Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71

Elveszett jelentés (2003)

Lost in Translation
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
hsanya182   2016. 09. 23.

Kár volt ilyen filmet rendezni. Eszméletlenül vonatottt és unalmas. Aki itt 5*-al pontozott az mindenki csaj, házasságban él, és unja a férjét! Befásult házasság tipikus lineáris cselekménnyel, természetünkből adódóan majd vonzódunk egy másikhoz... Aki nem érti, nézze meg :) Ha ennél sokkal jobbra vágysz akkor: "Mielőtt Felkel A Nap" c. film és a folytatásait ajánlom...

 
Deku   2017. 12. 23.

Kedvenc kategóriám és azon belül is képesek voltak végre valami formabontót létrehozni. Aminek pedig külön örülök, hogy ennyire rendben lett ez is és szépen gyarapítja a palettáját a kategóriájának.


 
HercegPeter   2019. 02. 23.

Tökéletesen mutat be két magányos embert egy hatalmas forgatag kellős közepén. A két főszereplő mellett a többiek olyanok, mint egy fényképen a homályos háttér, kellenek az összhatás végett, de igazából senkit se érdekelnek. A párbeszédek hitelesek, reálisak, nem túl "filmesek". Kicsit túl hosszúnak érzem, ahhoz képest, hogy túl sok minden nem történik benne. Éppen ezért nem is igazán emlékezetes film, de a hangulata elég ahhoz, hogy ezt a bő másfél órát bűntudat nélkül tudjuk eltölteni. Sofia Coppola nem éppen az izgalmas filmekkel szerez ismertséget, elég ha csak a Csábítás-ra gondolunk, bár még abban is több feszültség van mint ebben.

 
Berto49   2018. 04. 02.

Eddig négy filmjét láttam a híres apa lányának, de a maximális értékelésem egy nagyon gyenge lábakon álló hármas. Erre a filmre nem akartam nézhetetlent adni bár az általam elviselhetetlennek tartott citromba harapott fizimiskájú Bill Murray miatt megérdemelte volna. Nem értem a bezsebelt díjözönt sem, hiszen a cselekmény egy három perces animációs filmnek is kevés lenne. Lehet, hogy a díjak kárpótlás gyanánt New Hollywood egyik legkiemelkedőbb mesterének szólnak, mert anno nem hozsannáztak elég hangosan? Nagy szavak olvashatók a véleményekben és kritikákban, hogy „Egyszerűen zseniális, minden perce!”, meg „Az elmúlt évtized egyik legjobb filmje.” Ránézésre azt hiszem, hogy a kiragadott mondatok írói egy másik filmet láttak. Nem vagyok túlzott rajongója az úgy nevezett művészfilmeknek, de azok minden negatív összetevőjét (unalom, érdektelenség, öncélú művészieskedés, hallgathatatlan kísérőzene, etc.) megtaláltam ebben a filmben. Charlotte szerepében a fiatal Scarlett Johansson is átvette B.M. megszokott modorosságát, a bíztató kezdetek után – érzésem szerint – lejtmenet kezdődött pályafutásában. Nagyon kegyetlen büntetés lenne, ha ennek a filmnek az újbóli megnézésére kényszerítenének.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 15.

Nem is tudom hová tegyem ezt a filmet nagyon lassan halad nagyon rejtegeti a mondanivalóját és nagyon nehezen sikerült végig néznem. Bill Murray vicces, aranyos, jópofa olyan mint minden filmjében nem is értem miért kapott ezért Oscart de azt sem hogy Sofia Coppola hogyan nyerte el a forgatókönyvért járó díjat ezért. Nem igazán tartom kasszasikernek inkább egy "D" kategóriás uncsi nem találom a helyem a világban DRÁMÁ-nak amit egy külföldi kultúrával öveztek körbe hogy még inkább nyomatékosítva legyen. Nem tudok 3asnál jobbat adni erre sajnos és még ezt is túl jóindulatúan adtam.

 

Scarlett Johansson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2 )
 

Bill Murray a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2 )
 

A rendezőnő, Sofia Coppola Giovanni Ribisi és Anna Faris figuráit a volt férjéről, Spike Jonze-ról, illetve az őt elcsábító Cameron Diazról mintázta.

(Menyét Ibolya)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.