Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
28
Képek
2
Videók
Gyújtogatók
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Steven Yeun
Jong-seo Jeon
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Steven Yeun
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
 
elekm90   2019. 12. 26.

legújabb vélemény

Egyedi hangulatú film, amit már műfajilag sem könnyű behatárolni (talán misztikus thriller). A középpontban három fiatal áll, akik nem találják a helyüket: a főszereplő Dzsongszu író szeretne lenni, de alkotói válságban szenved. Hemi ki akar törni a közegéből és világot látni. Ben pedig vagyona réven bármit megtehet, viszont ebből adódóan semmi sem elégíti ki. Biztos vagyok benne, hogy sokak számára túl lassúnak fog hatni, engem teljesen magával ragadott, sőt még jót is tett a filmnek, ahogy lassan adagolva bontakozott ki a történet. Az operatőri munka és a zene külön plusz pontot érdemel, Ah-in Yoo alakítása viszont nekem sem jött be (a Walking Dead-ből ismert Steven Yeun viszont telitalálat volt Ben szerepére). 9/10

 
Berto49   2018. 11. 10.

Már akkor gyanús volt ez a film számomra, amikor elolvastam Murakami szan rövid novellácskáját, mert nagyon kiváncsi voltam arra, hogyan lehet ebből a nyúlfarknyi szösszenetből két és fél órás filmet forgatni. Aztán Cannes-ban a tömjénező kritikák miatt újabb kétségeim támadtak, mert amit ennyire dícsérnek azt miért is nem díjazták? A FIPRESCI díjon kívül egy hivatalos technikai díj volt a hozadéka! Hozzzájutva a filmhez azon csodálkoztam, hogy - elnézést kérve - ilyen bamba tekintetű, állandóan tátott szájú színészt (Yoo Ah-In) tettek meg az egyik főszereplőnek. Egy retardált karakterre remek választás lett volna, de egy jövendő íróra! Partnernőjére pedig remekül illik Kariinthy után szabadon: „A szeretőm egy fiús (görög) koreai lány.” Ne legyen minden nőnek Anita Ekberg méretű keble, de azért egy kis pattanásnyi domborulat egy nőnél túlságosan kevés. No meg a cselekmény, illetve annak a szinte teljes hiánya. Az ilyen meditatív hosszú beállításokkal operáló daraboknak nem én vagyok a célközönsége. Egy újabb olyan film, amellyel szemben értetlenül állok: ugyan mitől mestermű, milyen értékei jogosítják fel arra, hogy Dél-Korea hivatalos jelöltje legyen 2019-ben az Oscar-díj "Legjobb idegen nyelvű film" kategóriájában?


 
Hakker   2019. 02. 15.

Sajnos nem olvastam ezt a novellát Murakami-tól, de számomra ez a film, jobban vissza adta Murakami világát, mint a Norvég erdő. A Norvég erdő film elég jól követte a regény történetét, de mégse adta vissza számomra Murakami világát. Ennél a filmnél, találtam egy-két motívumot, ami a Kurblimadár krónikája Murakami regényben is megjelenik.

 
kota   2019. 10. 03.

sokat vártam tőle a bemutató alapján,de nem ugy alakult a film...mély dolgokat feszeget ,de gyenge kivitelben...ebben több volt...nem mindenkinek ajánlott,sok helyen uncsi....

 
Hajrakte   2019. 01. 19.

SPOILER Valaki segítene nekem, hogy a csajjal végül is mi történt? Lehet csak én nem vettem észre, elég fáradtan néztem,de nem rémlik...

 
Érezzük, hogy itt egy nagyon mélyről jövő dolognak kéne a háttérben állnia, csakhogy ezt egy eszközzel sem sikerül jól felszínre hozni, így nehéz is lenne egy valóban mély alkotásként tekinteni rá. Sokkal inkább egy blöffnek, ami különböző stilisztikai eszközökkel akarja bújtatni a saját gyengeségeit - vagy ha a film egyik kedvenc metaforjávál akarjuk leírni saját magát, akkor a Gyújtogatók nem más, mint egy óriási, üres tekintetű maszturbálás a semmire. több»
 
A Gyújtogatók nemcsak az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy attrakciója és az idegennyelvű filmek Oscarjának egyik fő esélyese, hanem az év egyik legkülönlegesebb filmélménye is.
több»
 
Borges szerint a művészeknek az feladata, hogy rejtélyek teremtésével még titokzatosabbá tegyék a világot. Lee Chang-dongnak sikerült. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 718 991 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 193 130 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 714 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatásának helyszínéül szolgáló Paju városa ismert a jellegzetes ködös időjárásáról. Kyung-pyo Hong operatőr elmondása szerint több jelenetet is azért vágtak ki a filmből, mert 'túl szép' volt, és nem illett az adott jelenetek hangulatához.

(hp)
 

A jelenetet, melyben a főszereplők Jong-su házában beszélgetnek, egy hónapig forgatták, ugyanis a stábnak csak néhány perce volt, hogy az lemenő nap fényében dolgozhassanak.

(hp)
 

A Gyújtogatók Dél-Korea hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gálára (legjobb idegen nyelvű film kategória).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.