Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 04. 12.

legújabb vélemény

Egy érdekes film egy szomorú sorsú gyerekről, aki még saját anyjának sem kell. A főszereplő kislány elképesztőt alakított, ennek ellenére nekem elvett az élvezeti értékből, hogy nem tudtam azonosulni vele. Így is mindenképp ajánlott megtekintésre. 8/10

 
vejunkanew   2019. 11. 08.

Metszően hitelesnek éreztem ezt a filmet, ebből kifolyólag pedig egy rendkívül sötét élményként éltem meg. De nagy szükség volt már egy ilyen alkotásra, nem egy könnyű darab, de szerintem érdemes megdolgozni vele.


 
tomrocky   2019. 11. 07.

Hát, alaposan leizzadtam ettől a filmtől. Egy kicsit türelmesnek is kell lenni vele, de szerintem megéri, mert egy nagyon meghatározó élménnyé vált számomra. Az biztos, hogy még párszor meg fogom nézni, csak épp fel kell dolgoznom az egészet még.

 
Toncsi   2019. 09. 05.

Titkon mindenki sejti, hogy óriási problémák vannak a családsegítő rendszerrel, hogy az intézetben nevelkedő gyerekek élete nem fenékig tejfel, de hajlamosak vagyunk szemet hunyni olyan dolgok felett, melyek nem érintenek minket. Nora Fingscheidt pedig éppen ezt nem engedi. A képünkbe tolja a rideg valóságot. Nem szépít, nem takargat, nem érdekli, hogy a néző idegeivel játszik. Nagyon tömény film, lelkileg megterhelő volt végignézni. Le a kalappal a készítői előtt!

 
nobody.zero   2019. 07. 24.

Gyenge lelkűek kerüljék! Brutálisan depresszív, idegtépő, felkavaró. A mindössze 11 éves Helena Zengel óriási tehetség, nem is értem, hogy tudta ennyire hitelesen eljátszani a kislány szerepét. AZ biztos, hogy aki rászánja magát, hogy megnézze a filmet, jó ideig nem tudja majd kiverni a fejéből.

A film 4 082 125 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 925 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kontroll nélkül forgatása Hamburgban és Berlinben zajlott 2017. november 7. és 2018. március 27. között.

(hp)
 

Nora Fingscheidt 150 amatőr- és gyerekszínészt hallgatott meg, de már a casting elejétől fogva Helena Zengel volt a favoritja.

(hp)
 

A film forgatókönyvének megírását több mint öt évnyi kutatómunka előzte meg Nora Fingscheidt részéről.

(hp)
 

Nora Fingscheidt rendezőnő elmondta, hogy a film ötlete az állami gondozottak helyzetéről a Das Haus beim Gleisen (2014) című dokumentumfilmje forgatásakor merült fel benne.

(hp)
 

A Kontroll nélkül Nora Fingscheidt első egészestés filmje.

(hp)
 

A Kontroll nélkül versenyben volt a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjáért.

(hp)
 

A Kontroll nélkül tucatnál is több díjat zsebelt be a világ legrangosabb, A-kategóriás filmfesztiváljain. Díjazták egyebek mellett Zürichben, Berlinben, Taipeiben és Vukovarban is.

(hp)
 

A Kontroll nélkül Németország nevezettje a 92. Oscar gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájának díjára.

(hp)
 
Végig objektív kíván maradni, miközben az emberben mégis egyszerre lesz úrrá az empátia, a döbbenet és a kétségbeesés, hogy az, amit látunk, az valahol a valóságot is elénk tárja. több»
 
Érzelmi bulldózer ez a film egy gyerekről, aki, bár problémás, megérdemli a szeretetet, csakhogy senki sincs, aki ezt hosszú távon megadná neki. több»
 
A Kontroll nélkül az utóbbi évek egyik legfontosabb alkotása, mely egyszerre bizonyítja, mozgóképpel még mindig lehet történelmet írni, másrészről pedig gyönyörűen prezentálja, micsoda lehengerlő mozival képes a német filmvilág jelentkezni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.