A matematika alapján megjósolhatjuk az időjárást, megtudhatjuk, hány óra van, kiszámolhatjuk kiadásainkat, sőt, mint az a Gyilkos számokból kiderül, a bűnügyek elemzésénél, és mások viselkedésének előrejelzésében is hasznos segítséget nyújthat. Nincs az a rejtély, amit a matematika ne… Több

Sorozat áttekintés

80 Gyilkos számok (2005)
Zseniális izgalmas sorozat és ha jól figyelünk még tanulhatunk is Charlie némelyik rendőrségnek, vagy bátyának való elmélet magyarázatából. Amita és Charlie fan vagyok már régóta. Imádom, hogy milyen érdekes és izgalmas a kapcsolatuk és hogy végül jó pár évadnyi kinlódás után összefonták őket.
Különleges és mégis hihető történetek, melyekhez a tudomány segítségét hívják a szereplők, hogy megoldást találjanak.
Jó kis krimi sorozat volt. Tetszik, hogy ilyen matematikai megközelítésből álltak hozzá ehhez a témához. Nagyon tetszik a sorozat stílusa és a karakter fejlődések is.
Ironikus módon David Krumholtz (aki kétszer is megbukott matematikából, és sosem szerette a tantárgyat) játssza a matematikust, míg Dylan Bruno (aki az MIT-n végzett mérnökként) az FBI-ügynököt.
Don és Charlie között a sorozat szerint 5 év korkülönbség van. Rob Morrow valójában 16 évvel idősebb színésztársánál.