Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
53%

Kísértő múlt (2021)

Things Heard & Seen
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Rhea Seehorn
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried
James Norton
Amanda Seyfried
F. Murray Abraham
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried
Natalia Dyer

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 30.

legújabb vélemény

1
Érdekes történet 3,5 csillaggal...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes történet, mégsem mondhatnám azt, hogy nagy alkotás lenne. Kissé elnagyolt, néhol kidolgozatlan. A végkifejlet pedig előre borítékolható. Mégis jó film. Mert mindig érdekfeszítő, amikor valaki a párjával kapcsolatban jön rá rémisztő dolgokra... Érdemes megnézni. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Anti007   2021. 05. 02.

a nap véleménye

3
A múlt helyett inkább kérdések kísérthetnek minket

Már az előzetesből is lejött, nem klisémentes a film, de a szereplőgárda felkeltette az érdeklődésem. Valójában a Kísértő múlt nem horror, sokkal inkább egy misztikus thriller, dráma. Ebben nem is lenne rossz, sőt! Lekötött, és nem mondanám unalmasna... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2021. 05. 03.

0
Kihagyható, gyenge

Nem néztem meg előtte itt az adatlapot, mielőtt nekiálltam volna megnézni a filmet, úgyhogy jót mosolyogtam rajta, hogy mindenki bőszen nyomta rá a "gyenge" kategóriát, és sajnos én is beállok ezen véleményezők sorába. Most kivételesen én is megnéztem az előzetest, mert amúgy nem szokásom, és abból én is azt szűrtem le, hogy na de jó, lesz egy jó kis szellemes film. Aztán elkezdtem nézni, és hát a film első fele borzalmasan unalmas és vontatott volt, aztán volt egy két jelenet, ami felcsigázta a kíváncsiságom, ezért úgy voltam vele, ha már eljutottam a feléig, nézzük meg, mi lesz a vége. Hát nagy időpocsékolás volt, mivelhogy ráadásul a film a megszokottnál hosszabb 119 percet kapott. Igazából abban reménykedtem, hogy ha már Amanda Seyfried szerepel benne, akkor rossz film nem lehet, hát tévedtem. Ezzel szemben csak ő miatta nyomok mégis 2 csillagot, mert az ő alakítása viszont tényleg kiemelkedő, a többiek meg mélyen eláshatják magukat. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből, talán ez volt az egyik gyenge pontja, hogy a Netflix-re bízták a gyártást, és itt már elcsúszott az egész. Aztán amikor a szellemes dolog átment valami irdatlanul nagy hülyeséges fantáziába (lásd hasonló elvont film: Jancsi és Juliska 2020), akkor már lőttek az egész élménynek. Horrornak messze nem nevezném, thrillernek meg szintén gyenge, persze a végén van benne egy kis minimális izgalom, de azért nem éri meg majdnem egy órát elunni, hogy a cselekmény kibontakozzon.

 
Caravaggio1978   2021. 05. 08.

1
Szuper lett volna, ha a rendező nem alszik el a végén

Tetszett a történet, bár szerintem eléggé fókuszál Amanda Seyfried cicijének és bimbójának a hidegre való reagálásának bemutatására, de amúgy nem baj... Maga a történet szerintem jó lett volna, de a végét nem értem, azt itt mesélje már el valaki, hogy mihez kapcsolódik a film utolsó perce... Nem akarok itt mesélni róla, ne legyen spoiler, de nem értem.

2
 
Eastern79   2021. 05. 03.

0
Érdektelen

Számomra annyira unalmas volt, hogy végig sem néztem.

 
BoBamburg   2021. 12. 03.

0

Egész jó misztikus thriller/horror egy (ahogyan azt a címe is mutatja), a múlt démonai által zaklatott családról. A történet lezárásával nem voltam túl elégedett, de összességében nézve rendben volt.

 
Emmersson   2021. 05. 18.

0
Picit felpontoztam...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inkább 3,7-3,8 lenne az értékelésem, de itt sajna csak 5 csillagos értékelés van. Ambivalens az élményem a filmmel kapcsolatban. Néztem volna még, de már idegesített is, hogy a belógatott misztikus vonal alapvetően nem is él. Jobban jártunk volna, ha thriller irányba mozdul a sztori, ahogyan az az elég hirtelen kiderülő csavar(ok) után történt is. Feleslegesnek tartom utólag a szellemesdit, mert semmit sem tett hozzá a sztorihoz, a keretet másképp is meg lehetett volna oldani. A színészi játék átlagos, semmi kiemelkedő. A forgatókönyv összecsapott, bár az alapsztoriban volt erő. Kifejthették volna sokkal jobban a múlt történéseit, mint a ház korábbi lakónak tragédiáját és a férj unokatestvérével való kapcsolatát, ha már a múlt kísért. ;) Kár érte, mert hangulatában erős mozi, amiben sokkal több lehetőség volt.

 

A film a 70-es években játszódik.

(Hupka Adrián)
 

2019 szeptemberében bejelentették, hogy Amanda Seyfried csatlakozott a produkcióhoz. Shari Springer Berman és Robert Pulcini a rendezők, akik saját forgatókönyvüket adaptálják. A filmet a Netflix forgalmazza.

(Hupka Adrián)
 
Ahogy az lenni szokott, a Kísértő múlt is két szék között a pad alá esik, mert sem művészettörténeti horrornak, sem drámai kriminek nem elég erős, megoldásai pedig helyenként igen gyermetegek. több»
 
A kísértő múlt összességében nem egy rossz film, bőven többet ad, mint a mai horrorok nagy része, ám nem fog csatlakozni az utóbbi évek kiemelkedő alkotásai közé. több»