Twin Peaks egy kis város, tele látszólag átlagos, jóindulatú polgárokkal, valahol az amerikai-kanadai határ közelében. Egy napon a város melletti folyó a partra mossa egy fiatal lány holttestét. Az ügy kivizsgálására Dale Cooper (Kyle MacLachlan) különleges nyomozó érkezik, akit a helyi seriff mindenben segít. Cooper nyomozásba kezd, és ahogy mélyebbre ássa magát az ügyben, egyre több furcsa dolgot derít ki a városka lakóiról. Úgy tűnik, mindenkinek van valami takargatni valója. Az egyik éjjel Coopert meglátogatja a halott lány szelleme, hogy figyelmeztesse a nyomozót, ugyanis sokkal többről van szó, mint egy egyszerű gyilkosságról.
Nos, nem lett a kedvenceim egyike ez a sorozat. Volt benne sok dolog, ami tetszett, de sok olyan is, ami irritált. Az én ízlésemnek kicsit kicsapongó volt, főleg a szappanoperába, vagy romantikus filmbe illő érzelmi és üzleti életbeli szarkeverés. In... teljes kritika»
Hank Jennings börtönszáma 24601, ugyanaz, mint Jean Valjean börtönszáma a Nyomorultak című regényben.
(ps)A pilotot két órásra tervezték. Az amerikai adók ezt két egyórás részként sugározták, Európában pedig ugyanez filmként a mozikban került bemutatásra.
(ps)A James Hurley és az édesanyja közötti kapcsolatot feszegető jeleneteket ugyan leforgatták, de soha nem kerültek bele a sorozatba.
(ps)A Time magazin 2007 szeptemberében minden idők 100 legjobb televíziós sorozata közé választotta.
(ps)A németországi RTL 20 rész után levette a műsorról a sorozatot, ugyanis kevesen nézték, ami pedig annak volt köszönhető, hogy a rivális SAT1 felfedte a nézők előtt Laura gyilkosának kilétét.
(hp )Maddie Ferguson Missoulából származik, innen származik David Lynch, a sorozat alkotója és rendezője is.
(hp )Hank Jennings börtönszáma 24601 volt, amely megegyezik Jean Valjean börtönszámával a Nyomorultak című regényben.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »