Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Repülők, vonatok, autók (1987)

Planes, Trains & Automobiles
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Videók (3)

 
Crystaldeer   2020. 09. 09.

legújabb vélemény

3
könnyed klasszikus vígjáték

Nagyon szeretem az 1980-as és 90-es évekbeli amerikai vígjátékokat...nem tudom, de annyira más volt a stílusok, mint a mostaniaknak. Például ez is egy olyan vígjáték, amit akár az egész családdal, beleértve a gyerekeket is, le lehet ülni együtt és megnézni, mert biztos nem fog benne olyasmit hallani a gyerek, amit nem kellene. Én is azok közé tartozok, akik szeretik John Candy filmjeit, ebben is szuper volt. És hát Steve Martin, pedig szerintem azokban az években élte a filmes karrierja fénykorát, ugyan ez nem a legjobb filmjei közé tartozik, de valahogy ebben is meg volt az a "dilinyós" karakter, amiért számomra nagyon kedvelt. Vicces, szórakoztató és bár a történet kiszámítható, mégis van benne pár csavar, amire a néző nem számít. Egyetlen olyan "kis baki" volt, ami nagyon szúrta a szemem, hogy amikor a férj hazaért a családjához, miért nem ölelte át a gyerekeit, nekem a családapát kicsit rosszul játszotta, de nézzük el neki, hiszen ebben sok tapasztalata akkoriban még nem volt a való életben. Ezért a film lezárása nekem nem tetszett.

 
rainman   2020. 01. 27.

0

Azt nemigen értem, hogy miért lett belőle klasszikus darab, de egy könnyed, mai szemmel nézve kissé butuska, időnként szerethető, máskor nagyon idegesítő karakterekkel operáló road movie a Repülők, vonatok, autók! Ami miatt mégsem lehet haragudni rá,... több»

 
kissjanos21   2016. 04. 04.

0

Nagyon szeretem John Candy-t, mint színészt. Annyira megható számomra John Candy karaktere ebben a filmben, ahogyan titkolja a felesége halálát... Szerintem szuper.

 
Zénó   2017. 12. 08.

0

Két remek színész fergeteges vígjátéka! Noha a hálaadás az időpont, karácsonyi filmnek is tökéletesen elmegy!

 
baalint   2017. 11. 13.

0

Engem nem győzött meg... egyszer ugyan nézhető, de azóta már rengeteg ilyen utazzuk át Amerikát jellegű filmet csináltak, és vannak jobbak is :) aki szereti a 80-as éveket annak jobban fog tetszeni :)

 
nero   2015. 11. 18.

0

Könnyed komédia Steve Martin és Johny Candy főszereplésével. Ennyi éppen elég a sikerhez. A történet egyszerű, de nem unalmas. Két idegen összefog, hogy hazajussanak. Ők ketten végzetesen különböznek egymástól, ami számos konfliktus alapjául szolgál, de nem értik egymást és szükségük is van egymásra.

 
tomvétsz   2015. 05. 11.

0

Ez a nyolcvanas évek egyik legjobb komédiája, de egészen biztosan a legjobb, amelyiknek a Hálaadás a témája. John Candy és Steve Martin remek színészek, mindketten a könnyed, humoros műfajokban tudnak igazán villogni. Aki még esetleg nem látta volna ezt a filmet, mindképpen nézze meg, mert megéri.

A film összbevétele 49 530 280 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatáson 180 kilométernyi filmszalagot használtak fel.

(ps)
 

John Candy és Steve Martin ezt tartja kedvenc filmjének a sajátjai közül.

(ps)
 

Több országúti jelenetet is a Buffalo és Springville közötti, átadás előtt álló sztrádán forgattak.

(ps)
 

A film elején Steve Martin versenyt fut Kevin Baconnel. A jelenet nagyon hasonlít Bacon Ezüstkerék (1986) című filmjének egyik jelenetére.

(ps)
 

Az éjszakai országúti jeleneteket Kaliforniában forgatták. Az út szélére műhavat szórtak.

(ps)