Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
71%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
25
Képek
3
Videók
 
BoBamburg   2020. 05. 11.

legújabb vélemény

0

Jópofa film, de ez leginkább a nosztalgia miatt. Poénok hol betalálnak, hol nem, de a karakterek még mindig jók. Persze minőségben nem ér fel a régi Kevin Smith filmekhez, mai alkotásaihoz mérten viszont erősebb darab, mint az utóbbi pár évben bármelyik filmje.

 
Syracuse   2020. 03. 27.

a nap véleménye

2
Saját kultuszát nyírja ki Kevin Smith

...Ennek ellenére nem pontozom nagyon le a Jay and Silent Bob Rebootot, a spoileres kritika végén kiderül, miért. Kevin Smith sosem volt jó rendező, viszont zseniális szövegeket tudott írni az általában "mindenkritikus" filmjeihez. Legnagyobb sikerei... teljes kritika»


Galéria (25)

Videók (3)

A film összbevétele 2 338 948 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Ben Affleck lányát alakító Logan Lee Mewes valójában a főszereplő, Jason Mewes lánya.

(hp )
 

Kevin Smith a Facebook oldalán jelentette be hivatalosan, hogy elkészíti a Jay és Néma Bob Reboot-ot, és egyúttal azt is megerősítette, hogy nincs tervben sem a Shop Stop 3, sem a Diszkópatkányok 2. A rajongók legnagyobb örömére a bemutató után Smith mégis úgy döntött, hogy trilógiává bővíti a Shop Stopot.

(hp )
 

Kevin Smith és Ben Affleck 14 évvel a Shop-Stop 2 után dolgozott ismét együtt.

(hp )
 

A Jay és Néma Bob Reboot és Kevin Smith huszonhat évvel korábbi kultfilmje, a Shop Stop forgatása is pontosan ugyanannyi időt, huszonegy napot vett igénybe.

(hp )
 

A Jay és Néma Bob Reboot forgatása számos halasztást követően 2019. február 25-én kezdődött meg New Orleansban, napra pontosan egy évvel azt követően, hogy a rendező, Kevin Smith súlyos szívrohamot kapott. Smith a teljes forgatást dokumentálta, és minden héten közzétett egy kisfilmet az aktuális munkálatokról 'Road to Reboot' címmel. A forgatás március 27-én ért véget.

(hp )
 

A filmben eredetileg a Marvel ikonikus alakja, Stan Lee is szerepelt volna, azonban erre a 2018. november 12-én bekövetkezett halála miatt nem kerülhetett sor. A film alkotói ehelyett archív felvételekkel tisztelegtek Lee emléke előtt.

(hp )
 

A filmet rendező Kevin Smith egy roadshow keretén belül népszerűsítette a produkciót, melynek első állomása 2019. október 19-én a New Jersey-ben található Asbury Parkban volt. A turné végül számos nemzetközi állomással is bővül, ahol a rajongók személyesen kérdezhettek a direktortól.

(hp )
 

A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A Jay és Néma Bob Reboot jelenleg 66 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. július).

(hp )
 

A Jay és Néma Bob egy másik box office mutatóban is rekordot döntött: ez lett az első film, amely legalább négy héten keresztül képes volt legalább 60 000 dollár/mozi átlagot produkálni, köszönhetően a limitált vetítéseknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a nyitóhétvégéjén 93 520 dolláros bevételt hozott, ami elsőre nem tűnik soknak, ám ezt az eredményt úgy hozta össze, hogy mindössze egy(!) moziteremben vetítették. Ezzel pedig rekordot döntött: 2019-ben a bevétel/mozi arányt nézve a Jay és Néma Bob 2 érte el a legjobb eredményt, megelőzve a legtöbb bevételt hozó filmet, a Bosszúállók: Végjátékot is.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Aki kívülről-belülről ismeri Kevin Smith moziverzumát, hogy a végén minden ellentétes érzésünk ellenére nem tudjuk letagadni: Kevin Smith-nek ezen a rossz filmjén is egész jól szórakoztunk. több»
 
Aki az elődfilmhez hasonló minőséget, újabb szállóigéket vár, az valószínűleg csalódni fog. Aki viszont csak örül, hogy még egyszer a képernyőn láthatja ezt a legendás karakterpárost, az boldog lehet, mert mellé még pluszt is kap, jutalomként. több»
 
Mit tesz az egykori indie alkotó, hogy visszaállítsa fényesen tündöklő, ám mára megtépázott hírnevét? Újra előveszi jól ismert figuráit, hogy ismételten elmondjon valami frappánsat Hollywood jelenlegi állapotáról. A probléma csak az, hogy az „új” alkotás éppen ugyanabba a csapdába esik, mint amit oly eltökélten kifigurázni hivatott. Így az újrahasznosított narratív szövet alatt nem marad más, mint egy metapoénokkal teleszórt, összekacsintós nosztalgiavasút – csupán a nosztalgikusság kedvéért. több»