Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Gyújtogatók (2018)

Beoning
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
28
Képek
2
Videók

Galéria (28)

Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Steven Yeun
Jong-seo Jeon
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Steven Yeun
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon

Videók (2)

 
elekm90   2019. 12. 26.

legújabb vélemény

0

Egyedi hangulatú film, amit már műfajilag sem könnyű behatárolni (talán misztikus thriller). A középpontban három fiatal áll, akik nem találják a helyüket: a főszereplő Dzsongszu író szeretne lenni, de alkotói válságban szenved. Hemi ki akar törni a ... több»

 
Berto49   2018. 11. 10.

0

Már akkor gyanús volt ez a film számomra, amikor elolvastam Murakami szan rövid novellácskáját, mert nagyon kiváncsi voltam arra, hogyan lehet ebből a nyúlfarknyi szösszenetből két és fél órás filmet forgatni. Aztán Cannes-ban a tömjénező kritikák mi... több»

 
kota   2019. 10. 03.

0

sokat vártam tőle a bemutató alapján,de nem ugy alakult a film...mély dolgokat feszeget ,de gyenge kivitelben...ebben több volt...nem mindenkinek ajánlott,sok helyen uncsi....

 
Hajrakte   2019. 01. 19.

0

SPOILER Valaki segítene nekem, hogy a csajjal végül is mi történt? Lehet csak én nem vettem észre, elég fáradtan néztem,de nem rémlik...

 
Dada   2019. 11. 09.

0

Nagyon mély filozofikus film, ami tényleg a csontig hatol, Kierkegaad kedvelőinek pedig egyszerűen kötelező darab. :)

 
daeril   2018. 11. 04.

0

Tetszett, ahogy a történet egész jól kicsúcsosodott, nagy erőssége ennek a filmnek az a katarzisélmény, amit nyújtani tudott. Nehéz különben spoilermentesen írni róla. Egyszerűen látni kell!

 
Thor   2018. 11. 08.

0

Engem baromira lekötött a film. Nagyon egyedi a világa, a főszereplők zseniálisat alakítanak, a sztori pedig... még csak hasonlót se láttam. Nem mondom, hogy az átlag mozinézők mindegyikének akkora élményt okoz majd mint nekem, de egy próbát feltétlenül érdemes tenni vele.

A film összbevétele 718 991 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 193 130 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 714 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatásának helyszínéül szolgáló Paju városa ismert a jellegzetes ködös időjárásáról. Kyung-pyo Hong operatőr elmondása szerint több jelenetet is azért vágtak ki a filmből, mert 'túl szép' volt, és nem illett az adott jelenetek hangulatához.

(hp)
 

A jelenetet, melyben a főszereplők Jong-su házában beszélgetnek, egy hónapig forgatták, ugyanis a stábnak csak néhány perce volt, hogy az lemenő nap fényében dolgozhassanak.

(hp)
 

A Gyújtogatók Dél-Korea hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gálára (legjobb idegen nyelvű film kategória).

(hp)
 

A Gyújtogatók forgatása 2017. szeptember 11-én kezdődött meg Pajuban, és 2018. január 30-án ért véget.

(hp)
 

A Gyújtogatók Lee Chang-dong harmadik filmje, melyet bemutattak Cannes-i Filmfesztiválon (Rejtett napfény, Poézis - Mégis szép az élet).

(hp)
 
Borges szerint a művészeknek az feladata, hogy rejtélyek teremtésével még titokzatosabbá tegyék a világot. Lee Chang-dongnak sikerült. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 
A Gyújtogatók nemcsak az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy attrakciója és az idegennyelvű filmek Oscarjának egyik fő esélyese, hanem az év egyik legkülönlegesebb filmélménye is.
több»
 
Formabontó, misztikus szerelmi thriller Dél-Koreából, amely egyszerre szól egy titokzatos eltűnésről, a férfi egóról és a valóság különböző érzékeléséről. több»