Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Kisasszonyok (2019)

Little Women
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
50
Képek
8
Videók

Galéria (50)

Videók (8)

 
diumiu   2022. 01. 02.

legújabb vélemény

1

A feldolgozásokért alapjáraton nem vagyok oda, de ez a verzió nálam mindent vitt. Nagy kedvencem lett, a szereplők, a helyszínek, maga a stílusa a filmnek szerintem telitalálat. Megható, bájos történet, amely könnyeket csal az ember szemébe. Csak ajánlani tudom.

 
Lubi   2020. 01. 30.

a nap véleménye

1
Irodalmi klasszikus újabb filmes köntösben

A klasszikus irodalmi remekművekből gyakorta készülnek filmes adaptációk. Nem ritka az sem, hogy az adott regényt több alkalommal is feldolgozzák. Az újdonsült adaptációknak azonban nemcsak az eredeti irodalmi alapból kell meríteniük, készítőiknek ér... teljes kritika»

 
Yosihiro   2020. 04. 01.

1
Kisasszonyok

Be kell vallanom a könyvet nem olvastam. Most alkalmam volt megtekinte ezt a filmet. Nem csalódtam benne szerintem egy igazi klasszikus a maga formájában. Igazából az elején nagy volt bennem a kavarodás, hogy épp mikor a jelent és mikor a múltat mutatja épp a film, de a végére jól belejöttem és teljesen átlátható volt a történet. Minden ízében egy romantikus történet amiből a dráma sem hiányzott. A végkifejlet is a szám íze szerint alakult mert némi humort is adtak bele ez tetszett. A jó befejezésnek köszönhetően ez a film többször nézhető. Összességében a forgatókönyv és a rendezés remek a vágás már kicsit sántított nekem de még mindig elérte a jó szintet. A szereplők a remek forgatókönyven köszönhetően kiélhették gyermeki mivoltukat és az szerepük jól sikerült. Igazából nem tudok senkit kiemelni és nem is akarok mert ez egy "csapat" munka volt. A zeni aláfestés tetszett remek lett. Így nem véletlen, hogy Öt csillagal jutalmazom ezt az alkotást. Amennyiben megszerzem a könyvet azt is elolvasom majd. Igazából mindenkinek tudom ajánlni mert olyan emberi értékeket rejt a film mint érzelmekben szerelem, odaadás, szeretet, segítőkészség dráma és cseppnyi humor valamint ami fontos vidám befejezés én mindezeket értékelni tudom egy ilyen kategóriájú filmnél. A kosztüm és a korabeli megjelenítés is valóságos időutazást nyújtott számomra. Csak ajánlani tudom mindenki számára a filmrajongóknak pedig egy kötelező mű. Üdv Yosi

 
Melinda   2020. 10. 07.

3
Szív megszakad

Szerintem ez a család megtartó erején kívül, a magány filmje. Az utolsó képkockák hatása alatt marad a néző, még perceken át. Azt mondják, ha családod van, mindened van. Mégis, a film java része Joe szakadatlan, makacs hajszájáról szól a kötöttségek, s talán önmaga elől. Joe a korai feminista nő, őszinte, sallangmentes a jelleme, szabad akar lenni, de sajnos ezt közben annyira görcsösen kergeti, hogy ellöki magától a szerelmet, s nem hajlandó elismerni, hogy életünk hosszú útját magányosan megtenni erőt próbáló feladat. Ha megértjük a film mondanivalóját, rájövünk, hogy ez egy nagyon szomorú mű. Jól mutatja, hogy lemondások nélkül nem kapjuk meg, amire igazán vágyunk, és azt is, hogy nem biztos, hogy amire vágyunk, arra van igazán szükségünk.

 
indingo   2020. 03. 08.

0

Nekem nem tetszett, a nagy sztárpadáré ellenére sem. A történetben sok újdonság nem volt. A látvány, a kosztümök és a fényképezés tetszett, de az időben való ugrándozás nagyon zavaró volt.

 
Szilonka   2020. 08. 27.

0

A kosztümök szépek, a színészek pazarok, a hangulat remek, de mégsem működött. A története nagyon lagymatag volt, untam. A közepétől kicsit beindultak a dolgok, de így is csak közepes film.

 
Klauka89   2021. 09. 12.

0
Túlhype-olt film

Nagyon cukik a lányok, aranyosak meg minden. De sajnos nagyon unalmas :/, ki kellett kapcsolnom. Nagyon örültem mondjuk a szinkronnak, de ez sajnos nem elég ahhoz, hogy végig is nézzem a filmet.

A film összbevétele 206 006 503 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 94 786 165 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 055 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mikor Saoirse Ronan megtudta, hogy Greta Gerwig dolgozik a Kisasszonyok adaptációján, megkérte, hadd alakíthassa ő Jo szerepét. A rendezőnő egy ideig hezitált, mivel néhány hónappal korábban fejezték be a közös munkát a Lady Birdön, de végül úgy találta, hogy ez az attitűd passzolna is Jo szerepéhez. Gerwig emailben tudatta a színésznővel, hogy övé a szerep.

(hp)
 

Emma Watson Emma Stone-tól vette át a szerepet, aki bár korábban leszerződött a filmhez, A kedvenc forgatása miatt végül nem tudta vállalni a munkát. Ironikus módon ugyanez a helyzet állt elő néhány évvel korábban a Kaliforniai álom kapcsán, melynek főszerepét eredetileg Watson alakította volna, ő azonban A szépség és a szörnyeteg miatt volt kénytelen visszalépni.

(hp)
 

Amy monológja a házasságról eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, csak Meryl Streep javaslatára került bele.

(hp)
 

Mire véget ért a forgatás, a rendező, Greta Gerwig már hat hónapos terhes volt első gyermekével. A rendezőnő ennek ellenére végig titokban tudta tartani, hogy állapotos.

(hp)
 

Florence Pugh egy interjúban elmondta, hogy Amy Laurie-hoz intézett beszédét Greta Gerwig csak néhány perccel az adott jelenet forgatása előtt adta oda neki egy darab papíron, kézzel írva.

(hp)
 
Végig dinamikusan halad előre, de elvárja a folyamatos figyelmet és aki hajlandó 130 percen át a March-nővérekkel tartani, azt egy valódi modernkori klasszikussal jutalmazza meg. több»
 
Gerwig nemcsak rendezte a filmet, de a forgatókönyvet is ő írta hozzá, és nagyszerű munkát végzett. Nagy tehetsége van ahhoz, hogy lendületes tömegjeleneteket írjon és rendezzen: négy lánygyermek mellett zajlik az élet, felváltva vágnak egymás szavába és már egy-egy félmondat, grimasz vagy vállrándítás is sokat elárul a karakterekről. Emellett Gerwig az idősíkokkal is játszik, és Jo író törekvései révén egy keretet ad a történetnek. Ezzel a két bevett húzással eléri, hogy a látszólag egyszerű történet a mai néző számára is izgalmas legyen – még akkor is, ha már ismeri a sztorit. több»
 
A Kisasszonyok jogosultságát bizonyítja, hogy az idei Oscar-szezon legjobb film kategóriájában nem találunk másik filmet, ami elsősorban a nőkre fókuszálna (pedig volt miből válogatni). Amíg ez a tendencia nem változik, addig szükségünk van az olyan rendezőkre, mint Greta Gerwig, aki mer nőkről mesélni. több»