Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
50
Képek
8
Videók
Kisasszonyok
 
Szilonka   2020. 08. 27.

legújabb vélemény

A kosztümök szépek, a színészek pazarok, a hangulat remek, de mégsem működött. A története nagyon lagymatag volt, untam. A közepétől kicsit beindultak a dolgok, de így is csak közepes film.

 
Lubi   2020. 01. 30.

a nap véleménye

Irodalmi klasszikus újabb filmes köntösben

A klasszikus irodalmi remekművekből gyakorta készülnek filmes adaptációk. Nem ritka az sem, hogy az adott regényt több alkalommal is feldolgozzák. Az újdonsült adaptációknak azonban nemcsak az eredeti irodalmi alapból kell meríteniük, készítőiknek ér... teljes kritika»


 
indingo   2020. 03. 08.

Nekem nem tetszett, a nagy sztárpadáré ellenére sem. A történetben sok újdonság nem volt. A látvány, a kosztümök és a fényképezés tetszett, de az időben való ugrándozás nagyon zavaró volt.

 
violet_hope11   2020. 08. 18.

Nem ismertem eddig a Kisasszonyok történetét, de ezután a film után biztos, hogy a könyvet is el fogom olvasni. Remek színészek, kedves kis történet, különböző sorsok. A cselekmény az elején kissé nehezen követhető ugyan az időben való ugrálás miatt, de nekem még ez sem vont le az értékéből. Nagyon tetszett!

 
Yosihiro   2020. 04. 01.

Kisasszonyok

Be kell vallanom a könyvet nem olvastam. Most alkalmam volt megtekinte ezt a filmet. Nem csalódtam benne szerintem egy igazi klasszikus a maga formájában. Igazából az elején nagy volt bennem a kavarodás, hogy épp mikor a jelent és mikor a múltat mutatja épp a film, de a végére jól belejöttem és teljesen átlátható volt a történet. Minden ízében egy romantikus történet amiből a dráma sem hiányzott. A végkifejlet is a szám íze szerint alakult mert némi humort is adtak bele ez tetszett. A jó befejezésnek köszönhetően ez a film többször nézhető. Összességében a forgatókönyv és a rendezés remek a vágás már kicsit sántított nekem de még mindig elérte a jó szintet. A szereplők a remek forgatókönyven köszönhetően kiélhették gyermeki mivoltukat és az szerepük jól sikerült. Igazából nem tudok senkit kiemelni és nem is akarok mert ez egy "csapat" munka volt. A zeni aláfestés tetszett remek lett. Így nem véletlen, hogy Öt csillagal jutalmazom ezt az alkotást. Amennyiben megszerzem a könyvet azt is elolvasom majd. Igazából mindenkinek tudom ajánlni mert olyan emberi értékeket rejt a film mint érzelmekben szerelem, odaadás, szeretet, segítőkészség dráma és cseppnyi humor valamint ami fontos vidám befejezés én mindezeket értékelni tudom egy ilyen kategóriájú filmnél. A kosztüm és a korabeli megjelenítés is valóságos időutazást nyújtott számomra. Csak ajánlani tudom mindenki számára a filmrajongóknak pedig egy kötelező mű. Üdv Yosi

 
Adepto   2020. 02. 09.

Ölelés a March családtól

SPOILERES KRITIKA Először is le kell szögeznem, hogy nem olvastam a könyvet, és nem láttam egyetlen korábbi filmet sem. Ettől függetlenül és/vagy pont ezért nekem ez a Kisasszonyok borzasztóan tetszett. Pedig nem lehetett könnyű egy olyan könyvet fi... teljes kritika»

 
KatalinGulyas1982   2020. 02. 09.

