Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
86%
Filmadatlap
 
15
Szereplők
29
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
qwer   2020. 08. 01.

legújabb vélemény

1

Az egyszerűsége ellenére provokatív rövidfilm, mert bár a demoralizált, megalázott gyerekek szempontjából látjuk, így reflexszerűen ebből a megközelítésből értékeljük a történetet, a további nézőpontok bevonása számos olyan, a társadalommal, oktatási... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Szerintem erősen túl lett ez a film értékelve, elismerem a két kislány nem volt rossz de ezt leszámítva semmi megkapó nem volt ebben a filmben sem mint általában a magyar filmekben.


 
indingo   2017. 04. 11.

1

Remek kis film volt. Tetszett, hogy közérthető volt az egész elbeszélés. Sokszor abba a hibába esnek a rendezők, hogy valami különlegeset akarnak csinálni és ezzel elveszik a mondanivaló.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

2

Egy nagyon aranyos, de a rövid játékideje ellenére nagyon jól megfogalmazott mondanivalóval operáló film a Mindenki. Egyszerű eszközökkel működő, de közben pedig óriási tehetségekre támaszkodó rövidfilm nemcsak a bájával varázsolja el a nézőt, hanem ... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

Sok kritika és még több dicséret érte jó magyar szokás szerint a filmet..Nekem nagyon tetszett, hiszen egy olyan problémát boncolgat, amibe mindenki be tud helyezkedni, aki bármiféle oktatási intézménybe járt már. A ne énekelj hangosan mellett rá le... több»

 
Norbi   2018. 07. 28.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Megkapó kis film volt, nem mindennapi témával . Van egy olyan érzésem hogy az elismerés nagy részét a film csak az ötlet egyediségéért kapta, hiszen valljuk be a komolyzenéről, és a zenei oktatásról manapság nem divat filmet készíteni. Persze ez nem ... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

0

Érdekes kis történet az iskolái igazságtalanságokról és egyenlőtlenségekről. Tetszett a kivitelezése, nincs túlerőltetve a történet. Csak ajánlani tudom.

Galéria (17)

Szamosi Zsófia
Szamosi Zsófia
Dorka Hais
Gáspárvalvi Dóra
Dorka Hais
Gáspárvalvi Dóra
Dorka Hais
Deák Kristóf
Gáspárvalvi Dóra
Dorka Hais

Videók (1)

 

Mivel Hais Dorottya már a forgatás elején jelezte, hogy énekhangja nem elég jó a szerephez, énekhang dublőze Walton Rebeka lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A két főszereplő kislányt, Gáspárfalvi Dorkát és Hais Dorottyát 80 gyerek közül választották ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az utolsó jelenetben Bodzavirág című kórusművet éneklik a gyerekek, ami Balázs Árpádnak, a Mindenki zeneszerzőjének, Balázs Ádám édesapjának a műve.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film vágása és utómunkálatai egy évet vettek igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Deák Kristóf a film alaptörténetét egy svéd lakótársnőjétől hallotta Londonban, akivel valójában megtörtént a filmbéli eset. 2012-ben el is készült a forgatókönyv, ám akkor még angol környezetben játszódott volna a történet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2017-ben élőszereplős rövidfilm kategóriában megnyerte az Oscar-díjat.

(GaEnik)
 

Az egyik szereplő, Hais Dorottya énekhangját szinkronizálták, míg Gáspárfalvi Dórát a rendező megkérte, hogy ne tisztán énekeljen.

(wintermat)
 

A zeneszerző, Balász Ádám korábban a Jóbarátok című sorozat egyik zenéjének társszerzője is volt.

(wintermat)
 

A forgatókönyv első változata 2012-ben készült el.

(wintermat)
 

A kórust öt különböző iskolai kórusból válogatta ki a rendező.

(wintermat)
 
Nemrégiben derült csak ki az az örömteli hír, hogy a tavalyi Saul fia siker után idén sem kell csupán érdeklődésből néznünk hajnalban az Oscar gálát, hiszen a 89. díjátadón is lesz olyan magyar alkotás, aminek drukkolhatunk majd, egész pontosan Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki (Sing). (8/10)
 
Úgy gondolom a film megérdemelte a sok elismerést, és az Oscar- díj, nem csak egy országos siker, hanem egy globális is. Új mérföldkő a rendezőnek, akiről reméljük még sokat fogunk hallani, és hasonlóan remek filmekkel fog minket ellátni. 8/10 több»