Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Columbo (1971-2003)

Columbo
Filmadatlap
 
178
Szereplők
23
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
Reitman   2022. 12. 18.

legújabb vélemény

0
Zseniális, de...

Ez nem egy sorozat, hanem sokkal inkább a mccarthyzmus alatt feketelistázott filmesek egyetlen lehetősége, hogy dolgozhassanak, persze ez változott, de gondolom, azt a propagandát azért el kellet fogadniuk, hogy "a rendőrség jó", és persze egy érdekesség, hogy Columbo családtagjainak és kollégáinak a nevei azonosak a sorozat szponzoraival ("A sogorom Ralph"-ot akar "Tesco-bá"-nak is lehetne fordítani). És az is, hogy ez Los Angeles város reklámfilmje. Érdekes, hogy egy-egy évszak mennyire más. Az első persze klasszikus, és voltak még jobbak, de néhány rész kimondottan átlagon aluli (pl. Ölni mar nincs idő). Peter Falk zseniális, talán messze a sorozat legjobb színésze (Donald Pleasence mellet), a többi színész általában messze alattuk van (főleg az akkori más sorozatok és filmek hősei stb.), de meglepően beleillenek a szerepükbe. Igaz, gyakran jobb lenne, ha az áldozat és a gyilkos szerepet cserélnének, mert a rosszabbik színészt kell néznünk. Realizmust nem kell elvárni.

 
Cipőket boxoló   2022. 01. 22.

5
Peter Falk az igazi zsaru

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

1968-tól (pilotrészek) 2003-ig tartott, de őszintén, nekem a korai (korábbi) részek jobban bejöttek. Zseniális és nagyon intelligensen felépített filmsorozat, ahol vér, és durva beszédek nélkül folynak az események. A történetek pofonegyszerűek, és m... teljes kritika»

1
 
JRD   2022. 06. 27.

4

Sokat gondolkodtam azon, hogy miért is lettem akkora nagy rajongója a jó krimiknek már egészen fiatalon. Észjárás, titkok kibogozása, feszültség, rejtély mind-mind felvillanyozott, és felvillanyoz mind a mai napig. És bizony talán ezért örök nagy ke... több»

2
 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

3

Minden részt számtalanszor láttam már, de nem lehet megunni. Sok érdekes rész van benne, melynek csavaros megoldására csak Columbo lehet képes a világon.

 
Ildikó Bacskai   2022. 02. 19.

3
Columbo (1971)

Igazi kultfilm (sorozat), egy generáció nőtt fel Peter Falk megismételhetetlen nyomozói alakításán. A sorozat részei 40 évvel később is igazán jó szórakozást nyújtanak, szinte minden alkalommal végig fenntartja a rendezés a feszültséget. Időről időre szedjük elő a Columbo részeit nosztalgiázásból.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

2

Felejthetetlen alakítás minden részben és a végén még Columbo feleségéről is megtudhatunk infókat. Remek bűnügyi sorozat.

1
 
Sabnock Sanatory   2018. 02. 28.

1

Az összes része megvan,és szinte mindíg megnyugtat,ha megnézek egy-egy részt... Zseniális színész,és a magyar szinkronhang,Szabó Gyula révén mintha összegyúrták volna....teljesen elhiszem,hogy Peter Falk beszél....magyarul !!! Kötelező !!!

 

A gyártó cég az Universal Television, a film forgalmazója pedig a NBC Universal Television Distribution lett.

(Cipőket boxoló)
 

Az epizódok hossza is nagyon változó, hiszen van köztük 73 és 93 perces is.

(Cipőket boxoló)
 

Az első magyar televíziós sugárzás időpontja: 1972. november 25.

(Cipőket boxoló)
 

A hadnagy az iskolában tubázni tanult, és osztályelső volt kémiából.

(Cipőket boxoló)
 

Columbo hadnagyot, aki gyermekkorában vásott kölyök volt, az apja tanította meg billiárdozni.

(Cipőket boxoló)