Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Kontroll nélkül (2019)

Systemsprenger
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
inzon   2021. 12. 12.

legújabb vélemény

0

Ha egy fiú lett volna az idegbajos, akkor is így sajnáltatatták volna? Kretének!

 
elekm90   2020. 04. 12.

0

Egy érdekes film egy szomorú sorsú gyerekről, aki még saját anyjának sem kell. A főszereplő kislány elképesztőt alakított, ennek ellenére nekem elvett az élvezeti értékből, hogy nem tudtam azonosulni vele. Így is mindenképp ajánlott megtekintésre. 8/10

 
Toncsi   2019. 09. 05.

0

Titkon mindenki sejti, hogy óriási problémák vannak a családsegítő rendszerrel, hogy az intézetben nevelkedő gyerekek élete nem fenékig tejfel, de hajlamosak vagyunk szemet hunyni olyan dolgok felett, melyek nem érintenek minket. Nora Fingscheidt ped... több»

 
batteryfree   2019. 11. 08.

0

Metszően hitelesnek éreztem ezt a filmet, ebből kifolyólag pedig egy rendkívül sötét élményként éltem meg. De nagy szükség volt már egy ilyen alkotásra, nem egy könnyű darab, de szerintem érdemes megdolgozni vele.

 
nobody.zero   2019. 07. 24.

0

Gyenge lelkűek kerüljék! Brutálisan depresszív, idegtépő, felkavaró. A mindössze 11 éves Helena Zengel óriási tehetség, nem is értem, hogy tudta ennyire hitelesen eljátszani a kislány szerepét. AZ biztos, hogy aki rászánja magát, hogy megnézze a filmet, jó ideig nem tudja majd kiverni a fejéből.

 
tomrocky   2019. 11. 07.

0

Hát, alaposan leizzadtam ettől a filmtől. Egy kicsit türelmesnek is kell lenni vele, de szerintem megéri, mert egy nagyon meghatározó élménnyé vált számomra. Az biztos, hogy még párszor meg fogom nézni, csak épp fel kell dolgoznom az egészet még.

A film 4 082 125 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 925 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kontroll nélkül forgatása Hamburgban és Berlinben zajlott 2017. november 7. és 2018. március 27. között.

(hp)
 

Nora Fingscheidt 150 amatőr- és gyerekszínészt hallgatott meg, de már a casting elejétől fogva Helena Zengel volt a favoritja.

(hp)
 

A film forgatókönyvének megírását több mint öt évnyi kutatómunka előzte meg Nora Fingscheidt részéről.

(hp)
 

Nora Fingscheidt rendezőnő elmondta, hogy a film ötlete az állami gondozottak helyzetéről a Das Haus beim Gleisen (2014) című dokumentumfilmje forgatásakor merült fel benne.

(hp)
 

A Kontroll nélkül Nora Fingscheidt első egészestés filmje.

(hp)
 
Érzelmi bulldózer ez a film egy gyerekről, aki, bár problémás, megérdemli a szeretetet, csakhogy senki sincs, aki ezt hosszú távon megadná neki. több»