Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
55%

Kísértő múlt (2021)

Things Heard & Seen
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Rhea Seehorn
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried
James Norton
Amanda Seyfried
F. Murray Abraham
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried
Natalia Dyer

Videók (2)

 
BoBamburg   2021. 12. 03.

legújabb vélemény

0

Egész jó misztikus thriller/horror egy (ahogyan azt a címe is mutatja), a múlt démonai által zaklatott családról. A történet lezárásával nem voltam túl elégedett, de összességében nézve rendben volt.

 
Anti007   2021. 05. 02.

a nap véleménye

3
A múlt helyett inkább kérdések kísérthetnek minket

Már az előzetesből is lejött, nem klisémentes a film, de a szereplőgárda felkeltette az érdeklődésem. Valójában a Kísértő múlt nem horror, sokkal inkább egy misztikus thriller, dráma. Ebben nem is lenne rossz, sőt! Lekötött, és nem mondanám unalmasna... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2021. 05. 03.

0
Kihagyható, gyenge

Nem néztem meg előtte itt az adatlapot, mielőtt nekiálltam volna megnézni a filmet, úgyhogy jót mosolyogtam rajta, hogy mindenki bőszen nyomta rá a "gyenge" kategóriát, és sajnos én is beállok ezen véleményezők sorába. Most kivételesen én is megnéztem az előzetest, mert amúgy nem szokásom, és abból én is azt szűrtem le, hogy na de jó, lesz egy jó kis szellemes film. Aztán elkezdtem nézni, és hát a film első fele borzalmasan unalmas és vontatott volt, aztán volt egy két jelenet, ami felcsigázta a kíváncsiságom, ezért úgy voltam vele, ha már eljutottam a feléig, nézzük meg, mi lesz a vége. Hát nagy időpocsékolás volt, mivelhogy ráadásul a film a megszokottnál hosszabb 119 percet kapott. Igazából abban reménykedtem, hogy ha már Amanda Seyfried szerepel benne, akkor rossz film nem lehet, hát tévedtem. Ezzel szemben csak ő miatta nyomok mégis 2 csillagot, mert az ő alakítása viszont tényleg kiemelkedő, a többiek meg mélyen eláshatják magukat. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből, talán ez volt az egyik gyenge pontja, hogy a Netflix-re bízták a gyártást, és itt már elcsúszott az egész. Aztán amikor a szellemes dolog átment valami irdatlanul nagy hülyeséges fantáziába (lásd hasonló elvont film: Jancsi és Juliska 2020), akkor már lőttek az egész élménynek. Horrornak messze nem nevezném, thrillernek meg szintén gyenge, persze a végén van benne egy kis minimális izgalom, de azért nem éri meg majdnem egy órát elunni, hogy a cselekmény kibontakozzon.

 
Caravaggio1978   2021. 05. 08.

1
Szuper lett volna, ha a rendező nem alszik el a végén

Tetszett a történet, bár szerintem eléggé fókuszál Amanda Seyfried cicijének és bimbójának a hidegre való reagálásának bemutatására, de amúgy nem baj... Maga a történet szerintem jó lett volna, de a végét nem értem, azt itt mesélje már el valaki, hogy mihez kapcsolódik a film utolsó perce... Nem akarok itt mesélni róla, ne legyen spoiler, de nem értem.

2
 
Eastern79   2021. 05. 03.

0
Érdektelen

Számomra annyira unalmas volt, hogy végig sem néztem.

 
Rea387147   2021. 05. 03.

0

Ha az előzetest megnézi az ember, akkor ígéretesnek látszik először a film, de őszintén, én ennél jobbat vártam. A szereplők rendben voltak, a történet is, de a a film hagyott bennem rengeteg kérdőjelet és miértet egy-egy jelenet után. Egyszer megnézni oké, de nem nézném meg még egyszer.

 
sammy88   2021. 05. 05.

0
Zavaros, gyenge

Az előzetes alapján jónak ígérkezett, pláne, hogy könyv alapján készült. Nem tudom, hogy az milyen, de a film semmit nem hozhatott át belőle, ha jó a könyv, mert egy csomó kérdést vet fel, és a történések nagyon mondvacsináltak, és hiányérzet marad az emberben, hogy ezt most miért.

 

A film a 70-es években játszódik.

(Hupka Adrián)
 

2019 szeptemberében bejelentették, hogy Amanda Seyfried csatlakozott a produkcióhoz. Shari Springer Berman és Robert Pulcini a rendezők, akik saját forgatókönyvüket adaptálják. A filmet a Netflix forgalmazza.

(Hupka Adrián)
 
Ahogy az lenni szokott, a Kísértő múlt is két szék között a pad alá esik, mert sem művészettörténeti horrornak, sem drámai kriminek nem elég erős, megoldásai pedig helyenként igen gyermetegek. több»
 
A kísértő múlt összességében nem egy rossz film, bőven többet ad, mint a mai horrorok nagy része, ám nem fog csatlakozni az utóbbi évek kiemelkedő alkotásai közé. több»