Emma Watson 2018 decembere óta nem játszott, amikor befejeződött Greta Gerwig sikeres Kisasszonyok rebootjának forgatása.

Tekintve, hogy a Harry Potter sztárja jelenleg nem kötődik semmilyen filmes vagy televíziós projekthez, színészi szünete 2023 végére könnyen elérheti az ötéves határt. Miért lépett vissza Watson a színészkedéstől? A Financial Times-nak adott nemrégiben adott interjújában elmondta, hogy "nem volt túl boldog" a szakmával.

"Azt hiszem, egy kicsit bezárva éreztem magam" - mondta Watson - "Amit igazán nehéznek találtam, az az volt, hogy ki kellett mennem és el kellett adnom valamit, ami felett nem igazán volt sok kontrollom. Odaállni egy promó körúton és minden újságírónak válaszolgatni. Nagyon nehéz volt olyan dolgok arca és szóvivője lenni, amelyekben én nem vehettem részt."

"Olyan módon vontak felelősségre, amit kezdtem nagyon frusztrálónak találni, mert nem volt hangom, nem volt beleszólásom" - folytatta Watson - "És elkezdtem rájönni, hogy csak olyan dolgok elé akarok állni, ahol ha valaki leszól érte, akkor azt mondhatom, úgy, hogy közben nem utálom magam: 'Igen, elszúrtam, az én döntésem volt, jobban kellett volna csinálnom'."

Watson, akinek színészi karrierje nyolc Harry Potter-filmet, valamint Darren Aronofsky Noéát, a The Perks of Being a Wallflowert/Egy különc srác feljegyzései, a The Bling Ringet (Lopom a sztárom, 2013), a Szépség és a Szörnyeteget és még sok mást is magában foglal, Meg March szerepét játszotta Gerwig Kisasszonyokjában, ami a mai napig a legfrissebb színészi szerepe. A film hat Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmnek járó elismerést.

Hogy Watson visszatérne a színészethez?

"Igen, feltétlenül" - mondta - "De szívesen ülök és várok a következő megfelelő dologra. Szeretem, amit csinálok. Olyan módot találok rá, ahol nem kell különböző arcokká és emberekké változtatnom magam. És egyszerűen nem akarok többé robot üzemmódba kapcsolni. Van ennek értelme?"

A Financial Times weboldalán teljes egészében elolvashatod a legújabb interjúját.