Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
Berto49   2018. 11. 10.

Már akkor gyanús volt ez a film számomra, amikor elolvastam Murakami szan rövid novellácskáját, mert nagyon kiváncsi voltam arra, hogyan lehet ebből a nyúlfarknyi szösszenetből két és fél órás filmet forgatni. Aztán Cannes-ban a tömjénező kritikák miatt újabb kétségeim támadtak, mert amit ennyire dícsérnek azt miért is nem díjazták? A FIPRESCI díjon kívül egy hivatalos technikai díj volt a hozadéka! Hozzzájutva a filmhez azon csodálkoztam, hogy - elnézést kérve - ilyen bamba tekintetű, állandóan tátott szájú színészt (Yoo Ah-In) tettek meg az egyik főszereplőnek. Egy retardált karakterre remek választás lett volna, de egy jövendő íróra! Partnernőjére pedig remekül illik Kariinthy után szabadon: „A szeretőm egy fiús (görög) koreai lány.” Ne legyen minden nőnek Anita Ekberg méretű keble, de azért egy kis pattanásnyi domborulat egy nőnél túlságosan kevés. No meg a cselekmény, illetve annak a szinte teljes hiánya. Az ilyen meditatív hosszú beállításokkal operáló daraboknak nem én vagyok a célközönsége. Egy újabb olyan film, amellyel szemben értetlenül állok: ugyan mitől mestermű, milyen értékei jogosítják fel arra, hogy Dél-Korea hivatalos jelöltje legyen 2019-ben az Oscar-díj "Legjobb idegen nyelvű film" kategóriájában?

 
Dada   2018. 11. 09.

Nagyon mély filozofikus film, ami tényleg a csontig hatol, Kierkegaad kedvelőinek pedig egyszerűen kötelező darab. :)


 
Thor   2018. 11. 08.

Engem baromira lekötött a film. Nagyon egyedi a világa, a főszereplők zseniálisat alakítanak, a sztori pedig... még csak hasonlót se láttam. Nem mondom, hogy az átlag mozinézők mindegyikének akkora élményt okoz majd mint nekem, de egy próbát feltétlenül érdemes tenni vele.

 
gandalf01   2018. 11. 07.

Eléggé lassú folyású történet, de ennek ellenére szerintem nagyon is le tudja bilincselni az embert. Nálam legalábbis ez így történet. A vizualitása azonban egyszerűen tökéletes, ez fogott meg benne a leginkább.

 
daeril   2018. 11. 04.

Tetszett, ahogy a történet egész jól kicsúcsosodott, nagy erőssége ennek a filmnek az a katarzisélmény, amit nyújtani tudott. Nehéz különben spoilermentesen írni róla. Egyszerűen látni kell!

Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Steven Yeun
Jong-seo Jeon
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Steven Yeun
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
 
Érezzük, hogy itt egy nagyon mélyről jövő dolognak kéne a háttérben állnia, csakhogy ezt egy eszközzel sem sikerül jól felszínre hozni, így nehéz is lenne egy valóban mély alkotásként tekinteni rá. Sokkal inkább egy blöffnek, ami különböző stilisztikai eszközökkel akarja bújtatni a saját gyengeségeit - vagy ha a film egyik kedvenc metaforjávál akarjuk leírni saját magát, akkor a Gyújtogatók nem más, mint egy óriási, üres tekintetű maszturbálás a semmire. több»
 
A Gyújtogatók nemcsak az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy attrakciója és az idegennyelvű filmek Oscarjának egyik fő esélyese, hanem az év egyik legkülönlegesebb filmélménye is.
több»
 
Borges szerint a művészeknek az feladata, hogy rejtélyek teremtésével még titokzatosabbá tegyék a világot. Lee Chang-dongnak sikerült. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 

A film forgatásának helyszínéül szolgáló Paju városa ismert a jellegzetes ködös időjárásáról. Kyung-pyo Hong operatőr elmondása szerint több jelenetet is azért vágtak ki a filmből, mert 'túl szép' volt, és nem illett az adott jelenetek hangulatához.

(hp )
 

A jelenetet, melyben a főszereplők Jong-su házában beszélgetnek, egy hónapig forgatták, ugyanis a stábnak csak néhány perce volt, hogy az lemenő nap fényében dolgozhassanak.

(hp )
 

A Gyújtogatók Dél-Korea hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gálára (legjobb idegen nyelvű film kategória).

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.