Ma utoljára streamelheted az egyik legikonikusabb krimi filmet, az 1984-es Volt egyszer egy Amerikát, amelyet Sergio Leone olasz filmrendező írt és rendezett Robert De Niro és James Woods főszereplésével.

A Volt egyszer egy Amerika egy epikus, epizodikus történet egy kis csoport New York-i zsidó gengszter életéről. A film több mint 40 évet ölel fel. Középpontjában David "Noodles" Aaronson (Robert De Niro) és életre szóló bűntársai állnak: Max (Rusty Jacobs), Cockeye (Adrian Curran) és Patsy (Brian Bloom), valamint barátaik, akik a New York-i Lower East Side zsidó negyedében nőttek fel az 1920-as években, a szesztilalom utolsó éveiben. A történet bemutatja még az 1930-as évek elejét, egészen az 1960-as évek végéig, amikor az idős Noodles sok év bujkálás után visszatér New Yorkba, hogy a múltba nézzen.

A Volt egyszer egy Amerika kezdeti kritikai visszhangja vegyes volt, mivel világszerte különböző változatok jelentek meg. Míg nemzetközileg a filmet eredeti formájában jól fogadták, az amerikai kritikusok sokkal elégedetlenebbek voltak az Észak-Amerikában megjelent 139 perces változattal. Csak Leone halála és az eredeti változat későbbi restaurálása után kezdték el a kritikusok olyan dicsérettel illetni a filmet, mint amilyet az eredeti cannes-i bemutató alkalmával. A film a mafabon 91%-on áll. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál. 

dráma | krimi

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe... több»