King of California

Cikkek
Kalifornia királya

Tizenhat évesen Mirandának (Evan Rachel Wood) már bőven kijutott minden jóból. Az anyja elhagyta, majd kimaradt az iskolából, és azóta maga gondoskodik a betevőről: egy McDonald's étteremben dolgozik. Charlie, az apja (Michael Douglas) egy elmegyógyintézet lakója. Mikor apját végül kiengedik, a helyzet csak fokozódik. Charlie ugyanis meg van róla győződve, hogy környékükön kell Juan Florismarte Garces atya rég elásott kincsét keresnie. Szüksége van lányára, aki bár vonakodik, segíteni szeretne apjának

Rendező: Mike Cahill
Író: Mike Cahill
Premier (HU): 2007.12.13.

2020.08.26 indingo

Nem igazán kedvelem Michael Douglast, de ebben a filmben még ezt is félre tudtam tenni. A története magával ragadott.

2018.12.23 fijass

Nem teljesen eredeti, de jól csomagolt film. Mintha a Twist Olivért csomagolták volna amerikai köntösbe. Nem hibátlan film, de hangulatos és vidám.

2015.12.02 Henk

Michael Dougles végtelenül szerethető ebben a filmben, akárcsak Evan Rachel Wood. Ez egy aranyos, vidám film remek atmoszférával. Mindenkinek ajánlom, aki egy kedves, szerethető filmet keres.

2016.01.20 ordas

Elképesztően szívhez szóló és aranyos film. A színészi teljesítmény bámulatos, minden szavukat és mozdulatukat feltétel nélkül elhiszem. Éppen ezért már az elejétől fogva remek hangulatot teremt a film, aminek kivételesen még üzenete is van.

A film összbevétele 263 674 dollár volt (imdb.com).

A forgatás 31 napig tartott.Szerző: ps