Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Bolti tolvajok (2018)

Manbiki kazoku
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
5
Videók
 
elekm90   2020. 05. 02.

legújabb vélemény

0

Koreeda Hirokazu már sokadszor a számára kedves család témáját veszi elő filmjében, melyben a családfő és fia hazavisznek egy árva kislányt, majd befogadják őt egy olyan családba, mely piti bűnökből tartja fenn magát. A legfőbb kérdés, amit a film fe... több»

 
Berto49   2019. 03. 20.

1
Hogyan neveljünk bolti szarkát?

Nem rajongok kimondottan az ázsiai filmekért, de ez kivételesen tetszett, bár nem annyira, hogy zseniálisra értékeljem, mint a cannes-i fesztivál zsűrije. Nem is a hosszával volt a legtöbb bajom, kellett ennyi játékidő a bensőséges „családi” kapcsolatok ábrázolására, inkább a nyomasztó mélynyomor volt számomra túlságosan hiteltelen. Mondjuk egy mexikói, vagy brazíliai film kapcsán el is hiszem az embertelen körülményeket, de ugyanez Japánban eléggé kimódoltnak tűnt. A véleményem címe csak a film felszínét kapargatja, igazából a CSALÁD szerepére, fontosságára akarta és tudta felhívni a figyelmet. Kitűnőek voltak a gyerekszereplők, a kis Yuri/Lin alakja a film végéről rossz álmaimban fog megjelenni. Most kell egy kis szünetet tartanom, hogy legyen erőm megnézni a rendező 2013-as filmjét, aminek a címe: „A fiam családja”.


 
Miska bácsi   2019. 06. 20.

0
Imádnivaló semmirekellők

Koreeda Hirokazu nem vállalkozott kevesebbre, mint megugrani saját mércéjét a családi drámák terén, amit az A fiam családjával már beállított. Nehéz rangsorolni őket, de talán egy hajszállal sikerült neki. Értelmezésem szerint míg A fiam családja ink... teljes kritika»

Galéria (15)

Lily Franky
Lily Franky
Jyo Kairi
Kirin Kiki
Lily Franky
Jyo Kairi
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Lily Franky

Videók (5)

A film összbevétele 3 313 513 dollár volt (imdb.com).

 

A Bolti tolvajok a Legjobb film kategóriában elnyerte az Asia Pacific Screen Award díját.

(hp )
 

A film világpremierje 2018. május 13-án volt a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp )
 

A Bolti tolvajok 37,8 millió dollárt kaszált Japánban, amivel az év egyik legsikeresebb filmje lett a hazájában.

(hp )
 

A film elsöprően pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A Bolti tolvajok 155 szemlézett cikket követően 99 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 

1997 óta (Az angolna) a Bolti tolvajok az első olyan japán film, mely Arany Pálmát nyert Cannes-ban.

(hp )
 

Elnyerte a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma fődíját.

(Miska bácsi)
 
Mire beleéljük magunkat a narratívába, kiderül, hogy újra kell gondolnunk mindent a történet legelejéről. Az idei cannes-i fődíjas mozi igazi slow burn. több»
 
Bolti tolvajok egy családi dráma, mely egy mélyszegénységben élő japán család belső kapcsolatait boncolgatja, gondolkodásra és kritikus értékelésre sarkallva minket. Nem egy könnyű film, de a karakterek szerethetők, a téma aktuális, így egy próbát mindenképp megér. több»
 
A nemzetközileg is elismert japán Hirokazu Koreeda új, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjjal kitüntetett filmje figyelemre méltó és rendkívül érzékeny alkotás, melyet végre a hazai nézők is láthatnak. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»