Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Árva Brooklyn (2019)

Motherless Brooklyn
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
9
Képek
3
Videók

 
Lubi   2019. 10. 28.
Nyomozás a korrupció hálójában

Edward Norton írta, rendezte, ő a főszereplője is az Árva Brooklyn című kriminek, mely ezáltal nyugodtan tekinthető a sztár szerelemprojektjének. Ambícióból valóban nem is volt hiány a filmben. Szórakoztató, feszült moziélményt tett le Norton az asztalra, mellyel ugyanakkor nem fogja beírni magát a filmtörténetbe. A film az ötvenes évek New Yorkjába kalauzol el minket, ahol egy magánnyomozó cég működésébe nyerhetünk betekintést. A főszereplő, Lionel Tourette-szindrómában szenved, ami megnehezíti beilleszkedését az emberek közé. Főnöke, Frank segít neki boldogulni, és neki köszönhetően tudja kihasználni elméje hasznos képességeit is, vagyis azt a képességét, hogy mindent meg tud jegyezni. Fra... több»

Edward Norton
Bruce Willis
Edward Norton
Alec Baldwin
Edward Norton
Rosario Dawson
Bruce Willis
Edward Norton
Edward Norton
Willem Dafoe
Edward Norton
Edward Norton
Edward Norton
Bruce Willis
Edward Norton
 
Az Árva Brooklyn egy tökéletes vasárnap esti detektív mozi nem közhelyes pongyolában, megtoldva nagyszerű alakításokkal és vicces főhősi jellemekkel. több»
 

Edward Norton pályát módosít – egy kicsit. A három Oscar-díjra jelölt színész az elmúlt hónapot a filmrendezői székben töltötte – bár nagyon kényelmesen valószínűleg nem helyezkedhett el benne, mert mint rendező kiváló főszereplőt választott: saját magát. Norton 2000-ben rendezte meg első játékfilmjét, egy érzelmes-bájos vígjátékot. Az Ég velünk-ben egy New York-i rabbi és egy katolikus pap, régi jó barátok, ugyanabba a nőbe szeretnek bele. A mostani projekt már sokkal komolyabb, de a helyszín nem változott. Az Anyátlan Brooklyn című regény filmváltozatában egy turett-szindrómás, kisstílű alvilági figura az 50-es években kénytelen kinyomozni egy bűntettet: a saját nevelőapja, a mafia behajtóembere gyilkosát próbálja megtalálni. A különlegesen izgalmas és szokatlan neonoir megfilmesítését Norton már több mint tíz éve próbálja összehozni, és nem hiába fáradozott – a sztorit most csupa sztár kelti életre: Norton mellett többek között Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin, Leslie Mann, Cherry Jones és Gugu Mbatha-Raw játssza Brooklyn alvilági figuráit. A forgatás február elején kezdőddött, és nemsokára véget ér, a premierre valamikor 2019-ben kerülhet sor. (IC Press)

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.