Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
26
Képek
3
Videók
Kurszk
 
Thibo84   2019. 05. 22.

Amit olvastam a szerencsétlenségről, az alapján elég pontosan adja vissza a film a sajnálatos balesetet, még arra is figyelmet szentelnek, amikor a sajtótájékoztatón az egyik tengerész édesanyja kemény szavakkal bírálja a hivatalos szerveket. Kemény küzdelmek és drámák zajlanak két fronton. Sajna hiába a film elején a kis örömteli pillanat, ha az ember tudja, mi lesz a sajnálatos végkifejlet. És még is bizakodik, hogy végül sikerül a túlélőket megmenteni.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 27.

Nagyon megható és mozgalmas valós történeten alapuló film. Szinte úgy érzi a néző mintha ő is ott lenne a mélyben. Végig nyomorgörcsben nézzük a filmet hiszen a végkimenetelét sajnos tudjuk a történetnek, úgyhogy a nézőnek sok reménye nincs, hogy kedvenc karaktere túléli.


 
MidoD7   2019. 07. 05.

LEhet, hogy igaz történet meg minden de ez valahogy nem jött át. A színészi játék egyedül ami értékelhető benne. Hát sajnos nem volt túl nagy meglepetés amit végül a film okozott nekem.

 
Hakker   2019. 06. 09.

Remek film Winterberg bebizonyította rendezői nagyságát, ez a film, merőben eltért az elöző, általa rendezet filmek világától. A film remekül érzékeltette a rendeszer abszurdítását.

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.
Tökéletes dráma, egy tragédiáról

Sokszor láttam már -igaz történet alapján készült- drámát, évről évre egyre több készül, mégis ez teljesen elérte bennem azt a hatást, amit egy ilyen filmtől elvárni lehet. Különösen azért érdekes ez a Kursk mozi, mert nem amerikai cselekményt dolgoz fel, és nem is amerikai színészekkel. Nem tudom mennyi köze van hozzá, de részben nálam ez is hitelesebbé tette a nagy átlagnál. Bevezetésképpen elénk tárják a kötelező (de most jól működő) klisékkel a csapat már-már családias összetartását egy esküvőn keresztül. Érdekes húzás volt a rendezőtől a képaránnyal való játszadozás, mert ami ezután jön hadgyakorlat akkor váltunk széles vászonra. A tragédia látványosan lett megcsinálva, maga a robbanás ... több»

Léa Seydoux
Léa Seydoux
August Diehl
Matthias Schoenaerts
Michael Nyqvist
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Colin Firth
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Léa Seydoux
Matthias Schoenaerts
 
A dán Thomas Vinterberg angol nyelvű filmje a 2000 augusztusában elsüllyedt orosz atomtengeralattjáró tragédiáját meséli el, amelynek során 118 ember vesztette el az életét. Bármily furcsa is, de a film beillik a rendező életművébe. több»
 
A tengeralattjárós filmek tematikus csoportjának egy kiemelkedő darabja lett a Kurszk, ami nem áll meg a víz alatti legénység drámájánál, hanem a víz fölé emelkedik és kiszélesíti a spektrumot. A négy cselekményszál nem kusza, pontosan érthetőek az események és még az izgalom sem hiányzik belőlük. több»
 
Sokakat kielégíthet a feszes és tényleg izgalmas történetvezetés és a „nagy nevek” dömpingje (élen Colin Firth-szel). Utálni szívből nem tudom a filmet, de remélem, hogy készül majd még egy másik, teljesen más jellegű alkotása a Kurszkról. több»
 

A Kurszk Thomas Vinterberg rendező és Matthias Schoenaerts második közös munkája (Távol a világ zajától - 2015).

(hp)
 

A Kursk Michael Nyqvist utolsó filmje. A színész 2017. júniusában, egy hónappal a forgatás befejezése előtt halt meg tüdőrákban. A The Guardian értesülései szerint a színész addigra már az összes jelenetét leforgatta.

(hp)
 

A film forgatókönyve Robert Moore 'A Time to Die' című könyve alapján készült.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.