Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
50
Képek
8
Videók
Kisasszonyok
 
Yosihiro   2020. 04. 01.

legújabb vélemény

Kisasszonyok

Be kell vallanom a könyvet nem olvastam. Most alkalmam volt megtekinte ezt a filmet. Nem csalódtam benne szerintem egy igazi klasszikus a maga formájában. Igazából az elején nagy volt bennem a kavarodás, hogy épp mikor a jelent és mikor a múltat mutatja épp a film, de a végére jól belejöttem és teljesen átlátható volt a történet. Minden ízében egy romantikus történet amiből a dráma sem hiányzott. A végkifejlet is a szám íze szerint alakult mert némi humort is adtak bele ez tetszett. A jó befejezésnek köszönhetően ez a film többször nézhető. Összességében a forgatókönyv és a rendezés remek a vágás már kicsit sántított nekem de még mindig elérte a jó szintet. A szereplők a remek forgatókönyven köszönhetően kiélhették gyermeki mivoltukat és az szerepük jól sikerült. Igazából nem tudok senkit kiemelni és nem is akarok mert ez egy "csapat" munka volt. A zeni aláfestés tetszett remek lett. Így nem véletlen, hogy Öt csillagal jutalmazom ezt az alkotást. Amennyiben megszerzem a könyvet azt is elolvasom majd. Igazából mindenkinek tudom ajánlni mert olyan emberi értékeket rejt a film mint érzelmekben szerelem, odaadás, szeretet, segítőkészség dráma és cseppnyi humor valamint ami fontos vidám befejezés én mindezeket értékelni tudom egy ilyen kategóriájú filmnél. A kosztüm és a korabeli megjelenítés is valóságos időutazást nyújtott számomra. Csak ajánlani tudom mindenki számára a filmrajongóknak pedig egy kötelező mű. Üdv Yosi

 
Lubi   2020. 01. 30.

a nap véleménye

Irodalmi klasszikus újabb filmes köntösben

A klasszikus irodalmi remekművekből gyakorta készülnek filmes adaptációk. Nem ritka az sem, hogy az adott regényt több alkalommal is feldolgozzák. Az újdonsült adaptációknak azonban nemcsak az eredeti irodalmi alapból kell meríteniük, készítőiknek érdemes figyelembe vennie az évek során készült remake-eket. Ugyanis ezek függvényében is valami újat kell prezentálnia a legfrissebb filmeknek, ha meg akarják nyerni maguknak a mindenkori közönség figyelmét. Egy filmet akkor érdemes remake-elni, ha már nem nézik annak eredetijét, különben a történet könnyen érdektelenné, ismétlődővé és unalmassá válhat. A Kisasszonyokat már számos alkalommal (legismertebb verziók: 1918-ban, 1933-ban, 1949-ben és ... több»


 
indingo   2020. 03. 08.

Nekem nem tetszett, a nagy sztárpadáré ellenére sem. A történetben sok újdonság nem volt. A látvány, a kosztümök és a fényképezés tetszett, de az időben való ugrándozás nagyon zavaró volt.

 
nero   2020. 02. 03.

Saroise Ronan és Emma Watson alakítása fenomenális, nagyon átélhető karaktereket hoztak, amelyekkel talán a legtöbb nő tud azonosulni. A téma igencsak fajsúlyos, így azt gondolom, hogy szükség van nagyon ilyen és ehhez hasonló filmekre. Szerintem alapból egy "látni kell" kategória a Kisasszonyok!

 
Adepto   2020. 02. 09.

Ölelés a March családtól

SPOILERES KRITIKA Először is le kell szögeznem, hogy nem olvastam a könyvet, és nem láttam egyetlen korábbi filmet sem. Ettől függetlenül és/vagy pont ezért nekem ez a Kisasszonyok borzasztóan tetszett. Pedig nem lehetett könnyű egy olyan könyvet filmvászonra adaptálni, amit oly sokan és sokféleképpen feldolgoztak már az elmúlt évtizedek folyamán. Lehetett volna a koncepció a manapság sajnos egyre jobban divatját élő extravagáns, túl modern gondolatmenet. Greta Gerwig azonban hihetetlen alázattal, finoman nyúlt a 4 lánytestvér életét bemutató történethez. És tette mindezt olyan szeretettel, ami számomra átsütött a filmvásznon, és egy olyan szívet melengető alkotás lett, amire őszintén szólv... több»

 
Kisasszonyok kritika több»
 
A Kisasszonyok jogosultságát bizonyítja, hogy az idei Oscar-szezon legjobb film kategóriájában nem találunk másik filmet, ami elsősorban a nőkre fókuszálna (pedig volt miből válogatni). Amíg ez a tendencia nem változik, addig szükségünk van az olyan rendezőkre, mint Greta Gerwig, aki mer nőkről mesélni. több»
 
Gerwig nemcsak rendezte a filmet, de a forgatókönyvet is ő írta hozzá, és nagyszerű munkát végzett. Nagy tehetsége van ahhoz, hogy lendületes tömegjeleneteket írjon és rendezzen: négy lánygyermek mellett zajlik az élet, felváltva vágnak egymás szavába és már egy-egy félmondat, grimasz vagy vállrándítás is sokat elárul a karakterekről. Emellett Gerwig az idősíkokkal is játszik, és Jo író törekvései révén egy keretet ad a történetnek. Ezzel a két bevett húzással eléri, hogy a látszólag egyszerű történet a mai néző számára is izgalmas legyen – még akkor is, ha már ismeri a sztorit. több»

A film összbevétele 206 006 503 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 94 348 100 forintot termelt. A hazai mozik összesen 61 574 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mikor Saoirse Ronan megtudta, hogy Greta Gerwig dolgozik a Kisasszonyok adaptációján, megkérte, hadd alakíthassa ő Jo szerepét. A rendezőnő egy ideig hezitált, mivel néhány hónappal korábban fejezték be a közös munkát a Lady Birdön, de végül úgy találta, hogy ez az attitűd passzolna is Jo szerepéhez. Gerwig emailben tudatta a színésznővel, hogy övé a szerep.

(hp)
 

Emma Watson Emma Stone-tól vette át a szerepet, aki bár korábban leszerződött a filmhez, A kedvenc forgatása miatt végül nem tudta vállalni a munkát. Ironikus módon ugyanez a helyzet állt elő néhány évvel korábban a Kaliforniai álom kapcsán, melynek főszerepét eredetileg Watson alakította volna, ő azonban A szépség és a szörnyeteg miatt volt kénytelen visszalépni.

(hp)
 

Amy monológja a házasságról eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, csak Meryl Streep javaslatára került bele.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.