Mel Gibson egyre több információt oszt meg a Passió folytatásáról… és minél több dolog derül ki róla, annál izgalmasabbá válik.

A színész-rendező már több alkalommal említette, hogy 20 év után szívesen folytatná bibliai eposzát, a Passió című filmet. Ezek a tervek most konkrét formát is öltenek, 2023-ban kezdődik a második rész forgatása.

A forgatásról szóló információ mellett már a film tartalmáról is kiszivárgott pár érdekesség. Ezidáig pusztán annyit lehetett tudni a mások részről, hogy 2024-ben vetítik majd a mozikban és ismét Jim Caviezel, a Sound of Freedom sztárja játssza majd Jézust.

Az Outstanding Screenplays YouTube-csatornán megjelent interjúban Gibson elárulta, hogy miért tartott csak a projekt kidolgozása majdnem két évtizedig. A Rettenthetetlen rendezője rendezője elmondta, hogy a folytatás hatalmas vállalkozásnak bizonyult, amit nem lehetett félvállról venni. „Tényleg át kell gondolni, mit kell megmutatni ahhoz, hogy ez egy megrendítő film legyen" – nyilatkozta a 67 éves színész.

Randall Wallace-szal (a Rettenthetetlen szerzőjével és Gibson Katonák voltunk című háborús filmjének rendezőjével) karöltve Mel Gibson nem kevesebb, mint két (!) forgatókönyvet ír a folytatásához. „Az egyik nagyon strukturált, olyan, mint amit ettől az anyagtól várnánk" – magyarázza a színész és filmrendező. „A másik pedig olyan, mint egy acid trip. ahol tényleg más világba folyik át a történet, Úgy értem, hogy olyan, mintha a pokolban lennél, és nézed, ahogy az angyalok lezuhannak. Teljesen őrületes!"

Vajon a második rész is akkora botrányt kavar majd, mint az elődje? Már önmagában az is érdekes kérdés, hogy a két forgatókönyv-variációból melyik kerül vászonra. A folytatás egyébként Krisztus felámadásának történetét majd dolgozza fel.

Az első rész óriási sikert aratott, világszerte 612 millió dolláros jegybevételt produkált (30 milliós befektetéssel). Ezzel egy időben rengeteg támadást kapott, több oldalról is záporoztak az erőszakos pornó, sőt az antiszemitizmus vádja is.

82 Passió  (2004)

dráma

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó... több»