Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Az unoka (2022)

The Grandson
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Deák Kristóf
Blahó Gergely
Döbrösi Laura
Blahó Gergely
Deák Kristóf
Deák Kristóf
Blahó Gergely
Blahó Gergely
Jordán Tamás
Blahó Gergely
Jászberényi Gábor
Blahó Gergely
Blahó Gergely
Jordán Tamás

Videók (6)

 
Dorkateo   2022. 02. 14.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Készüljenek még ilyen jó filmek Magyarországon

Nagyszerű magyar filmet láttam a moziban. Alapvetően magyarmozi-kedvelő vagyok, így kíváncsi voltam, mi sül ki az ígéretes recenzióból. A film átlagosan indult, hamar világossá vált az alapszituáció, de ezt nem spoilerezem el. Kell az az élmény oda, ... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 01. 12.

1
Melyik a helyes út?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miután unokázós csalók a csőbe húznak egy idős férfit, unokája saját kezébe veszi a dolgokat, és megpróbálja előkeríteni a tetteseket. A főszereplőnk karaktere kicsit esetlen, de a jó ügy vezérli, ha a pénzt nem is, de nagyapja óráját mindenképpen vissza szeretné szerezni, hiszen érzelmi értéke van. Először a rendőrségnél próbálkozik, ahol kevés segítséget kap, ezért dönt úgy, hogy majd ő felkutatja a tetteseket. Ezután elmegy egy csoportos foglalkozásra, ahol hasonló károsultakkal találkozik, és egyfajta barátság alakul ki az idősek és a fiatal férfi között. Azt még érdemes megemlíteni, hogy a főszereplőnk egy call centerben dolgozik, ahol a munkatársak adatbázisból hívnak fel szintén inkább idősebb embereket, hogy rájuk sózzák drágán a felesleges dolgokat. Itt a főszereplő és a kolléganője, valamint a néző is elgondolkodik, hogy mennyire más ez a munka, mint az, amit az unokázós csalók csinálnak. Mivel főhősünk magánakciózik, ezért meg is fizet, de a célját eléri végül. A film eleje és vége ugyanazon a helyszínen játszódik, egyfajta keretet ad a filmnek. Míg az elején nyugdíjasok örömtáncát láthattuk, addig a film végén pedig már egy alapítvány üzemel itt. Szerintem jó film volt, tanulságos, mindenképpen megéri megnézni.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 01. 26.

0
Az unoka odatette magát!

Az utóbbi idők egyik legjobb magyar mozija. Fordulatos a történet, eltaláltak a szereplők, eredeti és tele van gondolatébresztő mondanivalóval. Ne hagyd ki! ;)

 
sandor   2022. 01. 13.

1

Bár a karakterek nekem annyira nem jöttek be, az alapötlet igazán remek. Szerintem az év egyik legjobb magyar filmje Az unoka.

 
Labodix   2021. 12. 29.

0

Zseniális *-*

 
acey   2022. 01. 16.

0

Kicsit tartottam ettől a filmtől, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy Deák Kristóf ki tud hozni egy ennyire folytott hangulatú akció-thrillert mindabból, amit az előzetesek alapján láttam. Egyszerűen remek lett Az unoka. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a műfajt.

A film 63 886 210 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 39 581 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Budapesten forgatták. A forgatási helyszínek között szerepel a MÁV székház, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Andrássy út és az Eiffel tér is.

(hp)
 

Az unoka az Oscar-díjas Deák Kristóf első egészestés filmje.

(hp)
 

Ez Blahó Gergely első mozifilm főszerepe.

(hp)
 
Ebben a súlyos monológban összpontosul igazán Deák Kristóf filmjének egyik központi üzenete: ugyan sokszor nehéz az idősekkel, de a problémák nem feltétlen a korból, sokkal inkább az elszigeteltségből, az elhagyatottságból, a magányból fakadnak. Ha ezt megértjük, akkor fontos első lépést tettünk a sikeresebb együttélés felé. több»
 
Az Oscar-díjas Deák Kristóf első nagyjátékfilmje a rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan fajsúlyos kérdéseket vet fel. Az unoka központi történeteleme, azaz az átverés lehetővé teszi, hogy a társadalmi kontextus fényében kibomló személyes történet és az emberi viszonyok kerüljenek előtérbe. több»
 
Súlytalan karaktere nem tud egyik szekvenciáról a másikra felnőni, s így a nyugdíjasok életét megmentő akciója néha komikumba fordul. Még akkor is, amikor épp nem ez a cél. több»