Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Vélemények: Bolti tolvajok (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2019. 03. 20.
Hogyan neveljünk bolti szarkát?

Nem rajongok kimondottan az ázsiai filmekért, de ez kivételesen tetszett, bár nem annyira, hogy zseniálisra értékeljem, mint a cannes-i fesztivál zsűrije. Nem is a hosszával volt a legtöbb bajom, kellett ennyi játékidő a bensőséges „családi” kapcsolatok ábrázolására, inkább a nyomasztó mélynyomor volt számomra túlságosan hiteltelen. Mondjuk egy mexikói, vagy brazíliai film kapcsán el is hiszem az embertelen körülményeket, de ugyanez Japánban eléggé kimódoltnak tűnt. A véleményem címe csak a film felszínét kapargatja, igazából a CSALÁD szerepére, fontosságára akarta és tudta felhívni a figyelmet. Kitűnőek voltak a gyerekszereplők, a kis Yuri/Lin alakja a film végéről rossz álmaimban fog megjelenni. Most kell egy kis szünetet tartanom, hogy legyen erőm megnézni a rendező 2013-as filmjét, aminek a címe: „A fiam családja”.

 
Miska bácsi   2019. 06. 20.
Imádnivaló semmirekellők

Koreeda Hirokazu nem vállalkozott kevesebbre, mint megugrani saját mércéjét a családi drámák terén, amit az A fiam családjával már beállított. Nehéz rangsorolni őket, de talán egy hajszállal sikerült neki. Értelmezésem szerint míg A fiam családja inkább a családon belül fontosnak tartott értékek, nevelési módszerek ütközésére fókuszál, a Bolti tolvajok (eredeti címében szerepel is a család szó, de a fordításba nehezen lehetett volna beilleszteni) a családi lét alappilléreit feszegeti. A továbbiakban már inkább csak erre a filmre koncentrálok. Honnantól számít családnak fél tucat egy fedél alatt élő ember? Vérségi kötelék, társadalom által elvártnak tekintett szerepek és életmód, szeretettel... több»


 
Hakker   2019. 04. 27.

Számomra ez a film egy gyenge közepesnél nem jobb. Véleményem szerint az elég kevés, ha magát a történet gerincét egy ösztön vezérelt "családra" építik. A film hosszú volt, amit végképp nem értettem, rengeteg üresjárat volt a filmben.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.