Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
qwer

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba utazik, hogy dokumentumfilmet forgasson, amiből minden kazah tanulhat és az ország javát szolgálhatja. Miközben bejárja az… Több

Rendező: Larry Charles
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2006.11.02. | Disney+ (2022.06.14.)

2025.03.28 karrraaa

Összességében jó volt. Volt a filmben néhány túl szexuális vicc és rész; én úgy érzem, hogy azok nélkül sokkal jobb lett volna, de így is jókat nevettem. És amúgy tényleg meztelenül kellett lenniük egy csomó ember előtt?

2021.03.17 qwer

Elég elborult humora van a filmnek, amit a néző vagy szeret, vagy nagyon utál, de ha kicsit a poénok mögé nézünk, és megpróbálunk értelmet találni az egymásnak ütköztetett kultúrák és erkölcsi nézetek szélsőséges ábrázolásának miértjében, az egész élvezhetővé válik.

2018.12.04 mamiéstöti2

Szuper színészi játékokkal teli film egy unalmas történet köré fonva. Nekem gyenge volt, nem tetszett.

2017.09.13 Deku

Nagyon közel volt pedig ahhoz, hogy azt mondhassam rá, hogy ez mégis megérte. Sajnos azonban bőven várakozás alatt teljesített. Gyenge sztori, harmatos színészi játék övezi.

A filmet az egész arab világban betiltották, kivéve Libanonban és az Egyesült Arab Emírségekben (ahol a filmet erősen cenzúrázva adták ki). Yusoff Abdul Hamid, az Egyesült Arab Emírségek dubaji filmcenzora „aljasnak, durvának és rendkívül nevetségesnek” nevezte a filmet. A cenzor elmondta, hogy ő és kollégái még a vetítés vége előtt kisétáltak a vetítésről, és hogy a filmből mindössze fél óra maradt, miután az összes sértő jelenetet eltávolították. Szerző: kabel

Értékelés: 7/10
(2016. 05. 22.)
Borat
A Borat tehát összességében egy felemás koncepció és élmény: ahhoz túlságosan improvizatív, hogy szándékolt poénjai júl működjenek, ahhoz pedig túlságosan is kevés mozgástere van, hogy igazán eljátsszon a kamera elé ültetett áldozataival. Több