Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

Jay és Néma Bob visszavág (2001)

Jay and Silent Bob Strike Back
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 30.

legújabb vélemény a nap véleménye

Két gyökér menni lezúzni Hollywood

Négy játékfilmes mellékszereplés után a filmtörténet egyik legismertebb deviáns duója megkapta a jól megérdemelt (?) főszereplési lehetőségét. És aki látott már akár csak egy darabot is a Kevin Smith által létrehozott View Askewniverse-ön belül játsz... teljes kritika»

 
SethFranco   2017. 09. 30.

2001-ben készült a film, de számomra Kevin Smith legjobban sikerült alkotása. A rendező és egyben forgatókönyvíró Smith olyan precízen rakta össze a filmet a poénok oldaláról, hogy szem nem marad szárazon. Az ilyen vígjátékoknál nem a történeten van ... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 16.

Hatalmas alkotás. Igazi alapfilmnek számít. Rengeteg szleng és poén származik belőle. A színészek is jól játszanak benne.

 
doroffee   2016. 02. 14.

Ez szerintem tipikusan olyan film, aminek a humorát vagy tudja igazűán értékelni valaki, vagy nem. Nekem nem igazán a stílusom, ráadásul elég erőltetett és fárasztó is.

 
Sem Rorrey   2017. 02. 02.

Egyik kedvencem, de nem állítom, hogy mindenkinek bejön. Vagy percenként vissza kell tekerned, mert nem hallottál egy poént a nevetésed miatt, vagy felejtsd el az első tíz perc után, mert nem a te stílusod. Óriási jelenetekből és maradandó dumákból nincs benne hiány. Hajrá!

 
Deku   2017. 09. 13.

Eléggé furika lett de véleményem az, hogy bőven szerethető. Lehet, hogy nem egy kiemelkedő mestermű lett de még így is bőven hozza az átlagos szintet. Én például szerettem. Nézd meg.

 
Syracuse   2020. 03. 28.

Négy film után gondolta azt Kevin Smith, hogy kapjon egy önálló filmet a Jay és Néma Bob páros. És milyen jól tette! Itt még nem az egója diktálta a tempót, egyszerűen csak szórakoztatni akart. Az pedig sikerül is.

Kevin Smith
Jason Mewes
Jason Lee
Will Ferrell
Jason Mewes
Kevin Smith
Carrie Fisher

A film összbevétele 30 059 386 dollár volt (imdb.com).

 

33,8 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

22 millió dollár a film költségvetése.

(LionelMessi10)
 

Bár Kevin Smith nem tervezte, de a filmnek készül folytatása.

(SethFranco)
 

Ben Affleck és Matt Damon 7. közös filmje.

(dulkap)
 

Shannon Elizabeth (Justice) ötlete volt, hogy a karaktere viseljen szemüveget, mondván "Justice is blind" (Az igazság vak).

(dulkap)
 

Ben Affleck és Matt Damon megemlítik, hogy az egyik ok, amiért elkészítik a filmet az, hogy tartoznak a rendezőnek egy szívességgel. Kevin Smith vitte el a Good Will Hunting forgatókönyvét a Miramaxhoz, amiért Affleck és Damon megosztva Oscar-díjat kapott.

(kázsé)
 

Scooby hangját Mark Hamill kölcsönzi.

(kázsé)
 

Kevin Smith olyan elkötelezett rajongótáborral rendelkezik, hogy sokan csak azért vettek jegyet a Horrorra akadva 2-re, hogy megnézzék a Jay és Néma Bob visszavág trailerét. Miután a trailer lement, sokan elhagyták a termet.

(kázsé)
 

A "b*meg" szó 248-szor hangzik el a filmben.

(kázsé)
 

A csecsemő Néma Bob szerepét Kevin Smith saját lánya játssza.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.