Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Az öröm háza (2000)

The House of Mirth
Filmadatlap
 
15
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók
 
s0ltau77   2015. 09. 05.

legújabb vélemény

0

Varázslatos alkotás. Kivétel nélkül ajánlom mindenkinek, tökéletes választás lehet, ha az ember teljesen el akar merülni egy más világban. Ennek a történetnek mindig meg lesz a maga helye és ideje. Nagyon szerettem és szeretem a mai napig.

A film összbevétele 3 041 803 dollár volt (imdb.com).

 

Edith Wharton (1862-1937) amerikai Pulitzer-díjas írónő "The House of Mirth" (1905) című regénye alapján. Magyarul a szegedi Lazi Kiadó jelentette meg 2008-ban, a "A ​vigasság háza" címmel Kiss Marianne fordításában.

(Berto49)
 

Köszönhetően annak, hogy a német forgalmazó, a Kinowelt 2001-ben csődbe ment, a filmet semmilyen hivatalosan formában nem adták ki Németországban, pedig a német szinkron elkészült.

(rbernadett)
 

A rendező, Terence Davies amikor csak lehetséges volt korhű ruhába öltöztette a szereplőit. Ennek az lett a következménye, hogy néhány ruha elszakadt a viselőjén, míg a másik ruhákban komoly fájdalmakat kellett kiállniuk a színésznőknek, ami segített nekik megérteni, hogy milyen korlátok közé voltak szorítva a nők abban az időben.

(rbernadett)
 

A külső helyszínek forgatásánál egy-két esetben meg kellett változtatni a felvétel szögét, mert a háttérben X-akták rajongók gyűltek össze, hogy láthassák Gillian Andersont.

(rbernadett)