Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Poirot (1989-2013)

Agatha Christie's Poirot
Filmadatlap
 
120
Szereplők
16
Vélemények
12
Képek
Videók

Galéria (12)

Mark Gatiss
Mark Gatiss
Tim Curry
John Hannah
 
JRD   2022. 03. 17.

legújabb vélemény

1
Agatha Christie művéhez méltó adaptáció...

Sok Poirot volt már a képernyőn. Peter Ustinov mellett azonban David Sushet alakítása adta vissza a legjobban a híres belga detektív figuráját. A sorozat látványánál nagyon odafigyeltek arra, hogy a kor atmoszféráját visszaadják. Ha valaki úgy dönt, hogy megnézi a sorozatot, érdemes felkészülnie arra, hogy ez a sorozat nem fog pisztolypárbajokban, autósüldözésekben, vérzős-verekedős jelenetekben kiteljesedni. Itt az ész és furfang a bűnözők elleni fegyver. Érdemes megnézni, és egy a manapság megszokott krimiktől eltérő bűnügyi sorozat élményével lesz a néző gazdagabb. Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Szerintem ez a sorozat méltó Agatha Christie könyveihez. Nagyszerű lett a filmes megvalósítás. Talán az egyik legjobb, amit mostanság láttam. Ajánlom mindenkinek.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

0

Izgalmas régies sorozat. Nagyon egyedi ahogy kinyomozza hogy ki a valódi elkövetője a gyilkosságoknak. Anyukánmal mindig együtt nézzük. A színészgárdát is nagyon jól eltalálták.

 
alex   2015. 02. 21.

1

Ez a Hercule Poirot marad minen idők legjobb Poirot-os sorozat/filmje nekem. Ettől már nem lehet jobb - legalábbis amíg élek - ha nem tévedek. De igen, gondolom, már sosem lesz jobb, vagy már nem is fogják tudni, ki az a Poirot vagy Agatha Christe, v... több»

 
Gigi   2017. 01. 13.

0

Tudom, hogy lassú, és vontatott, és poros és ódivatú, de mit tegyek, ha egyszer imádom. Én ezeken a könyveken nőttem fel, és felnőtt fejjel sem tudok nemet mondani ezekre a klasszikus krimikre.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nagyon jól meg vannak írva a forgatókönyvek, fenntartja az ember érdeklődését végig egy-egy rész, szerintem jó krimi lett, megfelelő egyensúlyban a poénokkal és a nyomozással.

 
Megamovie   2016. 02. 18.

0

David Suchet remekül formálja meg a híres detektív karaktert ebben az izgalmas sorozatba,a sztorik a általában nagyon kreatívak és szellemesek pl:Gyilkosság az Orion Expresszen .Összességében aki szereti a Sherlock Holmes,Miss Marple szerű krimiket ,... több»

 

A sorozat egy-egy epizódjában feltűntek ma már szintén híres színészek, mint például: Sean Pertwee, Polly Walker, Samantha Bond, Christopher Eccleston, Damian Lewis, Emily Blunt, Michael Fassbender, Toby Jones... stb.

(JRD )
 

Egyik részben feltűnik Tom Ellis is, akit a legtöbben a Lucifer című sorozatból ismernek. (A rész eredeti címe: Agatha Christie's Poirot: Dead Man's Folly.)

(JRD )
 

Maga az írónő egyébként nem nagyon szívlelte a saját képzeletének szülöttét. Miss Marple karakterét azonban annál inkább...

(JRD )
 

A sorozatnak majdnem véget vetett David Sushet és egy epizódrendező közti vita, melyben a rendező ki akarta hagyni a Poirot figurájára nagyon is jellemző szokásait. Mint például a híres vászonkendő leterítése, mielőtt Poirot leülne.

(JRD )
 

A Poirot-ra jellemző aprócska, kissé pingvines járást a színész úgy érte el, hogy úgy tett, mintha egy pénzérmét szorítana össze hátul.

(JRD )
 
Alighanem Agatha Christie is elégedetten bólogatna, ha látná, mit tett hősével David Suchet. GERA MÁRTON KRITIKÁJA. több»