Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
30
Képek
6
Videók
Kisasszonyok
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
KatalinGulyas1982   2020. 02. 09.

legújabb vélemény

Kitűnő adaptáció

Tegnap néztem meg moziban. Nagy várakozással ültem be, mindenhol fiatal lányok, néhány házaspár. Én a ´94-es filmet nagyon szerettem gyerek- és nagylány koromban, nekem az az etalon. Winona Ryder volt számomra az igazi Jo March. A mostani film nézése alatt először éreztem "korosnak" magam a 37 évemmel. Megmondom, miért: nekem Timothée Chalamet nem férfiideál, nem tetszik Laurie-ként sem. Lehet, hogy mai lányok ideálja, de nekem túl gyerekes, kicsi és férfiatlan. A többi fiú és férfi szereplő szimpatikusabb. A színészi játéka is inkább egy kicsit szétcsúszott és ilyeneknek, mint én, értelmezhetetlen férfiként. Christian Bale is fiatal volt a 94-es filmben, mégsem volt ilyen kócos kiskölyök. ... több»

 
Lubi   2020. 01. 30.

a nap véleménye

Irodalmi klasszikus újabb filmes köntösben

A klasszikus irodalmi remekművekből gyakorta készülnek filmes adaptációk. Nem ritka az sem, hogy az adott regényt több alkalommal is feldolgozzák. Az újdonsült adaptációknak azonban nemcsak az eredeti irodalmi alapból kell meríteniük, készítőiknek érdemes figyelembe vennie az évek során készült remake-eket. Ugyanis ezek függvényében is valami újat kell prezentálnia a legfrissebb filmeknek, ha meg akarják nyerni maguknak a mindenkori közönség figyelmét. Egy filmet akkor érdemes remake-elni, ha már nem nézik annak eredetijét, különben a történet könnyen érdektelenné, ismétlődővé és unalmassá válhat. A Kisasszonyokat már számos alkalommal (legismertebb verziók: 1918-ban, 1933-ban, 1949-ben és ... több»


 
nero   2020. 02. 03.

Saroise Ronan és Emma Watson alakítása fenomenális, nagyon átélhető karaktereket hoztak, amelyekkel talán a legtöbb nő tud azonosulni. A téma igencsak fajsúlyos, így azt gondolom, hogy szükség van nagyon ilyen és ehhez hasonló filmekre. Szerintem alapból egy "látni kell" kategória a Kisasszonyok!

 
Adepto   2020. 02. 09.

Ölelés a March családtól

SPOILERES KRITIKA Először is le kell szögeznem, hogy nem olvastam a könyvet, és nem láttam egyetlen korábbi filmet sem. Ettől függetlenül és/vagy pont ezért nekem ez a Kisasszonyok borzasztóan tetszett. Pedig nem lehetett könnyű egy olyan könyvet filmvászonra adaptálni, amit oly sokan és sokféleképpen feldolgoztak már az elmúlt évtizedek folyamán. Lehetett volna a koncepció a manapság sajnos egyre jobban divatját élő extravagáns, túl modern gondolatmenet. Greta Gerwig azonban hihetetlen alázattal, finoman nyúlt a 4 lánytestvér életét bemutató történethez. És tette mindezt olyan szeretettel, ami számomra átsütött a filmvásznon, és egy olyan szívet melengető alkotás lett, amire őszintén szólv... több»

 
justynaw   2019. 12. 27.

Na, ez az a film, ami garantáltan nem okoz csalódást a nézőknek. Hosszú, mégis szinte repül az idő, mert tele van mondanivalóval, de mégsem szájbarágós, sem nem unalmas. Greta Gerwig nagyszerűen vitte filmre a regényt, szinte teljes mélységében visszaadja az alapjául szolgáló mű hangulatát. A gyönyörű táj, a korhű ruhák, a zene szinte visszarepítik az embert az időben. Ez a nosztalgikus hangulat engem arra késztet, hogy biztosan elővegyem többször is a jövőben ezt a minden bizonnyal klasszikussá váló romantikus drámát.

Emma Watson
Saoirse Ronan
Florence Pugh
Emma Watson
Eliza Scanlen
Florence Pugh
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Florence Pugh
Emma Watson
Saoirse Ronan
Florence Pugh
Saoirse Ronan
Emma Watson
Florence Pugh
Florence Pugh
Saoirse Ronan
Timothee Chalamet
Florence Pugh
Saoirse Ronan
Emma Watson
Meryl Streep
Florence Pugh
 
Kisasszonyok kritika több»
 
A Kisasszonyok jogosultságát bizonyítja, hogy az idei Oscar-szezon legjobb film kategóriájában nem találunk másik filmet, ami elsősorban a nőkre fókuszálna (pedig volt miből válogatni). Amíg ez a tendencia nem változik, addig szükségünk van az olyan rendezőkre, mint Greta Gerwig, aki mer nőkről mesélni. több»
 
Gerwig nemcsak rendezte a filmet, de a forgatókönyvet is ő írta hozzá, és nagyszerű munkát végzett. Nagy tehetsége van ahhoz, hogy lendületes tömegjeleneteket írjon és rendezzen: négy lánygyermek mellett zajlik az élet, felváltva vágnak egymás szavába és már egy-egy félmondat, grimasz vagy vállrándítás is sokat elárul a karakterekről. Emellett Gerwig az idősíkokkal is játszik, és Jo író törekvései révén egy keretet ad a történetnek. Ezzel a két bevett húzással eléri, hogy a látszólag egyszerű történet a mai néző számára is izgalmas legyen – még akkor is, ha már ismeri a sztorit. több»

A film összbevétele 107 231 009 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 66 878 285 forintot termelt. A hazai mozik összesen 43 641 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mikor Saoirse Ronan megtudta, hogy Greta Gerwig dolgozik a Kisasszonyok adaptációján, megkérte, hadd alakíthassa ő Jo szerepét. A rendezőnő egy ideig hezitált, mivel néhány hónappal korábban fejezték be a közös munkát a Lady Birdön, de végül úgy találta, hogy ez az attitűd passzolna is Jo szerepéhez. Gerwig emailben tudatta a színésznővel, hogy övé a szerep.

(hp)
 

Emma Watson Emma Stone-tól vette át a szerepet, aki bár korábban leszerződött a filmhez, A kedvenc forgatása miatt végül nem tudta vállalni a munkát. Ironikus módon ugyanez a helyzet állt elő néhány évvel korábban a Kaliforniai álom kapcsán, melynek főszerepét eredetileg Watson alakította volna, ő azonban A szépség és a szörnyeteg miatt volt kénytelen visszalépni.

(hp)
 

Amy monológja a házasságról eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, csak Meryl Streep javaslatára került bele.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.