Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Elveszett jelentés (2003)

Lost in Translation
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Videók (2)

 
msfini   2022. 02. 27.

legújabb vélemény

0
Elveszett 1,5 óra

Bill Murray jelenléte miatt sokan várják, hogy ez vígjáték, vagy legalább néha vicces lesz. Ennek ellenére inkább bántó, igen nyers, sztereotipikus japánokkal találkozunk csak, amit nem tudok viccként értelmezni. A Bill Murray alakította színész egy whiskeyreklámot jött forgatni Japánba, míg Scarlett Johansson egy munkamániás feleségét játssza, akinek semmi dolga sincs. Az egész film abból áll, hogy a szereplők hotelszobákban vagy bárban beszélgetnek egymással. A gond az, hogy a fő karakterek a legkevésbé sem szimpatikusak vagy akár érdekesek. Murray karaktere arrogáns, kiégett, unalmas, és a saját fia születésnapját is elfelejti. Nem is tud aludni, amin szerintem sokat segített volna, ha megnézi ezt a filmet. A film nagyon hosszú, vontatott és igen unalmas! Nem a jelentés veszett el, hanem én vesztettem el több mint 1,5 órát az életemből. Számomra a kémia sem működött a két szereplő között, és két unatkozó, kiégett embert nézni nem túl izgalmas. Nem akartam félbehagyni a filmet, mindig vártam, hogy kifut-e valamire a film, de nem. Totális időpocsékolás.

 
Attila G.   2019. 04. 05.

a nap véleménye

1
Szeretném átélni

Szeretném ezúttal egy érdekességgel kezdeni. Ha jól gondolom, van valamiféle kapcsolódási pont a MAFAB és a Mozinet magazin között. Szerintem mindenképp érdemes megemlíteni, hogy 15 évvel ezelőtt, 2004 márciusában, a Mozinet magazin legeslegelső szám... teljes kritika»

 
hsanya182   2016. 09. 23.

3

Kár volt ilyen filmet rendezni. Eszméletlenül vonatottt és unalmas. Aki itt 5*-al pontozott az mindenki csaj, házasságban él, és unja a férjét! Befásult házasság tipikus lineáris cselekménnyel, természetünkből adódóan majd vonzódunk egy másikhoz... A... több»

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Kedvenc kategóriám és azon belül is képesek voltak végre valami formabontót létrehozni. Aminek pedig külön örülök, hogy ennyire rendben lett ez is és szépen gyarapítja a palettáját a kategóriájának.

 
HercegPeter   2019. 02. 23.

0

Tökéletesen mutat be két magányos embert egy hatalmas forgatag kellős közepén. A két főszereplő mellett a többiek olyanok, mint egy fényképen a homályos háttér, kellenek az összhatás végett, de igazából senkit se érdekelnek. A párbeszédek hitelesek, ... több»

 
Berto49   2018. 04. 02.

0

Eddig négy filmjét láttam a híres apa lányának, de a maximális értékelésem egy nagyon gyenge lábakon álló hármas. Erre a filmre nem akartam nézhetetlent adni bár az általam elviselhetetlennek tartott citromba harapott fizimiskájú Bill Murray miatt me... több»

 
dailyfilmsan   2018. 07. 15.

0

Nem is tudom hová tegyem ezt a filmet nagyon lassan halad nagyon rejtegeti a mondanivalóját és nagyon nehezen sikerült végig néznem. Bill Murray vicces, aranyos, jópofa olyan mint minden filmjében nem is értem miért kapott ezért Oscart de azt sem hog... több»

A film összbevétele 119 723 856 dollár volt (imdb.com).

 

Scarlett Johansson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Bill Murray a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A rendezőnő, Sofia Coppola Giovanni Ribisi és Anna Faris figuráit a volt férjéről, Spike Jonze-ról, illetve az őt elcsábító Cameron Diazról mintázta.

(Menyét Ibolya)
 

A legendás Francis Ford Coppola arra biztatta lányát, Sofia Coppolat, hogy a filmje forgatásánál HD-kamerát használjon, mivel "az a jövő". Sofia enne ellenére a hagyományos formátumnál maradt, mert romantikusabbnak tartotta.

(BSzabina)
 

Sofia Coppola a főszerepet egyenesen Bill Murraynek írta. Bevallása szerint, ha a színész nem vállalta volt a szerepet, akkor inkább el sem készítette volna a filmet.

(BSzabina)