Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (2006)

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Filmadatlap
 
36
Szereplők
37
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Szuper színészi játékokkal teli film egy unalmas történet köré fonva. Nekem gyenge volt, nem tetszett.

 
Deku   2017. 09. 13.

Nagyon közel volt pedig ahhoz, hogy azt mondhassam rá, hogy ez mégis megérte. Sajnos azonban bőven várakozás alatt teljesített. Gyenge sztori, harmatos színészi játék övezi.


 
HercegPeter   2016. 12. 03.

Sacha Baron Cohen minden filmje (a Brüno-t leszámítva) zseniális. Úgy tud viccet csinálni bárkiből, hogy aki megsértődik annak nincs humora. Viccel a zsidókkal (pedig ó is zsidó származású), arabokkal, melegekkel és bárkivel, akivel csak tud. Nálam egyértelműen ez a filmje viszi a pálmát.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Nagyon sokan piedesztálra emelik és emelték, hogy milyen jó film, de számomra pusztító volt. Pedig alapvetően még az alpári poénokat is kedvelem, de ez már túltolta és kifejezetten átment a megbotránkoztatáson túli világba. Így még kevésbé tetszett, pedig nyitottan álltam hozzá, pont a megítélése miatt.

 
Filmelemző   2018. 05. 14.

Kevés ennél gusztustalanabb filmet láttam eddig. A zsidó származású Sacha Baron Cohen, mint muszlim kazah, eleve egy gúny, de itt egy komplett népből is sikerült hülyét csinálni a lehető legalpáribb módon. Mégis végignéztem, bár utána erős indíttatást éreztem kezet és arcot mosni (sőt, le is tusolni) illetve kiszellőztetni, mintha az ember maga is összekenődött volna valami undorító trutyival és bűzzel, ami ebből a filmből árad. Otromba fostenger az egész, az igénytelen filmkészítés tanpéldája. Igazi filmes gagyi. Ugyanakkor néhány jeleneten mégis muszáj röhögni. Értékelésem 3/10 pont.

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen
 
A Borat tehát összességében egy felemás koncepció és élmény: ahhoz túlságosan improvizatív, hogy szándékolt poénjai júl működjenek, ahhoz pedig túlságosan is kevés mozgástere van, hogy igazán eljátsszon a kamera elé ültetett áldozataival. 7/10 több»

A film összbevétele 261 572 744 dollár volt (imdb.com).

 

A kazah falvas jelenetet valójában egy kis román településen Moroeniben vették fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet eredetileg Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) rendezte volna, ám a himnuszéneklős, rodeós jelenet után végül otthagyta a produkciót "kreatív nézeteltérésekre" hivatkozva.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Borat szomszédja, Nursultan Tuyakbay nevét a kazah elnök és egy ellenzéki politikus nevének keresztezésével kapta.

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.