Közösség

Vélemény:

 

85 Mindenki

(2016)

Mindenki

 
ArpiHajdu és Réci   2017.02.27 15:30
2

Egy nagyon aranyos, de a rövid játékideje ellenére nagyon jól megfogalmazott mondanivalóval operáló film a Mindenki. Egyszerű eszközökkel működő, de közben pedig óriási tehetségekre támaszkodó rövidfilm nemcsak a bájával varázsolja el a nézőt, hanem azzal az üzenettel is, hogy igen, lehet úgy is csinálni a dolgokat, ahogy a filmben is megjelenik. A film talán azt szerette volna kifejezésre juttatni, hogy a magyar emberek is képesek egységben gondolkodni, amire (minden politikai felhang nélkül) gyakorta szükségünk lenne a mindennapi életünkben is, továbbá azt is, hogy az egyéniség elnyomásának sosem lesz jó vége. Egy-egy hamiskás hang egy kórusban is szebben hangzik, mint ha csak bábként tátogva hagyjuk, hogy csöndre intsenek minket. Az én felfogásomban erről szólt a Mindenki és ez az egyszerű szimbólum, amellyel ezt az üzenetet kifejezésre juttatták az alkotók, tökéletes választásnak bizonyult.
A film hatásáról sokat elmond, hogy a Mindenki sikeréért majdhogynem jobban izgultam, mint egy éve a Saul fia győzelméért.
Ez egy olyan alkotás, amelyet csak imádni lehet, nemcsak egy tehetséges rendező van mögötte, hanem a gyerekszínészek is elképesztőek (élükön a két főszereplő kislány). Ezúton is gratulálok az alkotóknak és további sok sikert kívánok!