Kitűnő adaptáció

Tegnap néztem meg moziban. Nagy várakozással ültem be, mindenhol fiatal lányok, néhány házaspár. Én a ´94-es filmet nagyon szerettem gyerek- és nagylány koromban, nekem az az etalon. Winona Ryder volt számomra az igazi Jo March. A mostani film nézése... teljes kritika»

A film összbevétele 206 006 503 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 94 786 165 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 055 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mikor Saoirse Ronan megtudta, hogy Greta Gerwig dolgozik a Kisasszonyok adaptációján, megkérte, hadd alakíthassa ő Jo szerepét. A rendezőnő egy ideig hezitált, mivel néhány hónappal korábban fejezték be a közös munkát a Lady Birdön, de végül úgy találta, hogy ez az attitűd passzolna is Jo szerepéhez. Gerwig emailben tudatta a színésznővel, hogy övé a szerep.

(hp )
 

Emma Watson Emma Stone-tól vette át a szerepet, aki bár korábban leszerződött a filmhez, A kedvenc forgatása miatt végül nem tudta vállalni a munkát. Ironikus módon ugyanez a helyzet állt elő néhány évvel korábban a Kaliforniai álom kapcsán, melynek főszerepét eredetileg Watson alakította volna, ő azonban A szépség és a szörnyeteg miatt volt kénytelen visszalépni.

(hp )
 

Amy monológja a házasságról eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, csak Meryl Streep javaslatára került bele.

(hp )
 

Mire véget ért a forgatás, a rendező, Greta Gerwig már hat hónapos terhes volt első gyermekével. A rendezőnő ennek ellenére végig titokban tudta tartani, hogy állapotos.

(hp )
 

Florence Pugh egy interjúban elmondta, hogy Amy Laurie-hoz intézett beszédét Greta Gerwig csak néhány perccel az adott jelenet forgatása előtt adta oda neki egy darab papíron, kézzel írva.

(hp )
 

Bár amerikai irodalmi karaktereket alakítanak, a film négy női hősnője közül egy sem amerikai. Emma Watson és Florence Pugh britek, Saoirse Ronan ír (ugyan Brooklynban született, de Írországban nevelkedett), Eliza Scanlen pedig ausztráliai.

(hp )
 

Florence Pugh éppen befejezte a Fehér éjszakák forgatását, amikor megkezdődtek a Kisasszonyok munkálatai. A színésznő elmondta, hogy a horror után ez a munka egy terápiával ért fel a számára.

(hp )
 

Saoirse Ronan az egyik jelenetben egy hatalmas pofont kever le Florence Pugh-nak. Utóbbi a forgatás előtt megengedte kolléganőjének, hogy valóban arcon üsse.

(hp )
 

Greta Gerwig (Kisasszonyok) élettársa és gyermeke apja a szintén rendező Noah Baumbach (Házassági történet). Laura Dern mindkettőjük 2019-es filmjében játszott.

(hp )
 

A film számos sztárja, köztük Saoirse Ronan, Timothée Chalamet és Tracy Letts is játszott Greta Gerwig rendezői debütálásában, a Lady Birdben.

(hp )
 
Kisasszonyok kritika több»
 
A Kisasszonyok jogosultságát bizonyítja, hogy az idei Oscar-szezon legjobb film kategóriájában nem találunk másik filmet, ami elsősorban a nőkre fókuszálna (pedig volt miből válogatni). Amíg ez a tendencia nem változik, addig szükségünk van az olyan rendezőkre, mint Greta Gerwig, aki mer nőkről mesélni. több»
 
Gerwig nemcsak rendezte a filmet, de a forgatókönyvet is ő írta hozzá, és nagyszerű munkát végzett. Nagy tehetsége van ahhoz, hogy lendületes tömegjeleneteket írjon és rendezzen: négy lánygyermek mellett zajlik az élet, felváltva vágnak egymás szavába és már egy-egy félmondat, grimasz vagy vállrándítás is sokat elárul a karakterekről. Emellett Gerwig az idősíkokkal is játszik, és Jo író törekvései révén egy keretet ad a történetnek. Ezzel a két bevett húzással eléri, hogy a látszólag egyszerű történet a mai néző számára is izgalmas legyen – még akkor is, ha már ismeri a sztorit. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.