Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Dumb és Dumber - Dilibogyók (1994)

Dumb and Dumber
Filmadatlap
 
29
Szereplők
54
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

Jeff Daniels
Lauren Holly
Jim Carrey
Jeff Daniels
Jim Carrey
Jeff Daniels
Jim Carrey
Jeff Daniels
Jim Carrey
Jeff Daniels
Jeff Daniels
Jim Carrey
Lauren Holly
Jim Carrey
Jim Carrey
Jeff Daniels
Jim Carrey
Jim Carrey
Jeff Daniels

Videók (3)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 01. 28.

legújabb vélemény

2
Örök klasszikus

A 90-es évek egyik legviccesebb és legismertebb vígjátéka. Ezek ketten tényleg dilisek. :D Minden korosztálynak szórakoztató lehet.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 12.

1
Máig agymenés, de korunk 2 dilibogyóját nem lehet megunni

Pusztán két lehetőség van. Vagy ki tud az ember kapcsolni, és nevet egy jót, vagy inkább kikapcsolja pár perc után a filmet. Én az voltam, aki bármikor meglátta a tv-ben tudott/tud rajta nevetni egy jót, bárt hozzáteszem, vannak benne nagyon "elfáradt", agyzsibbasztó jelenetek is. Lehet, azért is mosolyogtat meg, mert a 90-es években gyerekként eléggé sokszor volt lehetőségem megnézni, és jó erre visszagondolni. Jim Carrey nagyon sok jó filmben szerepelt azokban az években, és ez is hozzátartozik. Jeff Daniels mellett egy igen szórakoztató kis családi vígjáték lett belőle, sokszor nagyon jó jelenetsorokkal, úgymond olyan Carrey-s humorral, de voltak azért lapos, túltolt képsorok is, amiken ma már nem igazán tud nevetni az ember. Itt tényleg nem kell túlgondolni sem a cselekményt, sem a kivitelezést, pusztán élvezni kell, amit a két főszereplő leművel a film alatt. Azért itt nem egy-két jó húzásról beszélünk, hanem mind egyénileg, mind csapatban tudták hozni azt, amiért még mindig megnézzük, ha elcsípjük a televízióban. Gondolok itt egy-két jelenetre, ami máig belém égett: amikor megállítja őket a motorosjárőr, vagy amikor Aspenbe érnek megfagyva a kis robogón, de lehetne sorolni... Összességében egy jó kis vígjáték, ami meg tudja ma is nevettetni az embert.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

0

Jim Carrey nagyon sokoldalú színésznek tartom és ebben a filmben is megmutatta tehetségét, egyszer nézhető vígjáték.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Jeff Daniels nem egy túl jó színész, és nekem itt is rettenetesen halovány, Carrey viszi a hátán őt is meg a produkciót is. Akkora baromság, hogy vegyük komolyan! Mindenkinek van létjogosultsága a földön. Ma már nem nézném meg, de annak idején okés volt.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

1

Egyik kedvencem, bármikor meg tudom nézni és mindig ugyanúgy tudok nevetni rajta. De ez nem tetszhet mindenkinek. Ehhez teljesen ki kell kapcsolni az agyat és úgy kell nézni. Ne várjunk mélyenszántó gondolatokat és fontos mondanivalót. Ennek a filmek... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Nem tudom feldicsérni ezt a filmet mivel nem tetszett, nem az én ízlésemnek volt való. Nem lett eszméletlen rossz a film de akkora nagy szám sem. Nekem nem jött be. Ennyi az egész.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

0

Ez a film nagyon ciki, de legalább nem gusztustalan.

A film összbevétele 247 275 374 dollár volt (imdb.com).

 

A filmhez készítettek egy rajzfilmsorozatot, ami mindössze 13 részes lett.

(dailyfilmsan)
 

Nagyon szép bevételt produkált a film, összesen 247,3 millió dollár bevételt termelt.

(LionelMessi10)
 

16 millió dollárból készült a film.

(LionelMessi10)
 

A bálban mindkét főszereplő egyszerre csinál egy nyalakodó nyelvmozdulatot, mely Hannibal Lecter (A bárányok hallgatnak) híres mondata utáni grimaszának kifigurázása.

(Miska bácsi)
 

A patkányméreg pirulák valójában Smarties cukorkák voltak.

(Miska bácsi)