Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
25
Képek
3
Videók
 
BoBamburg   2020. 05. 11.

legújabb vélemény

Jópofa film, de ez leginkább a nosztalgia miatt. Poénok hol betalálnak, hol nem, de a karakterek még mindig jók. Persze minőségben nem ér fel a régi Kevin Smith filmekhez, mai alkotásaihoz mérten viszont erősebb darab, mint az utóbbi pár évben bármelyik filmje.

 
Syracuse   2020. 03. 27.

a nap véleménye

Saját kultuszát nyírja ki Kevin Smith

...Ennek ellenére nem pontozom nagyon le a Jay and Silent Bob Rebootot, a spoileres kritika végén kiderül, miért. Kevin Smith sosem volt jó rendező, viszont zseniális szövegeket tudott írni az általában "mindenkritikus" filmjeihez. Legnagyobb sikerei... teljes kritika»

A film összbevétele 2 338 948 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Ben Affleck lányát alakító Logan Lee Mewes valójában a főszereplő, Jason Mewes lánya.

(hp )
 

Kevin Smith a Facebook oldalán jelentette be hivatalosan, hogy elkészíti a Jay és Néma Bob Reboot-ot, és egyúttal azt is megerősítette, hogy nincs tervben sem a Shop Stop 3, sem a Diszkópatkányok 2. A rajongók legnagyobb örömére a bemutató után Smith mégis úgy döntött, hogy trilógiává bővíti a Shop Stopot.

(hp )
 

Kevin Smith és Ben Affleck 14 évvel a Shop-Stop 2 után dolgozott ismét együtt.

(hp )
 

A Jay és Néma Bob Reboot és Kevin Smith huszonhat évvel korábbi kultfilmje, a Shop Stop forgatása is pontosan ugyanannyi időt, huszonegy napot vett igénybe.

(hp )
 

A Jay és Néma Bob Reboot forgatása számos halasztást követően 2019. február 25-én kezdődött meg New Orleansban, napra pontosan egy évvel azt követően, hogy a rendező, Kevin Smith súlyos szívrohamot kapott. Smith a teljes forgatást dokumentálta, és minden héten közzétett egy kisfilmet az aktuális munkálatokról 'Road to Reboot' címmel. A forgatás március 27-én ért véget.

(hp )
 

A filmben eredetileg a Marvel ikonikus alakja, Stan Lee is szerepelt volna, azonban erre a 2018. november 12-én bekövetkezett halála miatt nem kerülhetett sor. A film alkotói ehelyett archív felvételekkel tisztelegtek Lee emléke előtt.

(hp )
 

A filmet rendező Kevin Smith egy roadshow keretén belül népszerűsítette a produkciót, melynek első állomása 2019. október 19-én a New Jersey-ben található Asbury Parkban volt. A turné végül számos nemzetközi állomással is bővül, ahol a rajongók személyesen kérdezhettek a direktortól.

(hp )
 

A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A Jay és Néma Bob Reboot jelenleg 66 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. július).

(hp )
 

A Jay és Néma Bob egy másik box office mutatóban is rekordot döntött: ez lett az első film, amely legalább négy héten keresztül képes volt legalább 60 000 dollár/mozi átlagot produkálni, köszönhetően a limitált vetítéseknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a nyitóhétvégéjén 93 520 dolláros bevételt hozott, ami elsőre nem tűnik soknak, ám ezt az eredményt úgy hozta össze, hogy mindössze egy(!) moziteremben vetítették. Ezzel pedig rekordot döntött: 2019-ben a bevétel/mozi arányt nézve a Jay és Néma Bob 2 érte el a legjobb eredményt, megelőzve a legtöbb bevételt hozó filmet, a Bosszúállók: Végjátékot is.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Aki kívülről-belülről ismeri Kevin Smith moziverzumát, hogy a végén minden ellentétes érzésünk ellenére nem tudjuk letagadni: Kevin Smith-nek ezen a rossz filmjén is egész jól szórakoztunk. több»
 
Aki az elődfilmhez hasonló minőséget, újabb szállóigéket vár, az valószínűleg csalódni fog. Aki viszont csak örül, hogy még egyszer a képernyőn láthatja ezt a legendás karakterpárost, az boldog lehet, mert mellé még pluszt is kap, jutalomként. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.