2021.05.02 23:21 Anti007 Olvasottság: 711x
3

A múlt helyett inkább kérdések kísérthetnek minket

Már az előzetesből is lejött, nem klisémentes a film, de a szereplőgárda felkeltette az érdeklődésem. Valójában a Kísértő múlt nem horror, sokkal inkább egy misztikus thriller, dráma. Ebben nem is lenne rossz, sőt! Lekötött, és nem mondanám unalmasnak sem, viszont a lezárást sokkal egyszerűbben meglehetett volna oldani, és nem lenne bennünk az az érzés, hogy magyarázatra várva nézünk magunk elé: ez most miért, hogyan, minek is kellett...?

Egy fiatal párt ismerhetünk meg, akik egy új munkalehetőség miatt vidékre költöznek. George () ugyanis a helyi főiskolán kap tanári állást. Catherine (Amanda Seyfried), aki restaurátorként dolgozik, nem lelkesedik eleinte, de szereti a férjét, így belemegy a költözésbe. Ám szépen lassan feltárul a ház és párja sötét múltja is...

A múlt helyett inkább kérdések kísérthetnek minket

Nos. Valljuk be, egy tucatfilm alapsztorija ez, így ettől még nem jövünk lázba, és kattintunk izgatottan a lejátszásra! Ennek ellenére a kétórás játékidő alatt egyáltalán nem unatkoztam. Végig lekötött a film, jó szórakozást nyújtott. Viszont amilyen jól építkezett, a végére teljesen szétesett. A lezárás pedig a művészi befejezés helyett sokkal egyszerűbb is lehetett volna, akkor – azt gondolom – teljesen más képet adna a mozi.

De így? Csak felteszem a kérdést: ez most mi volt? Nekem nem igazán sikerült megfejtenem. Valamiért mégis működik a film. Talán a háttérben meghúzódó misztikum, a kisiklott házasság és a paranormális jelenségek miatt. Akik nem szeretik a horrort, azok is simán nekifuthatnak, mert inkább csak érdekes az atmoszférája, mint végig rettegős. A karakterek jók, a képek is rendben vannak, egy picit lehetett volna rövidebb, de még az sem vészes. Tényleg egész jó film lett volna, de a vége számomra nagy csalódás.

Amanda Seyfriednek nem ez lesz a legjobb munkája (az Apák és lányaikban vagy a Mamma Miában sokkal emlékezetesebb), viszont remekül hozta a negatív karakterét. Egy kisebb szerepben felbukkan a Stranger Thingsből Natalia Dyer is.

A Kísértő múlt nem lenne rossz film. De a legnagyobb hibája, hogy a lezárás több kérdést hagy maga után, mint amennyit megválaszol. Illetve azt is nehezen tudjuk eldönteni, mi is valójában a műfaja. Emiatt pedig szétcsúszik az egész, bármilyen klassz is a csomagolás. Tehát minket is kísérthetnek a film után kérdések, szellemek helyett.

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy művész átköltözik a Hudson völgybe, és rádöbben, hogy házassága sötét titkokat rejt, amelyek egyenértékűek lehetnek új otthona történelmével. több»

3