Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Góliát (2018)

Goliat
Filmadatlap
 
11
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
Torres9   2019. 08. 05.

legújabb vélemény

0

Szerintem ez tipikusan az a film, aminek egyszerűen nagyobb a füstje, mint a lángja. Nagyon sok mindent akar elmondani nekünk a történet, és ennek fényében a karakterek egész részletesen ki is vannak dolgozva, de ahogy mozgatja őket a cselekmény, az már nekem egy kissé szájbarágós volt.

 
Sniper   2018. 08. 25.

1

Szűk másfél órába is bele lehet sűríteni egy izgalmas történetet. Eredetinek nem mondanám, de olyan jól egyensúlyba hozták a drámát és a krimit, hogy egy egész izgalmas film kerekedett ki belőle. Nem vagyok nagy skandináv film rajongó, számomra túl "... több»

 
Fabix11   2019. 03. 27.

1

Kilátástalanság, belső harcok, komoly döntések. Mindezt úgy adagolja a film, hogy végig feszülten figyeltem és szinte izgultam, hogy Robin jól döntsön. De mindig ott lebegett a kérdés, hogy létezik-e helyes döntés, van-e kiút a helyzetéből. Kisé depresszív film, de elgondolkodtató és kellően izgalmas.

 
Williamgek   2019. 08. 01.

0

Hát, annyi bizonyos, hogy nem egy optimista film, ennyire nyomasztó alkotást én személy szerint nem is tudom, mikor láttam utoljára. Piszok erős hangulata van, szóval nekem alapból bejött ez a szociografikus vonal, amelyet a műfaj kedvelőinek alapból csakis ajánlani tudok!

 

A Góliát forgatása 2017. szeptember 26. és november 10. között zajlott Norrköpingben és Degerforsban, Svédországban.

(hp)
 

A film forgatását megelőzően a rendező számos elhagyatott, egykori iparvárost keresett fel Svédországban (Lesjöfors, Fagersta, Smedjebacken), hogy fotókat készítsen a kihalt vidékről.

(hp)
 

Peter Grönlund rendező második egészestés filmjét hatalmas érdeklődés előzte meg hazájában, ugyanis a direktor 2015-ös első filmje, a Tjuvheder komoly nemzetközi sikereket ért el. Villemaire az adott évben az év legjobb újonc rendezőjének díját is elnyerte az A-kategóriás San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Góliát Sebastian Ljungblad filmes debütálása.

(hp)
 

A Góliát hatalmas sikert aratott a svéd szakma körében. Az alkotást hat kategóriában volt esélyes a Svéd Filmakadémia díjára, végül négy kategóriában győzedelmeskedett, melyek: legjobb zene, legjobb forgatókönyv, legjobb vágás, legjobb színész.

(hp)
 
A Góliát nem eléggé merész ahhoz, hogy sokáig megmaradjon a néző emlékezetében, ismert elbeszélői sablonokat használ fel, kimenetele, vagyis Kim sorsának beteljesedése, sejthető, mégis tisztességesen és magabiztosan levezényelt szociodráma. több»
 
A film nagyrészt kemény morális döntések meghozatalára alapozza a feszültségét, és bár a kezdetektől sejtjük, hová fogunk kilyukadni, Grönlund és a színészek tehetségét jelzi, hogy ettől még egészen az utolsó pillanatig izgulunk Kimmie-ért. több»
 
Dokumentarista jellegű, őszinte északi szociodráma, mely egy durva, erőszakos és reményvesztett közeget mutat be a maga valójában. több»