Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (2006)

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Filmadatlap
 
32
Szereplők
41
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
qwer   2021. 03. 17.

legújabb vélemény

3

Elég elborult humora van a filmnek, amit a néző vagy szeret, vagy nagyon utál, de ha kicsit a poénok mögé nézünk, és megpróbálunk értelmet találni az egymásnak ütköztetett kultúrák és erkölcsi nézetek szélsőséges ábrázolásának miértjében, az egész élvezhetővé válik.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Szuper színészi játékokkal teli film egy unalmas történet köré fonva. Nekem gyenge volt, nem tetszett.


 
Deku   2017. 09. 13.

0

Nagyon közel volt pedig ahhoz, hogy azt mondhassam rá, hogy ez mégis megérte. Sajnos azonban bőven várakozás alatt teljesített. Gyenge sztori, harmatos színészi játék övezi.

 
HercegPeter   2016. 12. 03.

0

Sacha Baron Cohen minden filmje (a Brüno-t leszámítva) zseniális. Úgy tud viccet csinálni bárkiből, hogy aki megsértődik annak nincs humora. Viccel a zsidókkal (pedig ó is zsidó származású), arabokkal, melegekkel és bárkivel, akivel csak tud. Nálam egyértelműen ez a filmje viszi a pálmát.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

0

Nagyon sokan piedesztálra emelik és emelték, hogy milyen jó film, de számomra pusztító volt. Pedig alapvetően még az alpári poénokat is kedvelem, de ez már túltolta és kifejezetten átment a megbotránkoztatáson túli világba. Így még kevésbé tetszett, pedig nyitottan álltam hozzá, pont a megítélése miatt.

 
HETEDIK   2020. 11. 02.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Cohen legjobb filmje. Parádésan gúnyolja a rasszizmust, a nők lenézését, az elmaradottságot meg egy sor dolgot. A legjobb rész, mikor meztelenül gyepálják egymást a hájassal, de a Pamela Andersonos feleségül kérés se semmi többek között. A kazah falu meg hasonlított egynéhány itthonira...

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

0

Elmebeteg vígjáték, bár nem kell tőle sokat várni, akkor tökéletes. A látvány, környezet és a színészi játékok kiemelkedőek. Az a zöld fürdőruha pedig már közpoén lett mióta kijött ez a filmXD

Galéria (10)

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen

Videók (2)

A film összbevétele 261 572 744 dollár volt (imdb.com).

 

A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen, Moroeniben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.

(BSzabina)
 

Amikor Borat 'kazah' nyelven beszél, valójában hébert használ, nagyon erős kelet-európai álakcentussal. A mondottakat nagyjából lehet érteni, és számos viccet tartalmaznak, amit csak Sacha Baron Cohenhez közel álló emberek érthetnek.

(BSzabina)
 

Az öltönyt, amit Borat visel, szándékosan nem mosták ki soha.

(BSzabina)
 

Borat karakterét egy orosz doktor ihlette, akivel Sacha Baron Cohen egyszer találkozott. Cohen szerint a doktor, ugyan akarata ellenére, de hihetetlenül vicces volt.

(BSzabina)
 

A forgatás során kilencvenkétszer hívták ki a rendőrséget Sacha Baron Cohenre.

(BSzabina)
 
A Borat tehát összességében egy felemás koncepció és élmény: ahhoz túlságosan improvizatív, hogy szándékolt poénjai júl működjenek, ahhoz pedig túlságosan is kevés mozgástere van, hogy igazán eljátsszon a kamera elé ültetett áldozataival. több»