Elhunyt a Harmadik típusú találkozások és Az elnök emberei színészveteránja, Basil Hoffman

Szeptember 17-én elhunyt a színészveterán, Basil Hoffman, tudatta a világgal a színész menedzsere, Brad Lemack. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

83 éves korában elhunyt Basil Hoffman, aki karrierje során több mint 200 filmben és sorozatban tűnt fel. Legismertebb szerepét a Zsarublues című sorozatban játszotta, de láthattuk a Columbóban és a Seinfeldben is.

“Szomorú hírrel kell szolgálnom, elhunyt az ügyfelem (40 év!) és barátom, Basil Hoffman. Basil termékeny színész volt, aki több mint 200 szerepet játszott el filmekben, televízióban és a színpadokon. Klassz fickó. Klasszikus tehetség. Érinthetetlen örökség. Jól megérdemelt, tiszteletreméltó karrier” - olvasható Lemack Twitter-bejegyzésében.

Sok egyéb szereplése mellett olyan Oscar-díjas filmek mellékszerepeit játszotta, mint az Átlagemberek és A némafilmes, továbbá a Harmadik típusú találkozások, Ave, Cézár! és Az elnök emberei

Basil Hoffman Houstonban született, a Tulane Egyetemen egyetemen szerzett diplomát közgazdász szakon, majd a New York-i Amerikai Színművészeti Akadémián tanult színészetet. Ez idő alatt már számos reklámfilmben feltűnt, majd Hollywoodba ment, hogy beindítsa színészi karrierjét. 

Utolsó szerepét a Lucky Louie című vígjátékban játszotta, melynek jelenleg is zajlanak az utómunkálatai. 

Nyugodjék békében!

#1
Basil Hoffman

Basil Hoffman

szül. 1938. 01. 18. - elhunyt 2021. 09. 17.
Houston, Texas, Egyesült Államok
Basil Hoffman amerikai színész, Houstonban született, a Tulane Egyetemen egyetemen szerzett diplomát közgazdász szakon, majd a New York-i Amerikai Színművészeti Akadémián tanult színészetet. Ez idő alatt már számos reklámfilmben feltűnt, majd Hollywoodba ment, hogy beindítsa színészi karrierjét. Pályafutása során több mint 200... több»