Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
34
Képek
2
Videók
A kórus
 
Szilonka   2018. 08. 15.

legújabb vélemény

Remek kis film, engem a dalok is magával ragadtak.

 
indingo   2018. 03. 16.

Remek a szereposztása és a története sem túl csöpögős. Nem ment minden egyszerűen, volt benne feszültség és jó a felépítése. És nem a csúcson hagyták abba ez külön tetszett.


 
Szorcsik   2016. 12. 05.

Ezt a filmet már csak Dustin Hoffman miatt is érdemes megnézni, ugyanis fantasztikus alakítást nyújt A kórus című filmben. Gyönyörű a film zenéje is. Amit még mindenképpen kiemelnék, az a mellékszereplők dicséretes játéka. Maradandó filmélmény.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Kicsit olyan tündérmese beütése volt a filmnek, de hát ki ne szeretné a meséket. A története hangulatos volt, sok-sok érzelemmel és a kis srác is jól játszott.

 
Ancsus   2017. 02. 08.

Szerintem jó film, nekem tetszett. Igazán izgalmassá Dustin Hoffman karaktere és a fiú közti párbaj tette. E film kapcsán a következő mondás jutott eszembe: aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, az tanítja. Akinek meg fogalma sincs az egészről, az irányítja.

 
Natalye   2016. 01. 28.

A születésapomon néztem meg az anyukámmal és nagyon tetszett... megható történet!

 
Guszti   2016. 04. 30.

Egyedül Hoffman miatt érdemes megnézni, de még vele együtt sem túlságosan jó.

Dustin Hoffman
Garrett Wareing
Josh Lucas
Garrett Wareing
Garrett Wareing

A film összbevétele 3 135 892 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 404 405 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 064 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

2014. februárjában New York City-ben vette kezdetét a forgatás.

(Mavil)
 

A CBS 2016 tavaszán sugározta volna a filmet, ám azt az utolsó pillanatban törölték, miután kiderült, hogy hasonló eset történt egy magániskolában, mint ami a filmben bemutatásra kerül.

(Mavil)
 

Eredetileg Debra Winger szerepét Sissy Spacek alakította volna.

(Mavil)
 

Mivel Garret Wareing pár nappal a texas-i forgatás kezdete előtt három helyen is eltörte a karját, ezért a ruha alatt valamennyi jelenetben sínt viselt.

(Mavil)
 

1,8 millió dolláros bevételt generált.

(Mavil)
 

A teljes filmet az USA-ban forgatták le.

(Mavil)
 

A világpremier a Toronto International Film Festival-on volt Kanadában 2014. szeptember 5-én.

(Mavil)
 

Debra Winger helyett eredetileg Sissy Spacek játszotta volna Ms. Steel-t.

(dulkap)
 

Dustin Hoffman fiatalon tanult zongorázni, de nem bizonyult annyira tehetségesnek, hogy karriert tudjon csinálni.

(dulkap)
 
Érdekes, véletlen-szülte élmény volt számomra egy pár nap különbséggel megnézni a Hétköznapi mennyország című filmet, és összevetni a szintén karmestert megformáló Michael Nyquist gigantikus, átütő erejű játékát Dustin Hoffmann érett, kiforrott néhol már-már patetikus, ám szintén briliáns karmesteri alakításával, melynek köszönhetően ismét bebizonyosodott, hogy a tökéletesség fogalma is abszolút relatív és legfőképpen szubjektív. több»
 
Francois Girard A kórusa pont olyan, mint a benne elhangzó mennyei énekek, tiszta és romlatlan, amely a zenei műfajban rejlő fegyelmet, alázatot és tehetséget nem elrettentő példaként, hanem vállalni való és becsülendő elemekként mutat be, monumentális hangzással párosítva.
 
Ilyen lenne a Whiplash egyházi énekkel, fiúkórussal és egy középszerű forgatókönyvvel. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.