Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
80%

8 mérföld (2002)

8 Mile
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

0

Jó is meg nem is.Eminem jól hozza a karaktert,de a sztori annyira unalmas,élettelen,hogy totál lerontja a filmet.Nekem olyan egyszer nézős.A zenék okésak,van benne egy-két jobb jelenet,de nem áll össze az egész.

 
7ETEDIK   2019. 12. 27.

1
Lose Yourself

Ez a film attól jó, hogy bemutat egy másféle Amerikát. Nem, nem azt amit a hollywoodi filmek többségében láthatunk, hanem azt amit Michael Moore filmekben. A lepusztult negyedek, a kilátástalanság, szegénység, nyomor, nélkülözés. Nem véletlen hogy ezeken a helyeken többnyire feketék laknak, hisz bármennyire megy a no racism képmutatás, a világban, így az USA-ban is a mai napig óriási méreteket ölt a rasszizmus, tulajdonképpen a mindennapjaink része. Maga Eminem is mélyről jött, hogy a film mennyire mutatja be életét nem tudom, de gyanítom sokat merített fiatalkori életéből. A rapcsaták nagyon hatásosak, jól bemutatja mennyi érzelem és energia rejtőzik a műfajban, a szegénységből való kitörés pedig szívszorító pillanatokat generál. Eminem sosem lesz Jack Nicholson, de az biztos hogy fehérként az egyik, ha nem a legjobb rapper lett egy feketék uralta műfajban, a Lose Yourself-el pedig megalkotta minden idők legjobb rap dalát. Nem szeretem a műfajt és Eminem zenéjét sem, de ezen művét akárhányszor meg tudom hallgatni és gyanítom ezzel mindenki így van, még az is aki ugyanúgy nem kedveli a rap zenét. Nem véletlen hogy a film végén, főként a stáblista alatt megy a zene, hisz ez tulajdonképpen Eminem személyes hitvallása és főműve is.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Eminem nagyon nem a film szakmába való aztán maga a történet is untatott ez közel sem jó. Ennél a filmnél az volt a nagy gond, hogy a sztori irtózatosan gyengére sikerült.

 
Norbert93   2018. 11. 02.

0

Nem tudom azt mondani rá, hogy rossz film, mert nem az, de nem is tetszett túlságosan. A zenék azonban jók, Eminem meglepően jó színész, mégis így is, hogy gyakorlatilag saját magát alakítja.

 
BoBamburg   2020. 03. 05.

0

Nagyon sokáig nem néztem meg a, pedig Eminemet bírom, de valahogy mégis kimaradt az életemből ez a film. De így utólag azt kell mondjam, nem is maradtam le sokról, mert nem egy nagy eresztés.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nem annyira értem a negatív kritikákat, szerintem kimondottan jó lett a film. Lehet, hogy valamennyire felhúzza, hogy eleve bírom Eminemet, de szerintem jó lett a film, ajánlani tudom.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

0

Ha nem arra figyelek hogy Eminem most már az egyik legnagyobb rapper, akkor igazán hitelesnek és igaznak mondanám a filmet. Egyes jelenetek felkavaróak, de van benne sok poén is. Kedvenc részem mikor a nagy parkolóban rappel a kövér néger fickó.

A film összbevétele 242 875 078 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg a Mélyütés filmhez hasonlóra tervezték a produkciót, mert Eminemnek is hasonló pofonokat kellet elszenvednie az élettől, mint az ökölvívónak a filmben. Végül ezt elvetették, és megszületett a 8 mérföld, és egy különálló filmként Jake Gyllenhaall főszereplésével a Mélyütés is.

(AngelCass)
 

Jimmy anyja a filmben elmondja, hogy azért kapta a "Rabbit" becenevet kiskorában, mert nagy nyuszi fogai voltak. A valóságban Eminemet ugyanebből az okból kifolyólag Mickey-nek hívták.

(AngelCass)
 

Mekhi Phifer majdnem visszamondta a szerepét, mert repülővel kellet Detroitba utaznia, és akkoriban történt a szeptember 11. terrortámadás, ahol repülőket térítettek el.

(AngelCass)
 

A forgatás alatt, mikor helyszínen volt több mint 300 statiszta, a rendező Curtis Hanson egy rögtönzött rapcsatát rendezett köztük, és a 4 legjobb közös jelenetet is kapott Eminemmel.

(AngelCass)
 

Brittany Murphy elárulta a David Letterman show-ban, hogy ő és Eminem romantikus kapcsolatban volt a forgatás alatt.

(AngelCass)