Emlékeztek még a South Parknak arra a részére, ami a káromkodásról szólt? Abban egész jól bemutatták, hogy valójában mennyire sok a káromkodás a filmekben és mi valójában alig vesszük észre. De kik azok a színészek, akik a legtöbbet káromkodnak a mozivásznon? Hiszitek vagy sem, de vannak emberek, akiknek annyi a szabadidejük, hogy erről is készítettek egy tanulmányt!

A Crossword-Solver oldal készítette ezt a bizonyos tanulmányt, amihez háromezer forgatókönyvet vizsgáltak át. A kutatás során három klasszikus angol szitokszóra szűkítették a keresést: f*ck, sh*t és hell. Majd megnézték, hogy e három szót külön-külön mely színészek ejtették ki a legtöbbször a szájukon karrierjük során. Mármint a filmekben, nem a hétköznapokban. Az eredmény pedig a következőképp fest.

A f*ck szót a legtöbbször Joe Pesci ejtette ki a száján, szám szerint 272 alkalommal. Megdöbbentő, de ebből 241-szer a Casino című klasszikusban. Őt a képzeletbeli dobogó második fokán Al Pacino követi 197-tel, ebből a 68-szor a Fedőneve: Donnie Brasco alatt hallhatjuk tőle. A bronzérmes pedig Jason Mewes és Jonah Hill párosa lett, akik 183-nál járnak. Ebből előbbi a Jay és Néma Bob visszavágban 138-szor, utóbbi a Felhangolva című filmben 59-szer használja.

Térjünk át a sh*tre! Itt az aranyérmes Denzel Washington 84 alkalommal, ebből a Kiképzésben 56 hallható. Az ezüstérmet Jason Mewes kapta 80-nal, a már említett Jay és Néma Bob visszavág című filmben ebből 52 hallható. Seth Rogen szintén 80 alkalommal használta, ebből az Itt a vége filmben a legtöbbször, 17-szer.

Végül, de nem utolsósorban a kissé ódivatú hell szócskát Al Pacino sütötte el a legtöbbször, 49 alkalommal. Ebből 23-szor a Minden héten háború című sportdrámában. Mögé Leonardo DiCaprio futott be a második helyre 39-cel, az Aviátorban 23 hallható. A bronzérmes pedig Dennis Quaid lett 38 alkalommal, ebből 9 a Légióban hallható.

A fenti listákon persze sokkal több színész szerepel, köztük ott van például Julia Roberts is, aki a hellt George Clooneyval és Vin Diesellel együtt 23 alkalommal használta. A kutatás részletes eredményét a Crossword-Solver oldalán találjátok.