Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A királyság (2007)

The Kingdom
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Jennifer Garner

Videók (1)

 
pacific22   2020. 03. 08.

legújabb vélemény

0
ujjatlan bombagyáros vezér helyett lesz majd egy másik?

Sokféleképpen nézheted végig ezt a filmet. De az okokat, hogy miért is robbantottak és lőttek civil USA állampolgárokat, az a filmnek nem témája. Felszólította őket a kormány (USA vagy Szaudi), hogy menjenek haza, veszélyben vannak? A filmben felbukkanó, néhány politikus megnyilvánulása szerint a jelenlegi helyzet fenntartása éppen elég. De azután mégis megkapja az engedélyt az 5 FBI karakter. És ha a néző elengedi a MIÉRT kérdéseket, akkor kap egy valóban izgalmas akció/dráma filmet, amiben a „mit súgtál a fülébe”, válasz teljesül: „megölni őket”. Igen a film végén az ujjatlan bombagyáros vezér meghall, sajna a helyi rendes zsaru is, de a gyászoló család fiának, azért jut egy pár érzelmes vigasztaló mondat. Szerencsére az 5x különleges FBI ügynök hazatérhet és... Kell ennél több? Vagy majd ha jön az újabb robbantás akkor jöhet a 2- 3- 4 és sokadik rész? Mi a helyzet a Szaudi királlyal és a kb. 5.000 herceggel? Ők továbbra sem DACIA-val vagy Suzuki-val, fognak munkába menni nap mint nap, úgye?

 
Filmelemző   2018. 04. 28.

1

Érdekes történet az amerikaiak Szaúd-arábiai katonai jelenlétéről, melyet egy robbantásos merénylet felderítésén keresztül ismerünk meg. Elfogult vagyok az ilyen filmekkel kapcsolatban, mert szeretem a témájukat, hiszen bepillantást engednek egy titk... több»

 
harnas1207   2018. 11. 27.

0

Szerintem nagyon izgalmas film. Akció, nyomozás és a végén egy kis tanulság is. A politikai szálak miatt néhol belassul, de hát az ilyen filmekhez ez is hozzájárul.

 
Pervenimus   2018. 06. 22.

0

Jól mutatja be az Egyesült Államok Közel-keleti, főleg szaúdi jelenlétét, annak árnyoldalaival együtt. Ugyanakkor rengeteg lehetőséget el is elpuskáz a rendezés arra vonatkozóan, hogy a film valami több lehessen. Jamie Foxx óriási és Jennifer Garner ... több»

 
MrBlond   2016. 05. 16.

0

Sok tekintetben átlagosnak nevezhető ez a film. A helyszín és a díszletek egészen jók, de a filmből hiányzik a dráma és a karakterek teljesebb bemutatása. A történet alapvetően klisés és a megvalósítás is középszerű. Ezzel együtt a film nézhető és közepesen izgalmasnak mondható.

 
Gríz   2016. 04. 03.

0

Láttam már jobb filmet is, de azért ez is megjárja. Garner dögös Foxx pedig nagyon kemény. Peter Berg egy kiváló rendező, de láthattunk tőle sokkal jobb produkciókat is. Egy ilyen történetből viszont nehéz jobbat kihozni. A képek mindenesetre szépek és igényesek, de ennyi pénzből már lehet szépet csinálni.

A film összbevétele 86 658 558 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Mann, a producer és Peter Berg, a rendező korábban már dolgoztak együtt a Collateral - A halál záloga (2004) című filmen, igaz, itt Mann volt a rendező, Berg pedig az egyik színész.

(ps)
 

A készítők szerették volna, ha Szaúd-Arábiában forgathatnak, mivel azonban ez lehetetlennek tűnt megszervezni, végül Arizonában forgatták le a filmet.

(ps)
 

Jennifer Garner kétszer is elájult a 46 fokos hőségben a forgatás egy különösen meleg napján.

(ps)
 

Peter Berg a filmet két és fél órás játékidővel készítette el. Ebben az eredeti változatban több szó esett a karakterekről. A stúdió viszont nem támogatta Berget és megkérte, hogy készítsenek egy rövidebb változatot.

(ps)
 

Robert Grace szerepére Robert De Nirot is felkérték.

(ps)