Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Roma (2018)

Roma
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
70
Képek
3
Videók

Galéria (70)

Videók (3)

 
filmesalakitasok Nézhetetlen  2022. 12. 19.

legújabb vélemény

0

Lélek nélküli, ezüstös csomagolópapírba göngyölt, de művészi értéket nem képviselő film, ami halálra untatja a nézőjét.

 
Berto49   2018. 12. 20.

0
Mexikóvárosi kerület

Előre örültem – felülve a lelkendező, csak a szuperlatívuszt használó kritikáknak – milyen nagyszerű filmélményben lesz részem. Kár volt! Van ugyan egy-két erős jelenete is, de egészében csalódás volt. A film után Brazília mellett Mexikó is feliratko... teljes kritika»

 
Milanman   2018. 12. 20.

0
Szenvtelenül egyszerű és gyönyörű

Alfonso Cuarónról már akkor sejteni lehetett, hogy tehetséges alkotó, amikor elkészítette a Harry Potter franchise egyik legjobb darabját. A Children of Mennel és a Gravityvel pedig végleg belépett generációjának nagy és egyedi hangú rendezői közé. L... teljes kritika»

 
Secret Lover   2020. 09. 28.

1

Az egyik legrosszabb művészfilm, amit valaha láttam. Elnyújtott, felesleges snittek arról, hogyan takarítja a főszereplő a kutyaszart, mikképpen jön-megy a házban, sétál az utcán. A szereplők kidolgozatlanok, a színészi alakítások az amatőr és a közé... több»

 
Fikatours_blogger   2022. 01. 16.

0
Miért pont Roma?

Mexikói alkotók után kutatva bukkantam rá erre a filmre, nem tudtam előre, hogy hány díjat söpört be. Most, hogy tudom, minden Alfonso Cuarón műve, szeretném megdicsérni mint operatőrt, de legközelebb korábbi filmjei vágóját kérje fel, aki bátrabban nyúlt az ollóhoz. Ugyanez a forgatókönyvre is igaz (egy dramaturg bevonása sokat segített volna ennél a történetnél).

 
Král   2019. 03. 18.

0
Csak ment és teregetett némán

Saját emlékein alapuló mozival tért vissza Alfonso Cuarón, az Ember gyermeke és a Gravitáció Oscar-díjas rendezője. Bár most nem a mozivásznakra, hanem a jelenleg legnagyobb befolyású streaming szolgáltató, a Netflix platformjára. Ennek pedig egy ren... teljes kritika»

 
kota   2019. 05. 12.

0

nagyon ritkán adok 5pontot,de ez megérdemli...zseniális!!!többször nézős...

 

Alfonso Cuarón egyetlen éjszaka alatt 3 Oscar-díjat nyert a filmért: legjobb nemzetközi játékfilm, legjobb operatőr, legjobb rendező.

(jakedave)
 

A film alapötletét a rendező, Alfonso Cuarón valódi dajkája, Liboria "Libo" Rodriguez adta.

(jakedave)
 

A kórházas jelenetben valódi orvosok és nővérek szerepelnek, hogy minél autentikusabbá váljon a miliő.

(jakedave)
 

Megnyerte a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2018) fődíjának számító Arany Oroszlán-díjat, így esélyessé vált az Oscarra is. 2017-ben ugyanis az aranyszobor után "A víz érintése" megkapta "Oscar bácsi" szobrát is.

(Berto49)
 
Alfonso Cuarón csendes, fekete-fehér remeklése pontot tesz a vita végére: a Netflix is képes olyan egészestés játékfilm készítésére, aminek a helye a világ élvonalában van. VÍZKELETI DÁNIEL KRITIKÁJA. több»
 
Mindazonáltal – amint az a díjazott alkotások esetében oly sokszor lenni szokott – a magasztos eszme önmagában nem elegendő ahhoz, hogy egy film filmként is működőképes legyen, és tartok tőle, a Roma esetében is ez történt. több»