Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
70
Képek
3
Videók
Roma
 
Berto49   2018. 12. 20.
Mexikóvárosi kerület

Előre örültem – felülve a lelkendező, csak a szuperlatívuszt használó kritikáknak – milyen nagyszerű filmélményben lesz részem. Kár volt! Van ugyan egy-két erős jelenete is, de egészében csalódás volt. A film után Brazília mellett Mexikó is feliratkozott arra a hosszú listára, ahol nem szeretnék élni, főleg nem 1971-ben. Az önéletrajzi elemek nyilvánvalóak, jó, hogy a rendezőnek, Cuarónnak sikerült elismert filmessé válni, kitörni a közel 120 milliós tömegből. A cérnavékony, 135 percig nyújtott történet mellett csak a szürkeségre fogok emlékezni. A család négy gyereke az állandó sivalkodásukkal, meg az állandóan hallható háttérzaj (rádió, tömegtüntetések, vonuló rezesbanda, stb.) valósággal... több»

 
Hakker   2019. 01. 26.

Semmi rendkivülit nem találtam a filmben. A történet egy nagyon egyszerű esemény köré épült. Véleményem szerint, a nem túl bonyolult események láncolata, nem tett indokolttá a több mint 2 órás játékidőt.


 
Milanman   2018. 12. 20.
Szenvtelenül egyszerű és gyönyörű

Alfonso Cuarónról már akkor sejteni lehetett, hogy tehetséges alkotó, amikor elkészítette a Harry Potter franchise egyik legjobb darabját. A Children of Mennel és a Gravityvel pedig végleg belépett generációjának nagy és egyedi hangú rendezői közé. Legújabb, Netflixre készült filmje, a Roma pályafutásának eddigi legszemélyesebb darabja. A Mexikóvárosban, az 1970-es évek elején játszódó film megidézi Cuarón gyerekkorának legmeghatározóbb élményeit. Nem csak, hogy a 70-es évekről szól, de stílusában is olyan, mintha akkor készült volna, ez pedig különösen emeli a film autentikusságának fokát. A főszereplő egy középosztálybeli család bejáró-nevelőnője, az ő történetén keresztül nyerhetünk bepi... több»

 
Král   2019. 03. 18.
Csak ment és teregetett némán

Saját emlékein alapuló mozival tért vissza Alfonso Cuarón, az Ember gyermeke és a Gravitáció Oscar-díjas rendezője. Bár most nem a mozivásznakra, hanem a jelenleg legnagyobb befolyású streaming szolgáltató, a Netflix platformjára. Ennek pedig egy rendkívül egyszerű oka van. Egyik forgalmazó cég sem akart neki pénzt adni a projektre, viszont a Netflix hajlandó volt pénzügyileg támogatni a direktort. És ezzel mindenki nagyon jól járt. Cuarón elkészíthette a filmjét, a Netflix a hatalmas fesztiválsikerek után még az Oscaron is főszerephez jutott a Romának köszönhetően, mi, nézők pedig kapunk egy zseniálisan fényképezett, gyönyörűszép filmdrámát a 70-es évek Mexikóvárosáról. A történet középpont... több»

 
Hajrakte   2019. 01. 14.

Szeretem Cuarón munkásságát, ez a film viszont annyira nem ragadott magával ahogyan azt előzetesen vártam, nem nézhetetlen de hátast sem.dobtam tőle, eléggé felejtjető számomra.

 
Valahogy hasonló érzéseket keltett bennem a Roma, mint Chazelle legutóbbi munkája, Az első ember, hogy egy végtelenül precízen összerakott film, amin érződik az elkötelezettség és az alázat, amivel készítették, ám nincs meg benne az a plusz, ami a rendező korábbi alkotásait jellemezte. több»
 
Alfonso Cuarón csendes, fekete-fehér remeklése pontot tesz a vita végére: a Netflix is képes olyan egészestés játékfilm készítésére, aminek a helye a világ élvonalában van. VÍZKELETI DÁNIEL KRITIKÁJA. több»
 
Mindazonáltal – amint az a díjazott alkotások esetében oly sokszor lenni szokott – a magasztos eszme önmagában nem elegendő ahhoz, hogy egy film filmként is működőképes legyen, és tartok tőle, a Roma esetében is ez történt. több»
 

A 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2018) fődíjának számító Arany Oroszlán-díját nyerte meg, így esélyessé vált az Oscar-ra is. 2017-ben ugyanis az aranyszobor után "A víz érintése" megkapta "Oscar bácsi" szobrát is.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.