és érdekes alkotásról van szó, amit bátran merek ajánlani. Nálam ez kérdés nélkül 4 csillagot ér.

 
doobie   2019. 01. 14.

Emlékszem arra, amikor ez a tragédia történt, és már akkor teljesen ledöbbentett az eset. Most, hogy láthattam mindezt mozivásznin is, még inkább ledöbbentem, mivel annyira hitelesen volt ábrázolva az egész, szerintem látni kell ezt a filmet mindenképp, hiszen az emberi küzdelem a biztos halállal szemben, valami elképesztően lélegzetelállító ábrázolása engem mélyen megrázott, és az ilyen sötét élményre azt hiszem, időnként szükségünk van, hogy át tudjuk értékelni az életet.

 
cosmik   2019. 01. 13.

Nem kifejezetten kötött le a film, szerintem drámai meg minden az egész, de nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen nehéz témát így kellene tálalni. Minden esetre szerintem egyszer érdemes megnézni.

Léa Seydoux
Léa Seydoux
August Diehl
Matthias Schoenaerts
Michael Nyqvist
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Colin Firth
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
 
A dán Thomas Vinterberg angol nyelvű filmje a 2000 augusztusában elsüllyedt orosz atomtengeralattjáró tragédiáját meséli el, amelynek során 118 ember vesztette el az életét. Bármily furcsa is, de a film beillik a rendező életművébe. több»
 
A tengeralattjárós filmek tematikus csoportjának egy kiemelkedő darabja lett a Kurszk, ami nem áll meg a víz alatti legénység drámájánál, hanem a víz fölé emelkedik és kiszélesíti a spektrumot. A négy cselekményszál nem kusza, pontosan érthetőek az események és még az izgalom sem hiányzik belőlük. több»
 
Sokakat kielégíthet a feszes és tényleg izgalmas történetvezetés és a „nagy nevek” dömpingje (élen Colin Firth-szel). Utálni szívből nem tudom a filmet, de remélem, hogy készül majd még egy másik, teljesen más jellegű alkotása a Kurszkról. több»
 

A Kurszk Thomas Vinterberg rendező és Matthias Schoenaerts második közös munkája (Távol a világ zajától - 2015).

(hp)
 

A Kursk Michael Nyqvist utolsó filmje. A színész 2017. júniusában, egy hónappal a forgatás befejezése előtt halt meg tüdőrákban. A The Guardian értesülései szerint a színész addigra már az összes jelenetét leforgatta.

(hp)
 

A film forgatókönyve Robert Moore 'A Time to Die' című könyve alapján készült.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.