Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

Lótolvajok (2019)

Ut og stjæle hester
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Lótolvajok
 
Barna   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Bevallom, picit féltem attól, hogy a film giccses lesz, de a képi világa engem személy szerint lenyűgözött. Nagyon szépen megkomponált az egész dramaturgiája, amelybe pontosan beilleszkednek a karakterek, de mégsem egy steril sztoriról van szó.

 
ollókéz   2019. 11. 02.

0

Ez a film egyszerűen gyönyörű, de el sem tudom mondani mennyire. Nagy szükségem volt erre az élményre, és külön kiemelném, hogy a sztori egyáltalán nem fordul át holmi melodramatikus ömlengésbe. Nagyon precízen végigvitt cselekményről van szó, kiváló karakterekkel. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!


 
hogerr   2019. 07. 10.

0

Nagyon megindító, amolyan lélektani film. Sikerült viszonylag hűen visszaadni a regény légkörét, noha nem követi szigorúan a cselekményét. Mindenképp érdemes rá időt szánni, bár azt azért hozzátenném, hogy kell hozzá egyfajta hangulat, hogy az ember felvegye a film fonalát.

 
Toncsi   2019. 02. 26.

0

Lassú, minden részletet apránként felépítő film, aminek érdemes minden percére odafigyelni. Nagyon megkapó a gondolatisága, és az egész történetet átszövő nosztalgikus életérzés. Nem hiszem, hogy a szélesebb közönség tetszését elnyeri, de aki ráérez az ízére, annak minden bizonnyal tetszeni fog.

Galéria (15)

Videók (2)

A film összbevétele 1 480 790 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 128 860 forintot termelt.

 

A film alapjául szolgáló könyv 2007-ben elnyerte a szakma egyik legnagyobb elismerésének tartott Dublin IMPAC Award-ot.

(hp )
 

A Lótolvajok Per Petterson azonos című 2003-as regényének filmadaptációja.

(hp )
 

A Lótolvajokat nevezte Norvégia a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára 2019-ben.

(hp )
 

A film a 2019-es Berlinale-n elnyerte "kimagasló művészi hozzájárulásért" járó Ezüst Medve-díjat.

(hp )
 

A Lótolvajok versenyben volt az Arany Medvéért a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp )
 
Bestseller-adaptáció Az eltűnés sorrendjében rendezőjétől és főszereplőjével! És még van benne hó is! Viszont a hasonlóságok felsorolását ezzel be is fejeztük. több»
 
Nagyszerű film a Lótolvajok, melyet teljes szívből ajánlok azoknak, akik kicsit bátrabbak belül és többre vágynak, mint a mozikat mostanság elöntő tucat darabok. több»
 
Moland filmje a hiányosságai, illetőleg a hősök sorsának meglehetősen sekélyes ábrázolása miatt nagy eséllyel a szűkített listára sem fog felkerülni, viszont kiváló példát szolgáltathat az elemzőknek írott szöveg és mozgókép összevetéséhez. több»