89% 98 szavazat
Bikanyak

Bikanyak

Rundskop
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
15
Szereplők (15)
40
Képek (40)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A vallon-flamand nyelvi határ közelében lévő gazdaságban él a bivalyerős izomkolosszus marhatenyésztő, Jack Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts). Társa, az állatorvos Sam Raymond (Frank Lammers) egy kétes ügyletbe keveri a hírhedt hormonmaffia fejével, akit egy utánuk nyomozó zsaru meggyilkolásával vádolnak. Jack marháit szteroidokkal és egyéb doppingszerekkel tömi, hogy gyorsabban és eredményesebben hízzanak, ezért sok vesztenivalója van, ha lelepleződne kapcsolata a szervezettel. Ráadásul titokzatos múltjából felbukkan egy nő, a parfümőr Lucia (Jeanne Dandoy), és gyermekkori barátja, Diederik (Jeroen Perceval), ami tragikus események láncreakcióját indítják el. A Bikanyak megrendítő történet a végzetről és az ártatlanságról.

Forgatókönyvíró: Michaël R. Roskam
Ország: Hollandia, Belgium
Premier (HU): 2012.07.12.
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Sam Louwyck
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Frank Lammers
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Sam Louwyck
Sam Louwyck
Matthias Schoenaerts
Sam Louwyck
Matthias Schoenaerts
 
2021.10.17 dandelion1983

legújabb vélemény

Matthias Schoenaerts miatt néztem meg a filmet, mert bámulatos színésznek tartom. Nagyon erős darab, nem is tudnék mást elképzelni a főszereplő helyére, aki ilyen erővel tudna hatni ránk. A film végig nyomasztó, depresszív hangulatú, meg is viselt. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

0
 
2017.08.28 Berto49

Belga (elég ritkán látható alkotás ebből az országból) film, a legjobb külföldi film Oscarjára javasolták, de nem kapta meg. Elsőfilmes rendező munkája, szerintem túlbonyolított, és tudom, hogy a sötétség – néha az élvezhetetlenségig – művészileg tud... Több

0
 
2016.01.22 szaka123

Oscar jelölt alkotás. Nem egy pörgős akció film, de aki szereti az ilyet, az nézze meg. Matthias Schoenaerts nagyszerű színész, amit itt is bizonyít. A hangulat elég nyomasztó, főleg a gyerekkori visszaemlékezések sokkolnak! Egyszer mindenképp, de akár többször is nézhető!

0
 
2020.11.12 elekm90

Nem könnyű darab, egy érdekes dráma/gengszterfilm keverék. Matthias Schoenaerts, mint a legtöbb filmjében, itt is leuralja a jeleneteit, elképesztő jelenléte van. Ami eleinte zavart, az a sok szereplő és cselekményszál, kellett egy kis idő, mire összeállt, hogy "ki kivel van".

0

A film összbevétele 362 607 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Matthias Schoenaerts 13 kg izmot szedett fel a hitelesség kedvéért.Szerző: Kirana80

#2