Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
76
Vélemények
21
Képek
14
Videók

Érdekességek: Sráckor (2014)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 50 692 666 dollár volt (imdb.com).

 

Minden idők leghosszabb forgatásidejével rendelkező film.

(Norbi)
 

A film megnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-ot, azonban az Oscar-díjra már nem volt esélye, mivel a Birdman jobbnak bizonyult nála.

(GedyPapa)
 

Richard Linklater kb. 9-10 filmet leforgatott, amíg a Sráckor elkészült.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben látható Harry Potteres jelenet a véletlen műve, ugyanis éppen fotrgattak, amikor meglátták, hogy egy csomó gyerek áll a könyvesbolt előtt Harry Potter jelmezben, gondolták fogják a kamerákat és megörökítik.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Richard Linklater legelőször Ethan Hawke-ot kérte fel a szerepre, akivel már korábban is sokat dolgoztak együtt és jó barátok is voltak. Vele együtt gondolkoztak ki lenne a megfelelő színésznő az anya szerepére, ekkor jött Patricia Arquette szóba, aki egészen fiatalon lett édesanya.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Richard Linklaterlánya () játsza Samantha szerepét. Az érdekesség az, hogy a lány 9 évesen könyörgött apjának egy szerepét, és így kapta meg ezt. Aztán később kb. a forgatás felénél rájött, hogy ez nem az Ő világa, de ekkor már végig kellet csinálnia. Ez látszik is a filmben, hisz a közepétől, már alig szerepel, az elején még táncos számmal kezd és többet látszik, mint öccse.

(Menyét Ibolya)
 

Hana Laszlo filmet voltaképpen forgatókönyv nélkül rendezte. A rendező csak az alapkoncepció mentén dolgozott.

(hp)
 

Ellar Coltrane a forgatás kezdetekor 7, a befejezésekor pedig 18 éves volt.

(ps)
 

Az USA-ban tilos 7 évnél hosszabb lefutású szerződést kötni. Mivel ez a film 12 évig készült, a szereplőknek értelemszerűen nem volt szerződésük.

(ps)
 

A filmben látható utcazenész Ellar Coltrane valódi apja, Bruce Salmon.

(ps)
 

Abban a jelenetben, amikor Masont apja elviszi a zenekari próbára, a garázs falán látható egy poszter, melyen a film egyik producerének neve (Cat Sutherland) olvasható.

(ps)
 

Mason teljes neve Mason Evans, Jr.

(ps)
 

Mason lánytestvérét a rendező, Richard Linklater lánya alakítja.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.