Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
5
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Miska bácsi   2019. 06. 20.

legújabb vélemény

Imádnivaló semmirekellők

Koreeda Hirokazu nem vállalkozott kevesebbre, mint megugrani saját mércéjét a családi drámák terén, amit az A fiam családjával már beállított. Nehéz rangsorolni őket, de talán egy hajszállal sikerült neki. Értelmezésem szerint míg A fiam családja inkább a családon belül fontosnak tartott értékek, nevelési módszerek ütközésére fókuszál, a Bolti tolvajok (eredeti címében szerepel is a család szó, de a fordításba nehezen lehetett volna beilleszteni) a családi lét alappilléreit feszegeti. A továbbiakban már inkább csak erre a filmre koncentrálok. Honnantól számít családnak fél tucat egy fedél alatt élő ember? Vérségi kötelék, társadalom által elvártnak tekintett szerepek és életmód, szeretettelj... több»

 
Berto49   2019. 03. 20.

Hogyan neveljünk bolti szarkát?

Nem rajongok kimondottan az ázsiai filmekért, de ez kivételesen tetszett, bár nem annyira, hogy zseniálisra értékeljem, mint a cannes-i fesztivál zsűrije. Nem is a hosszával volt a legtöbb bajom, kellett ennyi játékidő a bensőséges „családi” kapcsolatok ábrázolására, inkább a nyomasztó mélynyomor volt számomra túlságosan hiteltelen. Mondjuk egy mexikói, vagy brazíliai film kapcsán el is hiszem az embertelen körülményeket, de ugyanez Japánban eléggé kimódoltnak tűnt. A véleményem címe csak a film felszínét kapargatja, igazából a CSALÁD szerepére, fontosságára akarta és tudta felhívni a figyelmet. Kitűnőek voltak a gyerekszereplők, a kis Yuri/Lin alakja a film végéről rossz álmaimban fog megjelenni. Most kell egy kis szünetet tartanom, hogy legyen erőm megnézni a rendező 2013-as filmjét, aminek a címe: „A fiam családja”.


 
Hakker   2019. 04. 27.

Számomra ez a film egy gyenge közepesnél nem jobb. Véleményem szerint az elég kevés, ha magát a történet gerincét egy ösztön vezérelt "családra" építik. A film hosszú volt, amit végképp nem értettem, rengeteg üresjárat volt a filmben.

Lily Franky
Lily Franky
Jyo Kairi
Mayu Matsuoka
Kirin Kiki
Lily Franky
Jyo Kairi
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Jyo Kairi
Miyu Sasaki
Lily Franky
 
Mire beleéljük magunkat a narratívába, kiderül, hogy újra kell gondolnunk mindent a történet legelejéről. Az idei cannes-i fődíjas mozi igazi slow burn. több»
 
Bolti tolvajok egy családi dráma, mely egy mélyszegénységben élő japán család belső kapcsolatait boncolgatja, gondolkodásra és kritikus értékelésre sarkallva minket. Nem egy könnyű film, de a karakterek szerethetők, a téma aktuális, így egy próbát mindenképp megér. több»
 
A nemzetközileg is elismert japán Hirokazu Koreeda új, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjjal kitüntetett filmje figyelemre méltó és rendkívül érzékeny alkotás, melyet végre a hazai nézők is láthatnak. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 3 313 513 dollár volt (imdb.com).

 

A Bolti tolvajok a Legjobb film kategóriában elnyerte az Asia Pacific Screen Award díját.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. május 13-án volt a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Bolti tolvajok 37,8 millió dollárt kaszált Japánban, amivel az év egyik legsikeresebb filmje lett a hazájában.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.