A hallgatás törvénye

A hallgatás törvénye

Winter's Bone

A hallgatás törvénye (2010) a MAFAB közösségi visszajelzései alapján megosztó, nyomasztó vidéki dráma, amelynek egyedi Ozark-hegységi atmoszférája és főszereplői különösen emlékezetesek. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 25 értékelés alapján 67%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A nézők egy része mélyreható, nem sablonos történetként méltatja, mások viszont vontatottnak és eseménytelennek érzik a feszültségre építő elbeszélést. Jennifer Lawrence mellett John Hawkes alakítását is kiemelik. A történetben a tizenhét éves Ree beteg anyját és testvéreit gondozva indul eltűnt, drogdíler apja nyomába, hogy megmentse családja otthonát.

Hirdetés

Ree Dolly (Jennifer Lawrence) csupán 17 éves, mégis komoly feladatokat kell ellátnia. Széthullóban lévő családjában ő kénytelen gondoskodni beteg édesanyjáról és két kisebb testvéréről is. Apja, Jessup Dolly kábítószer kereskedelemből próbál megélni, de nyakon csípi a rendőrség. Ha Jessup… Több

Premier (HU): 2011.05.19. | HBO Max (2026.09.26.)

2022.12.30 Ildikó Bacskai

A hallgatás törvénye (2010)

Sajnos Jennifer Lawrence főszereplése nem jelentett semmit a film minősége szempontjából. Az egyetlen drámai csúcsponton kívül a film egy lassú, unalmas túlbonyolított vacak. Aki szeret kínlódni, annak ajánlom szeretettel, mert a rendkívül nyomasztó a rendezés ennyit lehetővé tesz. Elcseszett.

2016.11.01 hsanya182

Vontatott a történet. Egy talapra esett kislány vad tanyasi harcaiba láthatunk bele, hogy küzd egyedül a rokonság keresztüzében.A 17éves lány egyedül "tartja el" beteg anyját és a két pici testvérét is nevelgeti, főz nekik, tanítgatja őket vadászatra... Több

2020.10.19 elekm90

Csalódást keltő volt, a megosztó vélemények ellenére a 4 Oscar-jelölés miatt többet vártam. Az alapfelállás még akár érdekes is lehetne és az egyedi atmoszféra sem rossz, de 1-2 jelenetet leszámítva kimondottan vontatott és eseménytelen a film. John Hawkes és Jennifer Lawrence alakítása viszont tényleg jó volt.

2015.08.30 Mr. Zero

Nagyon szép film! Teljesen oda voltam ezért a filmért vagy inkább vagyok . Pörgős akcióval tarkított tömör szórakozás. Pontosan ezt várom egy filmtől, hogy bármikor is üljek, le elé elszórakoztasson. Ez megtette.

Jennifer Lawrence édesanyja olvasta el a könyvet, amelyből a film készült és úgy gondolta lánya tökéletes lenne Ree Dolly szerepére.Szerző: ArpiHajdu és Réci