Itt az első fotó az új Jay és Néma Bob filmből

Az elmúlt időkben volt némi félreértés a Jay és Néma Bob-rajongók körében. A Kevin Smith alkotta karakterek a rendező számtalan filmjében feltűntek már: először az 1994-ben megjelent Shop-stopban, majd még a rendező 5, egy kánonhoz tartozó kultfilmjében.

A két füves karakter legutóbb – és annak is már majdnem húsz éve – egy egész estés filmet kapott, ami csak róluk szólt. A Jay és Néma Bob visszavágban Jay és Néma Bob rájön, hogy filmet akarnak forgatni a történetükből, ezért Hollywoodba utazzanak, hogy ezt megakadályozzák, és természetesen nincs sima útjuk. A film hatalmas rajongótábornak örvend azóta is, épp ezért volt nagy felzúdulás, amikor kiderült, hogy érkezik a Jay és Néma Bob Reboot .

A rajongók hirtelen nem tudták, hogy a filmből valóban remake készül-e, és ha igen, akkor kik kapják majd a főszerepet, hiszen ez az igazán kardinális kérdés. Ám szerencsére a rendező, a Néma Bob szerepében feltűnő Smith és hű csatlósa, Jason Mewes nemrég lehűtötték a kedélyeket, amikor megjelent a film első hivatalos fotója, illetve a szereplők nyilatkozatai.

Természetesen nem mások kapják a szerepeket, hanem ismét a két régi jó ismerős tűnik majd fel a főszerepben. Smith azt nyilatkozta, hogy tavalyi, majdnem halálos szívrohama első évfordulóját azzal szeretné ünnepelni, hogy visszanyúl úgy 20 évet az időben, és megcsinálja a Jay és Néma Bob visszavág folytatását, remake-jét és rebootját, mindezt egyszerre. A filmkészítő állítása szerint olyan sokat tanult az elmúlt időben a filmcsinálásról és a történetmesélésről, hogy most majd teljesen mást fognak kapni a rajongók. Az előző rész Jay és Néma Bob hollywoodi túrájának kalandjairól szól, mert hőseink nem szeretnék, hogy filmet csináljanak belőlük, a következő film pedig Jay és Néma Bob hollywoodi túrájának kalandjairól szól, mert nem szeretnék, hogy filmet csináljanak belőlük.

Mewes pedig azt nyilatkozta, hogy unja már a sok Shakespeare-szerepet, így nagyon örül annak, hogy ismét esélye van Jay karakterének bőrébe bújni – illetve azt is mondta, hogy most sokkal jobb lesz, hiszen végre belenőtt az idióta, gyerekes felnőtt szerepébe.

A két főszereplő mellett természetesen felbukkannak majd a rendező holdudvarának és előző filmjeinek nagy nevei is – bár a hivatalos stáblistára még várnunk kell.

Íme az első hivatalos fotó – és a tény, hogy ezt a filmet pont annyira kell majd komolyan venni, mint az előzőt: