Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba utazik, hogy dokumentumfilmet forgasson, amiből minden kazah tanulhat és az ország javát szolgálhatja. Miközben bejárja az Államokat, rengeteg féle emberrel hozza össze a sors. Furcsa szokásaival, kérdéseivel botrányt botrányra halmoz, de észre sem veszi, mekkora felfordulást kavar maga körül. Meg van róla győződve, hogy a lehető legjobban végzi munkáját, tudásvágyát pedig csak a nők utáni vágya múlja felül. Kényesebbnél kényesebb témákat feszeget, miközben, bár nem szándékosan, de leleplezi az amerikai társadalom előítéletes és képmutató mivoltát.
Nagyon sokan piedesztálra emelik és emelték, hogy milyen jó film, de számomra pusztító volt. Pedig alapvetően még az alpári poénokat is kedvelem, de ez már túltolta és kifejezetten átment a megbotránkoztatáson túli világba. Így még kevésbé tetszett, pedig nyitottan álltam hozzá, pont a megítélése miatt.
Cohen legjobb filmje. Parádésan gúnyolja a rasszizmust, a nők lenézését, az elmaradottságot meg egy sor dolgot. A legjobb rész, mikor meztelenül gyepálják egymást a hájassal, de a Pamela Andersonos feleségül kérés se semmi többek között. A kazah falu meg hasonlított egynéhány itthonira...
A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen, Moroeniben vették fel.
(ArpiHajdu és Réci)A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.
(ArpiHajdu és Réci)Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.
(BSzabina)Amikor Borat 'kazah' nyelven beszél, valójában hébert használ, nagyon erős kelet-európai álakcentussal. A mondottakat nagyjából lehet érteni, és számos viccet tartalmaznak, amit csak Sacha Baron Cohenhez közel álló emberek érthetnek.
(BSzabina)Borat karakterét egy orosz doktor ihlette, akivel Sacha Baron Cohen egyszer találkozott. Cohen szerint a doktor, ugyan akarata ellenére, de hihetetlenül vicces volt.
(BSzabina)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »