Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Gyújtogatók (2018)

Beoning
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
28
Képek
2
Videók

Galéria (28)

Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Steven Yeun
Jong-seo Jeon
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Steven Yeun
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Steven Yeun
Yoo Ah-In
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon
Jong-seo Jeon

Videók (2)

 
elekm90   2019. 12. 26.

legújabb vélemény

0

Egyedi hangulatú film, amit már műfajilag sem könnyű behatárolni (talán misztikus thriller). A középpontban három fiatal áll, akik nem találják a helyüket: a főszereplő Dzsongszu író szeretne lenni, de alkotói válságban szenved. Hemi ki akar törni a ... több»

 
Berto49   2018. 11. 10.

0

Már akkor gyanús volt ez a film számomra, amikor elolvastam Murakami szan rövid novellácskáját, mert nagyon kiváncsi voltam arra, hogyan lehet ebből a nyúlfarknyi szösszenetből két és fél órás filmet forgatni. Aztán Cannes-ban a tömjénező kritikák mi... több»

 
kota   2019. 10. 03.

0

sokat vártam tőle a bemutató alapján,de nem ugy alakult a film...mély dolgokat feszeget ,de gyenge kivitelben...ebben több volt...nem mindenkinek ajánlott,sok helyen uncsi....

 
Hajrakte   2019. 01. 19.

0

SPOILER Valaki segítene nekem, hogy a csajjal végül is mi történt? Lehet csak én nem vettem észre, elég fáradtan néztem,de nem rémlik...

 
Dada   2019. 11. 09.

0

Nagyon mély filozofikus film, ami tényleg a csontig hatol, Kierkegaad kedvelőinek pedig egyszerűen kötelező darab. :)

 
Thor   2018. 11. 08.

0

Engem baromira lekötött a film. Nagyon egyedi a világa, a főszereplők zseniálisat alakítanak, a sztori pedig... még csak hasonlót se láttam. Nem mondom, hogy az átlag mozinézők mindegyikének akkora élményt okoz majd mint nekem, de egy próbát feltétlenül érdemes tenni vele.

 
gandalf01   2018. 11. 07.

0

Eléggé lassú folyású történet, de ennek ellenére szerintem nagyon is le tudja bilincselni az embert. Nálam legalábbis ez így történet. A vizualitása azonban egyszerűen tökéletes, ez fogott meg benne a leginkább.

A film összbevétele 718 991 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 193 130 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 714 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatásának helyszínéül szolgáló Paju városa ismert a jellegzetes ködös időjárásáról. Kyung-pyo Hong operatőr elmondása szerint több jelenetet is azért vágtak ki a filmből, mert 'túl szép' volt, és nem illett az adott jelenetek hangulatához.

(hp)
 

A jelenetet, melyben a főszereplők Jong-su házában beszélgetnek, egy hónapig forgatták, ugyanis a stábnak csak néhány perce volt, hogy az lemenő nap fényében dolgozhassanak.

(hp)
 

A Gyújtogatók Dél-Korea hivatalos nevezettje a 91. Oscar-gálára (legjobb idegen nyelvű film kategória).

(hp)
 

A Gyújtogatók forgatása 2017. szeptember 11-én kezdődött meg Pajuban, és 2018. január 30-án ért véget.

(hp)
 

A Gyújtogatók Lee Chang-dong harmadik filmje, melyet bemutattak Cannes-i Filmfesztiválon (Rejtett napfény, Poézis - Mégis szép az élet).

(hp)
 
Borges szerint a művészeknek az feladata, hogy rejtélyek teremtésével még titokzatosabbá tegyék a világot. Lee Chang-dongnak sikerült. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 
A Gyújtogatók nemcsak az idei Cannes-i Filmfesztivál egyik nagy attrakciója és az idegennyelvű filmek Oscarjának egyik fő esélyese, hanem az év egyik legkülönlegesebb filmélménye is.
több»
 
Formabontó, misztikus szerelmi thriller Dél-Koreából, amely egyszerre szól egy titokzatos eltűnésről, a férfi egóról és a valóság különböző érzékeléséről. több»