Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
34
Képek
2
Videók
A kórus
 
indingo   2018. 03. 16.

Remek a szereposztása és a története sem túl csöpögős. Nem ment minden egyszerűen, volt benne feszültség és jó a felépítése. És nem a csúcson hagyták abba ez külön tetszett.

 
Szorcsik   2016. 12. 05.

Ezt a filmet már csak Dustin Hoffman miatt is érdemes megnézni, ugyanis fantasztikus alakítást nyújt A kórus című filmben. Gyönyörű a film zenéje is. Amit még mindenképpen kiemelnék, az a mellékszereplők dicséretes játéka. Maradandó filmélmény.


 
Szilonka   2018. 08. 15.

Remek kis film, engem a dalok is magával ragadtak.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Kicsit olyan tündérmese beütése volt a filmnek, de hát ki ne szeretné a meséket. A története hangulatos volt, sok-sok érzelemmel és a kis srác is jól játszott.

 
Ancsus   2017. 02. 08.

Szerintem jó film, nekem tetszett. Igazán izgalmassá Dustin Hoffman karaktere és a fiú közti párbaj tette. E film kapcsán a következő mondás jutott eszembe: aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, az tanítja. Akinek meg fogalma sincs az egészről, az irányítja.

Dustin Hoffman
Garrett Wareing
Josh Lucas
Garrett Wareing
Garrett Wareing
 
Érdekes, véletlen-szülte élmény volt számomra egy pár nap különbséggel megnézni a Hétköznapi mennyország című filmet, és összevetni a szintén karmestert megformáló Michael Nyquist gigantikus, átütő erejű játékát Dustin Hoffmann érett, kiforrott néhol már-már patetikus, ám szintén briliáns karmesteri alakításával, melynek köszönhetően ismét bebizonyosodott, hogy a tökéletesség fogalma is abszolút relatív és legfőképpen szubjektív. több»
 
Francois Girard A kórusa pont olyan, mint a benne elhangzó mennyei énekek, tiszta és romlatlan, amely a zenei műfajban rejlő fegyelmet, alázatot és tehetséget nem elrettentő példaként, hanem vállalni való és becsülendő elemekként mutat be, monumentális hangzással párosítva.
 
Ilyen lenne a Whiplash egyházi énekkel, fiúkórussal és egy középszerű forgatókönyvvel. több»

A film összbevétele 3 135 892 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 404 405 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 064 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

2014. februárjában New York City-ben vette kezdetét a forgatás.

(Mavil)
 

A CBS 2016 tavaszán sugározta volna a filmet, ám azt az utolsó pillanatban törölték, miután kiderült, hogy hasonló eset történt egy magániskolában, mint ami a filmben bemutatásra kerül.

(Mavil)
 

Eredetileg Debra Winger szerepét Sissy Spacek alakította volna.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.