Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
15
Képek
6
Videók

 
Berto49   2019. 03. 20.
Hogyan neveljünk bolti szarkát?

Nem rajongok kimondottan az ázsiai filmekért, de ez kivételesen tetszett, bár nem annyira, hogy zseniálisra értékeljem, mint a cannes-i fesztivál zsűrije. Nem is a hosszával volt a legtöbb bajom, kellett ennyi játékidő a bensőséges „családi” kapcsolatok ábrázolására, inkább a nyomasztó mélynyomor volt számomra túlságosan hiteltelen. Mondjuk egy mexikói, vagy brazíliai film kapcsán el is hiszem az embertelen körülményeket, de ugyanez Japánban eléggé kimódoltnak tűnt. A véleményem címe csak a film felszínét kapargatja, igazából a CSALÁD szerepére, fontosságára akarta és tudta felhívni a figyelmet. Kitűnőek voltak a gyerekszereplők, a kis Yuri/Lin alakja a film végéről rossz álmaimban fog megjelenni. Most kell egy kis szünetet tartanom, hogy legyen erőm megnézni a rendező 2013-as filmjét, aminek a címe: „A fiam családja”.

Lily Franky
Lily Franky
Jyo Kairi
Mayu Matsuoka
Kirin Kiki
Lily Franky
Jyo Kairi
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Lily Franky
 
Mire beleéljük magunkat a narratívába, kiderül, hogy újra kell gondolnunk mindent a történet legelejéről. Az idei cannes-i fődíjas mozi igazi slow burn. több»
 
Bolti tolvajok egy családi dráma, mely egy mélyszegénységben élő japán család belső kapcsolatait boncolgatja, gondolkodásra és kritikus értékelésre sarkallva minket. Nem egy könnyű film, de a karakterek szerethetők, a téma aktuális, így egy próbát mindenképp megér. több»
 
A nemzetközileg is elismert japán Hirokazu Koreeda új, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjjal kitüntetett filmje figyelemre méltó és rendkívül érzékeny alkotás, melyet végre a hazai nézők is láthatnak. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»
 

A Bolti tolvajok a Legjobb film kategóriában elnyerte az Asia Pacific Screen Award díját.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. május 13-án volt a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Bolti tolvajok 37,8 millió dollárt kaszált Japánban, amivel az év egyik legsikeresebb filmje lett a hazájában.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.