Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
97
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
vejunkanew   2019. 11. 08.

legújabb vélemény

Metszően hitelesnek éreztem ezt a filmet, ebből kifolyólag pedig egy rendkívül sötét élményként éltem meg. De nagy szükség volt már egy ilyen alkotásra, nem egy könnyű darab, de szerintem érdemes megdolgozni vele.

 
tomrocky   2019. 11. 07.

Hát, alaposan leizzadtam ettől a filmtől. Egy kicsit türelmesnek is kell lenni vele, de szerintem megéri, mert egy nagyon meghatározó élménnyé vált számomra. Az biztos, hogy még párszor meg fogom nézni, csak épp fel kell dolgoznom az egészet még.


 
Toncsi   2019. 09. 05.

Titkon mindenki sejti, hogy óriási problémák vannak a családsegítő rendszerrel, hogy az intézetben nevelkedő gyerekek élete nem fenékig tejfel, de hajlamosak vagyunk szemet hunyni olyan dolgok felett, melyek nem érintenek minket. Nora Fingscheidt pedig éppen ezt nem engedi. A képünkbe tolja a rideg valóságot. Nem szépít, nem takargat, nem érdekli, hogy a néző idegeivel játszik. Nagyon tömény film, lelkileg megterhelő volt végignézni. Le a kalappal a készítői előtt!

 
nobody.zero   2019. 07. 24.

Gyenge lelkűek kerüljék! Brutálisan depresszív, idegtépő, felkavaró. A mindössze 11 éves Helena Zengel óriási tehetség, nem is értem, hogy tudta ennyire hitelesen eljátszani a kislány szerepét. AZ biztos, hogy aki rászánja magát, hogy megnézze a filmet, jó ideig nem tudja majd kiverni a fejéből.

 
Végig objektív kíván maradni, miközben az emberben mégis egyszerre lesz úrrá az empátia, a döbbenet és a kétségbeesés, hogy az, amit látunk, az valahol a valóságot is elénk tárja. több»
 
Érzelmi bulldózer ez a film egy gyerekről, aki, bár problémás, megérdemli a szeretetet, csakhogy senki sincs, aki ezt hosszú távon megadná neki. több»
 
A Kontroll nélkül az utóbbi évek egyik legfontosabb alkotása, mely egyszerre bizonyítja, mozgóképpel még mindig lehet történelmet írni, másrészről pedig gyönyörűen prezentálja, micsoda lehengerlő mozival képes a német filmvilág jelentkezni. több»

A film 4 082 125 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 925 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kontroll nélkül forgatása Hamburgban és Berlinben zajlott 2017. november 7. és 2018. március 27. között.

(hp)
 

Nora Fingscheidt 150 amatőr- és gyerekszínészt hallgatott meg, de már a casting elejétől fogva Helena Zengel volt a favoritja.

(hp)
 

A film forgatókönyvének megírását több mint öt évnyi kutatómunka előzte meg Nora Fingscheidt részéről.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.