Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

Lótolvajok (2019)

Ut og stjæle hester
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Lótolvajok
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
jannniisscem   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

Bevallom, picit féltem attól, hogy a film giccses lesz, de a képi világa engem személy szerint lenyűgözött. Nagyon szépen megkomponált az egész dramaturgiája, amelybe pontosan beilleszkednek a karakterek, de mégsem egy steril sztoriról van szó.

 
ollókéz   2019. 11. 02.

Ez a film egyszerűen gyönyörű, de el sem tudom mondani mennyire. Nagy szükségem volt erre az élményre, és külön kiemelném, hogy a sztori egyáltalán nem fordul át holmi melodramatikus ömlengésbe. Nagyon precízen végigvitt cselekményről van szó, kiváló karakterekkel. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!


 
hogerr   2019. 06. 23.

Nagyon megindító, amolyan lélektani film. Sikerült viszonylag hűen visszaadni a regény légkörét, noha nem követi szigorúan a cselekményét. Mindenképp érdemes rá időt szánni, bár azt azért hozzátenném, hogy kell hozzá egyfajta hangulat, hogy az ember felvegye a film fonalát.

 
Toncsi   2019. 02. 26.

Lassú, minden részletet apránként felépítő film, aminek érdemes minden percére odafigyelni. Nagyon megkapó a gondolatisága, és az egész történetet átszövő nosztalgikus életérzés. Nem hiszem, hogy a szélesebb közönség tetszését elnyeri, de aki ráérez az ízére, annak minden bizonnyal tetszeni fog.

 
... jóravaló és igényes film, csak épp egy cseppet sem érdekfeszítő több»
 
Nagyszerű film a Lótolvajok, melyet teljes szívből ajánlok azoknak, akik kicsit bátrabbak belül és többre vágynak, mint a mozikat mostanság elöntő tucat darabok. több»
 
Moland filmje a hiányosságai, illetőleg a hősök sorsának meglehetősen sekélyes ábrázolása miatt nagy eséllyel a szűkített listára sem fog felkerülni, viszont kiváló példát szolgáltathat az elemzőknek írott szöveg és mozgókép összevetéséhez. több»

A film összbevétele 1 354 694 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 128 860 forintot termelt.

 

A film alapjául szolgáló könyv 2007-ben elnyerte a szakma egyik legnagyobb elismerésének tartott Dublin IMPAC Award-ot.

(hp)
 

A Lótolvajok Per Petterson azonos című 2003-as regényének filmadaptációja.

(hp)
 

A Lótolvajokat nevezte Norvégia a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára 2019-ben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.