A Ruby baba egy 2022-es amerikai pszichológiai horror-thriller, Kit Harington, Noémie Merlant és Meredith Hagner főszereplésével.

Ha kíváncsi vagy, milyen az élet Jon Snown túl, érdemes megnézned ezt a filmet is, hogy kiderüljön, mi rejlik még a Trónok harca egyik kedvenc karakterét alakító színész repertoárjában!

A film Bess Wohl - akit korábban főként sorozatszínészként ismerhettünk olyan kedvelt tévés szériákból, mint a Dr. Csont (Amy Hollister) vagy a Gyilkos számok (Laura Stirling) - rendezői debütálása, saját forgatókönyve alapján. 

A film világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. szeptember 9-én. 

A sztori

Jo (Noémie Merlant) egy életmód influencer. Kapcsolata Spencerrel (Kit Harington) erősödik, miközben várják első gyermeküket, akit Rubynak neveznek el. Ruby születése után Jo sikeres világa kezd darabjaira hullani, mivel szülés utáni depresszióban szenved.

Agresszívan és kétkedve kezd viselkedni, bár támogatást kap Shelly-től (Meredith Hagner), egy szomszédtól, aki azt állítja magáról, hogy anya, annak ellenére, hogy nem hajlandó megmutatni állítólagos babáját senkinek...

Jo gyanakvóvá válik Shelly és mindenki más szándékaival szemben, miközben megpróbálja megvédeni a babáját, akit ő maga is ellenségesnek lát...

A fogadtatás

A Rotten Tomatoes-on a 45 kritika 67 százaléka pozitív, a film átlag 6,3/10. A weboldalon a konszenzus így szól: "Egy hibás, de finoman vágott gyöngyszem, a Ruby baba az újdonsült szülői lét borzalmait veszi ijesztően hatásosan górcső alá." 

A mafab közössége 15 szavazat alapján 85 százalékosra értékelte Wohl első filmjét, kifejtett véleményt azonban még nem írt egyetlen mafab tag sem.

A San Francisco Chronicle kritikájában Bob Strauss a következőket jegyzi meg: "Bess Wohl drámaíró rendezői debütálása a horror-thriller, a feminista szatíra és a szubjektív, szülés utáni paranoia tanulmányának ravasz, mutáns keveréke. Komolyan veszi, hogy a csecsemőgondozás követelményei hogyan tudnak túlterhelni, és szkeptikus a nőkre nehezedő társadalmi nyomással szemben, hogy ne csak elfogadják, hanem szeressék is az anyaság terheit."

Hol nézheted?

A filmet holnaptól a mafabos adatlapról is indíthatod, ha van élő Netflix előfizetésed! Csak görgess le a "Hol nézheted" fülig, kattints a Netflix ikonra és már indul is a lejátszás!

90 Ruby baba  (2022)

dráma | thriller

Jo egy sikeres életmód-vállalkozó, aki boldogan várja első gyermeke érkezését. De nem sokkal azután, hogy Jo hazaviszi a kis Rubyt, úgy tűnik, hogy valami nem stimmel, még akkor... több»