Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
77%

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (2006)

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Filmadatlap
 
32
Szereplők
41
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen

Videók (2)

 
qwer   2021. 03. 17.

legújabb vélemény

3

Elég elborult humora van a filmnek, amit a néző vagy szeret, vagy nagyon utál, de ha kicsit a poénok mögé nézünk, és megpróbálunk értelmet találni az egymásnak ütköztetett kultúrák és erkölcsi nézetek szélsőséges ábrázolásának miértjében, az egész élvezhetővé válik.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Szuper színészi játékokkal teli film egy unalmas történet köré fonva. Nekem gyenge volt, nem tetszett.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Nagyon közel volt pedig ahhoz, hogy azt mondhassam rá, hogy ez mégis megérte. Sajnos azonban bőven várakozás alatt teljesített. Gyenge sztori, harmatos színészi játék övezi.

 
HercegPeter   2016. 12. 03.

0

Sacha Baron Cohen minden filmje (a Brüno-t leszámítva) zseniális. Úgy tud viccet csinálni bárkiből, hogy aki megsértődik annak nincs humora. Viccel a zsidókkal (pedig ó is zsidó származású), arabokkal, melegekkel és bárkivel, akivel csak tud. Nálam egyértelműen ez a filmje viszi a pálmát.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

0

Nagyon sokan piedesztálra emelik és emelték, hogy milyen jó film, de számomra pusztító volt. Pedig alapvetően még az alpári poénokat is kedvelem, de ez már túltolta és kifejezetten átment a megbotránkoztatáson túli világba. Így még kevésbé tetszett, pedig nyitottan álltam hozzá, pont a megítélése miatt.

 
7ETEDIK   2020. 11. 02.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Cohen legjobb filmje. Parádésan gúnyolja a rasszizmust, a nők lenézését, az elmaradottságot meg egy sor dolgot. A legjobb rész, mikor meztelenül gyepálják egymást a hájassal, de a Pamela Andersonos feleségül kérés se semmi többek között. A kazah falu meg hasonlított egynéhány itthonira...

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

0

Elmebeteg vígjáték, bár nem kell tőle sokat várni, akkor tökéletes. A látvány, környezet és a színészi játékok kiemelkedőek. Az a zöld fürdőruha pedig már közpoén lett mióta kijött ez a filmXD

A film összbevétele 261 572 744 dollár volt (imdb.com).

 

A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen, Moroeniben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.

(BSzabina)
 

Amikor Borat 'kazah' nyelven beszél, valójában hébert használ, nagyon erős kelet-európai álakcentussal. A mondottakat nagyjából lehet érteni, és számos viccet tartalmaznak, amit csak Sacha Baron Cohenhez közel álló emberek érthetnek.

(BSzabina)
 

Az öltönyt, amit Borat visel, szándékosan nem mosták ki soha.

(BSzabina)