Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Jay és Néma Bob Reboot (2019)

Jay és Néma Bob 2
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Videók (3)

 
BoBamburg   2020. 05. 11.

legújabb vélemény

0

Jópofa film, de ez leginkább a nosztalgia miatt. Poénok hol betalálnak, hol nem, de a karakterek még mindig jók. Persze minőségben nem ér fel a régi Kevin Smith filmekhez, mai alkotásaihoz mérten viszont erősebb darab, mint az utóbbi pár évben bármelyik filmje.

 
Syracuse   2020. 03. 27.

a nap véleménye

2
Saját kultuszát nyírja ki Kevin Smith

...Ennek ellenére nem pontozom nagyon le a Jay and Silent Bob Rebootot, a spoileres kritika végén kiderül, miért. Kevin Smith sosem volt jó rendező, viszont zseniális szövegeket tudott írni az általában "mindenkritikus" filmjeihez. Legnagyobb sikerei... teljes kritika»

A film összbevétele 2 338 948 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a Ben Affleck lányát alakító Logan Lee Mewes valójában a főszereplő, Jason Mewes lánya.

(hp)
 

Kevin Smith a Facebook oldalán jelentette be hivatalosan, hogy elkészíti a Jay és Néma Bob Reboot-ot, és egyúttal azt is megerősítette, hogy nincs tervben sem a Shop Stop 3, sem a Diszkópatkányok 2. A rajongók legnagyobb örömére a bemutató után Smith mégis úgy döntött, hogy trilógiává bővíti a Shop Stopot.

(hp)
 

Kevin Smith és Ben Affleck 14 évvel a Shop-Stop 2 után dolgozott ismét együtt.

(hp)
 

A Jay és Néma Bob Reboot és Kevin Smith huszonhat évvel korábbi kultfilmje, a Shop Stop forgatása is pontosan ugyanannyi időt, huszonegy napot vett igénybe.

(hp)
 

A Jay és Néma Bob Reboot forgatása számos halasztást követően 2019. február 25-én kezdődött meg New Orleansban, napra pontosan egy évvel azt követően, hogy a rendező, Kevin Smith súlyos szívrohamot kapott. Smith a teljes forgatást dokumentálta, és minden héten közzétett egy kisfilmet az aktuális munkálatokról 'Road to Reboot' címmel. A forgatás március 27-én ért véget.

(hp)
 
Aki az elődfilmhez hasonló minőséget, újabb szállóigéket vár, az valószínűleg csalódni fog. Aki viszont csak örül, hogy még egyszer a képernyőn láthatja ezt a legendás karakterpárost, az boldog lehet, mert mellé még pluszt is kap, jutalomként. több»
 
Aki kívülről-belülről ismeri Kevin Smith moziverzumát, hogy a végén minden ellentétes érzésünk ellenére nem tudjuk letagadni: Kevin Smith-nek ezen a rossz filmjén is egész jól szórakoztunk. több»
 
Mit tesz az egykori indie alkotó, hogy visszaállítsa fényesen tündöklő, ám mára megtépázott hírnevét? Újra előveszi jól ismert figuráit, hogy ismételten elmondjon valami frappánsat Hollywood jelenlegi állapotáról. A probléma csak az, hogy az „új” alkotás éppen ugyanabba a csapdába esik, mint amit oly eltökélten kifigurázni hivatott. Így az újrahasznosított narratív szövet alatt nem marad más, mint egy metapoénokkal teleszórt, összekacsintós nosztalgiavasút – csupán a nosztalgikusság kedvéért. több»