Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Az unoka (2022)

The Grandson
Filmadatlap
 
27
Szereplők
22
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Deák Kristóf
Blahó Gergely
Döbrösi Laura
Blahó Gergely
Deák Kristóf
Deák Kristóf
Blahó Gergely
Blahó Gergely
Jordán Tamás
Blahó Gergely
Jászberényi Gábor
Blahó Gergely
Blahó Gergely
Jordán Tamás

Videók (6)

 
fankbringa   2023. 01. 22.

legújabb vélemény

0
Üdítően kellmes esti film

Jól összerakott, jól kivitelezett magyar alkotás. Minden cselekmény és szál egy pont felé vezet. Az átvert főhős fia felé. Bármeddig tekeregnek az események, végül visszatérnek a kijelölt útra. A történet kedvesen indul, majd tartva a tempót végül lezárul egy megnyugvással. A reménytelen küzdelem az árnyékban megbúvó ellenséggel, és a végén a feloldozást sejtető csapdával. Mindenki jóképű volt és vállalható. Az átvert öregek klubja kifejezetten tetszett. Szórakoztató volt nagy nevekkel. Szokatlanul könnyed játékkal. A lányok mind szépek voltak, bár én nem tudtam megkülönböztetni őket, mintha mindenkit ugyanaz játszott volna.

 
Dorkateo   2022. 02. 14.

a nap véleménye

9
Készüljenek még ilyen jó filmek Magyarországon

Nagyszerű magyar filmet láttam a moziban. Alapvetően magyarmozi-kedvelő vagyok, így kíváncsi voltam, mi sül ki az ígéretes recenzióból. A film átlagosan indult, hamar világossá vált az alapszituáció, de ezt nem spoilerezem el. Kell az az élmény oda, ... teljes kritika»

 
Klauka89   2022. 08. 11.

4
Nincs nagy baj, csak sok kicsi

Nehéz bármit is mondani. A Mindenki után Deák Kristóf nekem már-már garancia volt arra, hogy nem fogok csalódni most sem. Nos, ez így lett. Egyetlen magyar filmet sem tudok mondani, ami ennyi érzelmet, dühöt, harangot és szánalmat ébresztett bennem. ... teljes kritika»

 
MP170506   2022. 08. 13.

1

A vélemények alapján sokkal jobbra számítottam. Kicsit túl van pontozva. Az érzelmi szál tetszett, de izgalom szempontjából kevés volt, nekem kicsit kiszámítható volt.

 
Crystaldeer   2022. 09. 03.

0
Sok díjat kívánok neki!

Nagyon jó film, zseniális rendezés és forgatókönyv. Látszik rajta, hogy egy Oscar díjas készítette és szuper lett a színész összeállítás is. Ugyan Blahó Gergő még a kezdő filmszínészek közé tartozik, de nagyon jól tudta hozni a karaktert. Sok sok díjat kívánok ennek a filmnek, mert megérdemlik és bárcsak ismerté válna külföldön is, hiszen a története egyben nagyon tanulságos is. Csak ajánlani tudom! Remek magyar alkotás!

 
Gábor390920   2022. 01. 12.

1
Melyik a helyes út?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miután unokázós csalók a csőbe húznak egy idős férfit, unokája saját kezébe veszi a dolgokat, és megpróbálja előkeríteni a tetteseket. A főszereplőnk karaktere kicsit esetlen, de a jó ügy vezérli, ha a pénzt nem is, de nagyapja óráját mindenképpen vissza szeretné szerezni, hiszen érzelmi értéke van. Először a rendőrségnél próbálkozik, ahol kevés segítséget kap, ezért dönt úgy, hogy majd ő felkutatja a tetteseket. Ezután elmegy egy csoportos foglalkozásra, ahol hasonló károsultakkal találkozik, és egyfajta barátság alakul ki az idősek és a fiatal férfi között. Azt még érdemes megemlíteni, hogy a főszereplőnk egy call centerben dolgozik, ahol a munkatársak adatbázisból hívnak fel szintén inkább idősebb embereket, hogy rájuk sózzák drágán a felesleges dolgokat. Itt a főszereplő és a kolléganője, valamint a néző is elgondolkodik, hogy mennyire más ez a munka, mint az, amit az unokázós csalók csinálnak. Mivel főhősünk magánakciózik, ezért meg is fizet, de a célját eléri végül. A film eleje és vége ugyanazon a helyszínen játszódik, egyfajta keretet ad a filmnek. Míg az elején nyugdíjasok örömtáncát láthattuk, addig a film végén pedig már egy alapítvány üzemel itt. Szerintem jó film volt, tanulságos, mindenképpen megéri megnézni.

 
Eastern79   2022. 08. 04.

0
Öreg róka nem vén róka

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Deák Kristóf filmje számomra vitathatatlanul az egyik legjobb magyar film, amit láttam, igazi meglepetés. Először is reálisan, hitelesen mutatja be a magyar alvilág egyik közkedvelt módszerét, amellyel idős emberektől csalnak ki pénzt. Több aspektusból közelíti meg a témát, ráadásul szociális és társadalmi problémákra is reflektál az idősekkel kapcsolatban. Remek karaktereket mozgat, nagyon jól összemosva a krimi és a felnövéstörténet elemeit, miközben jól megírt párbeszédei közhelymentes közeget teremtenek, mindezt gyönyörűen fényképezett képekbe csomagolva. Nem rest felkavarni az érzelmeket, bátran játszik a témával miközben a hazai színészvilág színe-java tiszteletét teszi a produkcióban. Kiforrott, stílusos, drámai vonalon erős alkotás kiváló alakításokkal és nem kevésbé fontos mondanivalóval.

A film 64 187 090 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 40 095 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Budapesten forgatták. A forgatási helyszínek között szerepel a MÁV székház, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Andrássy út és az Eiffel tér is.

(hp)
 

Az unoka az Oscar-díjas Deák Kristóf első egészestés filmje.

(hp)
 

Ez Blahó Gergely első mozifilm főszerepe.

(hp)
 
Ebben a súlyos monológban összpontosul igazán Deák Kristóf filmjének egyik központi üzenete: ugyan sokszor nehéz az idősekkel, de a problémák nem feltétlen a korból, sokkal inkább az elszigeteltségből, az elhagyatottságból, a magányból fakadnak. Ha ezt megértjük, akkor fontos első lépést tettünk a sikeresebb együttélés felé. több»
 
Az Oscar-díjas Deák Kristóf első nagyjátékfilmje a rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan fajsúlyos kérdéseket vet fel. Az unoka központi történeteleme, azaz az átverés lehetővé teszi, hogy a társadalmi kontextus fényében kibomló személyes történet és az emberi viszonyok kerüljenek előtérbe. több»
 
Súlytalan karaktere nem tud egyik szekvenciáról a másikra felnőni, s így a nyugdíjasok életét megmentő akciója néha komikumba fordul. Még akkor is, amikor épp nem ez a cél. több»