Deák Kristóf 2016-ban bemutatott Mindenki című rövidfilmjével tett szert nemzetközi ismerettségre. A produkció 2017-ben Oscar-díjat is nyert 

Idén januárban pedig megérkezett a mozikba Deák Kristóf Az unoka című első nagyjátékfilmje, amely akcióban bővelkedő bosszúfilm lett, a főszerepekben pedig nem kisebb nevek, mint Pogány Judit, Döbrösi Laura, Horváth Lajos Ottó, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor és Bárdos Judit láthatók, Blahó Gergely pedig egyúttal első főszerepét kapta meg Rudi karakterével.

MIRŐL SZÓL?

Rudi egy teljesen hétköznapi srác, aki adminisztratív munkát végez, a hétköznapok pedig csak peregnek. Nagyapja egy nap váratlanul kegyetlen csalás áldozatává válik, Rudit pedig nem hagyja nyugodni az igazságérzete, így saját kézbe veszi az ügyet, ehhez viszont mindent ügyességére szüksége lesz.

KIKNEK SZÓL?

Az unoka egy felnövés történet, amelybe kétségtelenül belekeveredik az oknyomózói thriller műfaja, így a zsáner kedvelőinek kihagyhatatlan. A film cselekménye még hátborzongatóbbá válik azzal, hogy hasonló eseményekről a híradó is időnként beszámol. Egy ilyen csalás esetében a család és a hatóságok is gyakran tehetetlenek, így nem marad más csak az elfojtott düh, Rudi viszont másképp áll a dolgokhoz, és ezen a ponton kezdődik az izgalom.

ÉRDEMES MEGNÉZNI?

Deák Kristóf kétségtelenül bizonyított már korábbi rövidfilmjeivel, Az unoka a megjelenést követően rendkívül pozitív kritikai és nézői fogadatásban részesült, a Mafabon pedig 78 százalékos értékeléssel büszkélkedhet 68 szavazat alapján. Az unoka tehát már elérhető a Netflix műsorkínálatában, amelyet a film Mafab.hu adatlapján található "Lejátszás a Netflixen"-gombra kattintva közvetlenül meg is találtok a streamingszolgáltatón.

77 Az unoka  (2022)

akció | dráma | thriller

A történet főhőse Rudi, egy átlagos, jólelkű irodista srác, akinek a nagyapja egy szívtelen csalás áldozatává válik. Rudit nem hagyja nyugodni az igazságérzete, és úgy... több»