Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
75

Elveszett jelentés (2003)

Lost in Translation
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Csodás film Sofia Coppola-tól. Erősen ajánlom az eredeti nyelvű megtekintését, mert a szinkron sajnos nagyon sokat levon az élményből (az Oscar-díjra jelölt Bill Murray például sokkal kevesebb szinkronnal). Aki pörgős filmet akar látni, annak nem ajánlott, de nagyon szép, ahogy két "elveszett" ember egymásra talál Tokióban, nekem az egyik személyes kedvencem és messze Sofia legjobb filmje. 9,5/10

 
Attila G.   2019. 04. 05.

a nap véleménye

Szeretném átélni

Szeretném ezúttal egy érdekességgel kezdeni. Ha jól gondolom, van valamiféle kapcsolódási pont a MAFAB és a Mozinet magazin között. Szerintem mindenképp érdemes megemlíteni, hogy 15 évvel ezelőtt, 2004 márciusában, a Mozinet magazin legeslegelső számának címlapján az Elveszett jelentés című film egyik képkockája, vagy kisebb plakát-szerűsége, illetve konkrétan Bill Murray volt látható. Mivel ez volt a legelső lapszám, s el voltam foglalva – főleg tanulmányokkal –, nem tudhattam a magazin létezésekről. Csak egy-két hónappal később terelődött a figyelmem az aktuális havi számának címlapjára. Azonban a legelső számból is sikerült nem sokkal később egy példányt vásárolni – leginkább pont eme fil... több»


 
hsanya182   2016. 09. 23.

Kár volt ilyen filmet rendezni. Eszméletlenül vonatottt és unalmas. Aki itt 5*-al pontozott az mindenki csaj, házasságban él, és unja a férjét! Befásult házasság tipikus lineáris cselekménnyel, természetünkből adódóan majd vonzódunk egy másikhoz... Aki nem érti, nézze meg :) Ha ennél sokkal jobbra vágysz akkor: "Mielőtt Felkel A Nap" c. film és a folytatásait ajánlom...

 
Deku   2017. 12. 23.

Kedvenc kategóriám és azon belül is képesek voltak végre valami formabontót létrehozni. Aminek pedig külön örülök, hogy ennyire rendben lett ez is és szépen gyarapítja a palettáját a kategóriájának.

 
HercegPeter   2019. 02. 23.

Tökéletesen mutat be két magányos embert egy hatalmas forgatag kellős közepén. A két főszereplő mellett a többiek olyanok, mint egy fényképen a homályos háttér, kellenek az összhatás végett, de igazából senkit se érdekelnek. A párbeszédek hitelesek, reálisak, nem túl "filmesek". Kicsit túl hosszúnak érzem, ahhoz képest, hogy túl sok minden nem történik benne. Éppen ezért nem is igazán emlékezetes film, de a hangulata elég ahhoz, hogy ezt a bő másfél órát bűntudat nélkül tudjuk eltölteni. Sofia Coppola nem éppen az izgalmas filmekkel szerez ismertséget, elég ha csak a Csábítás-ra gondolunk, bár még abban is több feszültség van mint ebben.

A film összbevétele 119 723 856 dollár volt (imdb.com).

 

Scarlett Johansson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Bill Murray a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A rendezőnő, Sofia Coppola Giovanni Ribisi és Anna Faris figuráit a volt férjéről, Spike Jonze-ról, illetve az őt elcsábító Cameron Diazról mintázta.

(Menyét Ibolya)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.