Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Twin Peaks (1989-1991)

Twin Peaks
Filmadatlap
 
51
Szereplők
27
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Sherilyn Fenn
Lara Flynn Boyle
Kyle MacLachlan
Billy Zane
Kyle MacLachlan
Peggy Lipton
Kyle MacLachlan
Sheryl Lee
Sheryl Lee
Sherilyn Fenn
Kyle MacLachlan
Sherilyn Fenn
Kyle MacLachlan
David Duchovny
Kyle MacLachlan
Mädchen Amick
Peggy Lipton
Everett McGill
Molly Shannon
Sherilyn Fenn
Lara Flynn Boyle
Warren Frost
Michael Ontkean
Harry Goaz
Ian Buchanan

Videók (1)

 
Cipőket boxoló   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

2
A zene és a misztikus kisváros zseniális elegye.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

De tényleg, a mai "big and cool" (hahaha!) generációnak érdemes lenne megnézni ezt az igazi, békebeli, de bődületesen hatásos és mondanivalóval teli misztikus sorozatot. Twin Peaks, ahol senki nem az, akinek látszik, semmi nem az, aminek látjuk, és s... teljes kritika»

 
F79   2021. 09. 28.

2
Önmagunk fogságában

Ha Twin Peaks városába látogatunk, az égig érő duglászfenyők ölelte festői tájon, ahol a folyó zuhatagban végződik, egy barátságos névtábla köszönt bennünket az út szélén. A helybeliek udvarias vidéki emberek, akik legfőképpen a maguk dolgával törődn... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 02. 28.

1

Akkoriban nagyon bejött.Érdekes megközelítése egy bűnügynek,érdekes színészi játék,de a zene viszont zseniálisra sikerült.Nem rossz mozi!

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Kicsit nosztalgiáztam mikor újra láttam , de szerettem és jó újra látni. Szerintem amikor még elsőnek adták akkor ez nagy számnak számított. Mára ugyan elkopottnak tűnik de a varázsa megvan :)

 
Deku   2017. 08. 19.

0

Az új sorozat sokkal inkább emészthető számomra mint itt ez az eredeti. Nem rossz ezt nem mondhatom de nem is vált kedvencemmé. Átlagos kategóriát üti meg erősen.

1
 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

0

Imádtam én is, mint mindenki, de kár, hogy nem zárták le rendesen, és nem derült fény végérvényesen az igazságra. Zseniális, és nagyon passzolnak a színészek az elképzelt karakterekhez. Egyik kedvenc sorozatunk a 80-as évekből.

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
A misztikus krimi

Amiről a sorozat elhíresült, az a sajátos atmoszférája. A 90-es években még meglehetősen kevés külföldön gyártott széria került adásba. Nos, ez ezek közé tartozott, és nem véletlenül... Mind a hangulat, mind a színek magukkal ragadnak, a szereplők igazi egyéniségek. A zenéje pedig szintén egyedivé, kissé borzongóssá teszi a sorozatot. A sejtelmesség talán a legjobb jelző rá, hiszen egy misztikus krimiről beszélünk. A széria semmivel össze nem hasonlítható hangulata páratlan! Még akkor is így van ez, ha egyes dolgaiban már némileg maradinak számít. Viszont ami elvitathatatlan, hogy egyszerre különleges, hátborzongató, gyönyörű, sejtelmes és kiismerhetetlen sorozat ez, ami mindig tartogat meglepetéseket a nézőjének.

 

A sorozat eredetileg a Northwest Passage címet kapta volna.

(dulkap)
 

Hank Jennings börtönszáma, a 24601 ugyanaz, mint Jean Valjean börtönszáma a Nyomorultak című regényben.

(ps)
 

A pilotot két órásra tervezték. Az amerikai adók ezt két egyórás részként sugározták, Európában pedig ugyanez filmként a mozikban került bemutatásra.

(ps)
 

Josie az eredeti elképzelés szerint olasz származású lett volna.

(ps)
 

Sherilyn Fenn az 1990-es Playboy decemberi számának borítójára került.

(ps)
 
A Twin Peaks az a fajta örök klasszikus, amitől a néző tényleg azt érzi, hogy megnyerte az ötöslottót, majd elvesztette a szelvényt. Feldolgozhatatlan. több»